ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εβδομάδα ευρωπαϊκής φιλοξενίας στο ΓΕΛ Μελίκης

Εβδομάδα ευρωπαϊκής φιλοξενίας στο ΓΕΛ Μελίκης

Το ΓΕΛ Μελίκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος σύμπραξης σχολικών μονάδων «COMENIUS» υποδέχθηκε από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου τους εταίρους του από τις χώρες της Τσεχίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των ξένων αποστολών στο χώρο του Δημαρχείου Μελίκης. Ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Στέφανος Κουφόπουλος καλωσόρισε θερμά τους φίλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς και τους αλλοδαπούς μαθητές σε μια λαμπρή εκδήλωση αντάξια του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας καθώς και του αισθήματος της ελληνικής φιλοξενίας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Μαυρίδου αρμόδια για θέματα παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Μελίκης κ. Χαλκίδης καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι. Μετά το πέρας των καθιερωμένων χαιρετισμών και της ανταλλαγής εθιμοτυπικών δώρων ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση της κ. Μοσχοπούλου, κατά την οποία αναδείχθηκε το πηγαίο ταλέντο των μαθητών μας. Ο αντίκτυπος της εκδήλωσης έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

Ακολούθησε επίσημο γεύμα των ξένων εκπαιδευτικών σε εστιατόριο της περιοχής ενώ οι μαθητές από το χώρο του σχολείου επιδόθηκαν σε δραστηριότητες γνωριμίας με στόχο την επίτευξη οικειότητας και δημιουργία κλίματος συνεργασίας. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο μουσείο Γ. Μελίκη, κατά την οποία οι φιλοξενούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον λαϊκό πολιτισμό την κουλτούρα και την ιστορία της περιοχής.

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου οι ξένοι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και να νιώσουν το μεγαλείο ευρημάτων. Ακολούθησε περιήγηση στην πόλη της Βέροιας και στο Βυζαντινό μουσείο της πόλης ενώ η ημέρα έκλεισε με την παράθεση δείπνου σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, το οποίο έμεινε αξέχαστο γιατί εξελίχθηκε σε μια μουσική βραδιά με πολύ κέφι και πολλές γλυκές αναμνήσεις.

 

Η επομένη ήταν ημέρα δουλειάς για τους μαθητές μας καθώς, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας, ανέλαβαν να εικονογραφήσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας παραμύθια σχετικά με το θέμα της υγιεινής διατροφής, που είχαν συνθέσει οι μαθητές- εταίροι από όλες τις συνεργαζόμενες χώρες. Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Οι μαθητές κατέρριψαν τα όποια εμπόδια επικοινωνίας και σε κλίμα αγαστής συνεργασίας κατέληξαν στη δημιουργία εντυπωσιακών και πρωτότυπων κόμικ. Παράλληλα οι συνοδοί καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους έλληνες συναδέλφους, να συνομιλήσουν για θέματα εκπαίδευσης και παιδαγωγικής. Μετά το πέρας των εργασιών ακολούθησε αποχαιρετιστήριο barbeque party. Ο αποχαιρετισμός των ξένων αποστολών έγινε σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα.

 

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής και συνείδησης. μιας Ευρώπης με κοινό πρόσωπο αλλά με πολλές διαφορετικές εκφράσεις, που θα παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους τους Ευρωπαίους να εντοπίζουν το δικό τους σημείο αναφοράς.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Μελίκης είχαν την ανεπανάληπτη δυνατότητα να γευθούν και να βιώσουν την εμπειρία του «COMENIUS» και να αδράξουν την ευκαιρία για την ανάπτυξη δημιουργικών μελλοντικών συνεργασιών, για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί την προσεχή άνοιξη στη γειτονική Τουρκία όταν και οι αποστολές όλων των συνεργαζόμενων χωρών θα ολοκληρώσουν αυτό το διετές ταξίδι και θα παρουσιάσουν τα συνολικά αποτελέσματα των εργασιών σχετικά με το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Ευρώπη.

 

Ελπίζουμε όλοι να έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε ανάλογες στιγμές στο μέλλον μέσω αντίστοιχων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που μόνο κέρδη μπορούν να αποφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...