ΕΛΛΑΔΑ

Η γάγγραινα της αγοράς, τα βερεσέδια, σε σεμινάριο της ΕΠΑΝΕΤ στο Επιμελητήριο

Η γάγγραινα της αγοράς, τα βερεσέδια, σε σεμινάριο της ΕΠΑΝΕΤ στο Επιμελητήριο

Σε ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο και επίκαιρο σεμινάριο με θέμα την «Εισαγωγή στα Εργαλεία Διαχείρισης και Είσπραξης Οφειλών Πελατών» συμμετείχαν την Τετάρτη επιχειρηματίες και στελέχη της Ημαθίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου και το διοργάνωσε η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία (ΕΠΑΝΕΤ) του Επιμελητηρίου, με εισηγητή τον Ευάγγελο. Α. Γιομπλιάκη, Σύμβουλο  Επιχειρήσεων και εκπαιδευτή, ΜΒΑ (Ergoteam).

Εκ μέρους της διοίκησης χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Μπίζετας, ο οποίος επισήμανε ότι τα βερεσέδια είναι πλέον το καθημερινό πρόβλημα του αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες - επαγγελματίες.

Οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στις τακτικές είσπραξης οφειλών, τα γνωστά βερεσέδια. Μια γάγγραινα της αγοράς, ένα είδος παραοικονομίας που μαστίζει πολλούς ευσυνείδητους επαγγελματίες, οι οποίοι προσπαθώντας να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους καταλήγουν σε οικονομικά αδιέξοδα, και όπως είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής:

 

«Ο καλοπληρωτής δίνει τα χρήματα με τα χέρια του και τα παίρνει με τα πόδια του».

Το σεμινάριο παρουσιάστηκε σε δυο φάσεις: αφενός στην έγκαιρη διάγνωση των επιτήδειων που λυμαίνονται την αγορά, αφετέρου στις τεχνικές επικοινωνίας για τη διεκδίκηση των οφειλών, αφού καταστούν απαιτητές, ληξιπρόθεσμες.

Το θέμα έχει έρθει στην επικαιρότητα, μετά και την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, πλήττοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Καθημερινά δημοσιεύματα επισημαίνουν την αύξηση των οφειλών(βερεσέδια),  την πύκνωση του φαινομένου έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, ενώ στις γειτονιές ξεσπάθωσε και πάλι το Μπακαλοτέφτερο. Η γλώσσα των αμείλικτων αριθμών.

Έτσι λοιπόν,  τονίστηκε πως ένας από τους λόγους που συνέβαλε σ’ αυτή την έξαρση είναι η εσφαλμένη εντύπωση των επαγγελματιών πως μόνον με βερεσέδια (πιστώσεις) μπορείς να προκαλέσεις πωλήσεις. Όμως, αλίμονο! Πωλήσεις γίνονται μόνον όταν τα χρήματα τελικά μπουν στο Ταμείο. Αλλιώς θεωρείται πως είναι μια οικειοθελής δωρεά.

Με μεθοδικότητα αναλύθηκε η μεθοδολογία που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε επαγγελματίας εάν αποφασίσει να εκχωρήσει εμπορεύματα(περιουσιακά του στοιχεία) με αντίτιμο υποσχέσεις. Τα κριτήρια επιλογής των υποψήφιων οφειλετών, τους τρόπους διασφάλισης ή τήρησης των υποσχέσεων, καθώς και τις τεχνικές άσκησης πίεσης.

 

Έμφαση δόθηκε στο ότι ο κάθε επαγγελματίας που μόνος του επιλέγει αυτή την οδό, θα πρέπει να έχει καθιερώσει μια Πιστωτική Πολιτική, την οποία θα βελτιώνει συνεχώς. Θα επιλέγει αυστηρά τους ανθρώπους που με τους οποίους θα συναλλάσσεται, με βάσει συγκεκριμένα κριτήρια αξιοπιστίας, διότι εάν δε θέσει ο έμπορος από  την αρχή αυτούς τους κανόνες, τότε θα τους θέσει εκ των υστέρων οι πελάτες τους και μάλιστα ερήμην του. Συνήθως εις βάρος του!

Αν και, όπως ειπώθηκε, αυτό το είδος της ενασχόλησης, λίγη διασκέδαση προσφέρει, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι πλήρως. Μόνον έτσι μπορείτε να υπερβείτε τις αντιξοότητες, μιας και δεν είναι μια αυτονόητη γνώση που ο καθείς μπορεί να την επινοήσει. Πρέπει να γίνει αλλαγή του πρισματικού φακού που χρησιμοποιεί κάθε επαγγελματίας που επιχειρεί και θέλει να είναι βιώσιμος. Εξ άλλου, δε θέλει κόπο θέλει τρόπο.

 

Ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον  των συμμετεχόντων, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπιζέτας αφού ευχαρίστησε τον εισηγητή και όλους όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο,  δήλωσε την πρόθεση  να πραγματοποιηθεί  και το δεύτερο σεμινάριο των 6  διδακτικών ωρών με συγκεκριμένη θεματολογία για την εφαρμογή της πρότυπης μεθοδολογίας «Διαχείρισης και Είσπραξης Οφειλών Πελατών».

 

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση  θα περιλαμβάνει όλο το διαθέσιμο υλικό, ενώ μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα υπάρχει η δυνατότητα μιας δωρεάν διαγνωστικής μελέτης του κ. Γιομπλιάκη προς σε όλους τους συμμετέχοντες, εάν βεβαίως το επιθυμούν, μέσω ενός ερωτηματολογίου 20 ερωτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...