Η γάγγραινα της αγοράς, τα βερεσέδια, σε σεμινάριο της ΕΠΑΝΕΤ στο Επιμελητήριο

Η γάγγραινα της αγοράς, τα βερεσέδια, σε σεμινάριο της ΕΠΑΝΕΤ στο Επιμελητήριο

Σε ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο και επίκαιρο σεμινάριο με θέμα την «Εισαγωγή στα Εργαλεία Διαχείρισης και Είσπραξης Οφειλών Πελατών» συμμετείχαν την Τετάρτη επιχειρηματίες και στελέχη της Ημαθίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου και το διοργάνωσε η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία (ΕΠΑΝΕΤ) του Επιμελητηρίου, με εισηγητή τον Ευάγγελο. Α. Γιομπλιάκη, Σύμβουλο  Επιχειρήσεων και εκπαιδευτή, ΜΒΑ (Ergoteam).

Εκ μέρους της διοίκησης χαιρετισμό απηύθυνε ο Α΄ Αντιπρόεδρος Γιώργος Μπίζετας, ο οποίος επισήμανε ότι τα βερεσέδια είναι πλέον το καθημερινό πρόβλημα του αντιμετωπίζουν όλοι οι επιχειρηματίες - επαγγελματίες.

Οι συμμετέχοντες μυήθηκαν στις τακτικές είσπραξης οφειλών, τα γνωστά βερεσέδια. Μια γάγγραινα της αγοράς, ένα είδος παραοικονομίας που μαστίζει πολλούς ευσυνείδητους επαγγελματίες, οι οποίοι προσπαθώντας να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους καταλήγουν σε οικονομικά αδιέξοδα, και όπως είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής:

 

«Ο καλοπληρωτής δίνει τα χρήματα με τα χέρια του και τα παίρνει με τα πόδια του».

Το σεμινάριο παρουσιάστηκε σε δυο φάσεις: αφενός στην έγκαιρη διάγνωση των επιτήδειων που λυμαίνονται την αγορά, αφετέρου στις τεχνικές επικοινωνίας για τη διεκδίκηση των οφειλών, αφού καταστούν απαιτητές, ληξιπρόθεσμες.

Το θέμα έχει έρθει στην επικαιρότητα, μετά και την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει, πλήττοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Καθημερινά δημοσιεύματα επισημαίνουν την αύξηση των οφειλών(βερεσέδια),  την πύκνωση του φαινομένου έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, ενώ στις γειτονιές ξεσπάθωσε και πάλι το Μπακαλοτέφτερο. Η γλώσσα των αμείλικτων αριθμών.

Έτσι λοιπόν,  τονίστηκε πως ένας από τους λόγους που συνέβαλε σ’ αυτή την έξαρση είναι η εσφαλμένη εντύπωση των επαγγελματιών πως μόνον με βερεσέδια (πιστώσεις) μπορείς να προκαλέσεις πωλήσεις. Όμως, αλίμονο! Πωλήσεις γίνονται μόνον όταν τα χρήματα τελικά μπουν στο Ταμείο. Αλλιώς θεωρείται πως είναι μια οικειοθελής δωρεά.

Με μεθοδικότητα αναλύθηκε η μεθοδολογία που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε επαγγελματίας εάν αποφασίσει να εκχωρήσει εμπορεύματα(περιουσιακά του στοιχεία) με αντίτιμο υποσχέσεις. Τα κριτήρια επιλογής των υποψήφιων οφειλετών, τους τρόπους διασφάλισης ή τήρησης των υποσχέσεων, καθώς και τις τεχνικές άσκησης πίεσης.

 

Έμφαση δόθηκε στο ότι ο κάθε επαγγελματίας που μόνος του επιλέγει αυτή την οδό, θα πρέπει να έχει καθιερώσει μια Πιστωτική Πολιτική, την οποία θα βελτιώνει συνεχώς. Θα επιλέγει αυστηρά τους ανθρώπους που με τους οποίους θα συναλλάσσεται, με βάσει συγκεκριμένα κριτήρια αξιοπιστίας, διότι εάν δε θέσει ο έμπορος από  την αρχή αυτούς τους κανόνες, τότε θα τους θέσει εκ των υστέρων οι πελάτες τους και μάλιστα ερήμην του. Συνήθως εις βάρος του!

Αν και, όπως ειπώθηκε, αυτό το είδος της ενασχόλησης, λίγη διασκέδαση προσφέρει, καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι πλήρως. Μόνον έτσι μπορείτε να υπερβείτε τις αντιξοότητες, μιας και δεν είναι μια αυτονόητη γνώση που ο καθείς μπορεί να την επινοήσει. Πρέπει να γίνει αλλαγή του πρισματικού φακού που χρησιμοποιεί κάθε επαγγελματίας που επιχειρεί και θέλει να είναι βιώσιμος. Εξ άλλου, δε θέλει κόπο θέλει τρόπο.

 

Ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον  των συμμετεχόντων, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μπιζέτας αφού ευχαρίστησε τον εισηγητή και όλους όσους παρακολούθησαν το σεμινάριο,  δήλωσε την πρόθεση  να πραγματοποιηθεί  και το δεύτερο σεμινάριο των 6  διδακτικών ωρών με συγκεκριμένη θεματολογία για την εφαρμογή της πρότυπης μεθοδολογίας «Διαχείρισης και Είσπραξης Οφειλών Πελατών».

 

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση  θα περιλαμβάνει όλο το διαθέσιμο υλικό, ενώ μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα υπάρχει η δυνατότητα μιας δωρεάν διαγνωστικής μελέτης του κ. Γιομπλιάκη προς σε όλους τους συμμετέχοντες, εάν βεβαίως το επιθυμούν, μέσω ενός ερωτηματολογίου 20 ερωτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον ΟΠΕΚΑ

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων...

Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιήσει...

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονα καιρικά φαινόμενα

Σάκης Αρναούτογλου: Έντονα καιρικά φαινόμενα

Moλονότι σταδιακά θα εξασθενήσουν έντονα καιρικά...

Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα σε επιχείρηση στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης

Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα σε επιχείρηση στην...

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ισόγειο χώρο...

Οι φόροι που μένουν απλήρωτοι από τους φορολογούμενους

Οι φόροι που μένουν απλήρωτοι από τους...

Τη μάχη της πληρωμής των φόρων έχασαν το 2018 πάνω από 4 ...

Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Ζητούν μεταφραστές με γνώση της ''Μακεδονικής Γλώσσας''

Προσλήψεις στην ΕΥΠ: Ζητούν μεταφραστές με γνώση της...

Σε 302 προσλήψεις ατόμων που γνωρίζουν τη...

Πρέπει να αφήνετε ανοιχτή τη θέρμανση όλο το 24ωρο ή να την ανοιγοκλείνετε;

Πρέπει να αφήνετε ανοιχτή τη θέρμανση όλο το 24ωρο ή να...

Ο χειμώνας είναι εδώ και δεν έχει σκοπό να φύγει...

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για νέα επιχείρηση

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για νέα επιχείρηση

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων...

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση  - Υπουργοποιήθηκε ο ημαθιώτης Άγγελος Τόλκας

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση - Υπουργοποιήθηκε...

Αλλαγές στην κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν λίγο ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Ένα μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα και κυρίως στην κυβέρνηση έδωσε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός, όπως χαρακτήρισε το μέγα πλήθος ο Μίκης Θεοδωράκης, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία. Κόσμος...

Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιήσει ο ΟΠΕΚΑ την πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα παιδιού 2019.Υπενθυμίζεται ότι, σε αναμονή της επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής...

Moλονότι σταδιακά θα εξασθενήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα θα σημειωθούν κι αύριο.Δείτε στο βίντεο την αναλυτική πρόγνωση του Σ. Αρανούτογλου.

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα σε ισόγειο χώρο επιχείρησης στην περιοχή της Γέφυρας Θεσσαλονίκης.Ειδικότερα, γύρω στις 16:30, ένας 49χρονος άνδρας μπήκε σε ισόγειο χώρο επιχείρησης, κρατώντας καραμπίνα...