Συστημική αριστερά!

Συστημική αριστερά!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου, καλή σας μέρα, 

Το γνωρίζω ότι σας “έλειψα”, για αυτό και επανέρχομαι δριμύτερος. Λίγες μέρες απουσίας και ο φον Δημητράκης (συγγνώμη φον Βαγγέλης Σαμαράς, ήθελα να πω!), ανακοίνωσε την έναρξη της εκλογής του ανώτατου άρχοντα της πατρίδας μας, ο δε Αλέξης έχει πάρει φόρα και καταργεί, ξεκινώντας από τις καλοκαιρινές διακοπές, και το all inclusive!

Για αυτό και εγώ αποφάσισα ως “πολιτικός ανήρ” (πως τα γράφω ο άτιμος!), να σας δώσω δύο υποσχέσεις.

Πρώτη υπόσχεση ότι θα ξυριστώ, αφού από τούδε προβλέπεται να γεμίσουμε τρίχες κατσαρές από αυτά που θα ακούγονται. Δεύτερη υπόσχεση ότι το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσω με μαγιό με τιράντες, αφού ο μίστερ Αλέξης ξεκίνησε τον μνημονιακό “πόλεμο” από τις διακοπές μας και τα τουριστικά πακέτα!  

Εξαρχής σου λέω Αλέξη, πως εσύ μπορεί να λες όχι στο all inclusive εγώ πάντως λέω ναι στη Μόνικα, τη γυναίκα των ονείρων σας (σας την έφερα!).

Λοιπόν φίλοι μου, τα γεγονότα δείχνουν εκλογές (εκτός απροόπτου) και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι προφανές. Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Το μαρτυρά άλλωστε και η εικόνα του πρωθυπουργού, όποτε εμφανίζεται. Φαίνεται κουρασμένος και αποδυναμωμένος. Λογικό, αφού Αντώνη προσπάθησες να δημιουργήσεις φιλίες με τους Γερμανούς και όχι με τους συμπατριώτες σου. Θα επιστρέψεις λοιπόν στην πολιτική σου έρημο, εκεί που έπρεπε να είχες μείνει. Αλήθεια πρόεδρε δεν μας είπες εάν εκεί στην έρημο είχε καμήλες ή όχι! 

Το μόνο που θα έχεις πλέον να αναμένεις είναι το χρώμα των γραμμάτων με τα οποία θα σε γράψει η ελληνική Ιστορία. Θα στο ανακοινώσω, αλλά άλλη στιγμή. Δεν είναι της ώρας (όχι μπιφτέκια και σουβλάκια!). Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή εννοώ. 

Τώρα πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι με αυτό που έρχεται. Με την αριστερά για κάποιους, με την ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, για μένα. 

Λοιπόν αγαπημένε μου φίλε Αλέξη, 

όλοι οι “μηχανισμοί” του πολιτεύματός μας, κόμματα, κοινοβούλιο, παρατάξεις…, έχουν χρεοκοπήσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, οπότε ως “αριστερός” πολιτικός θα έπρεπε να μας έχεις πει πώς θα ξεπεράσουμε την “πολιτική δημοκρατία” που έχει καταρρεύσει και πώς θα οικοδομήσουμε την δημοκρατία του πολίτη. Με άλλα λόγια, πως θα δημιουργήσεις πολίτες που δεν θα χειραγωγούνται αλλά θα μετέχουν στα κοινά και θα αποφασίζουν, κάθε στιγμή.

Θα μπορούσες για παράδειγμα να αναγγείλεις ότι θα προωθήσεις την απλή αναλογική. 

Θα έπρεπε από τώρα να ανακοινώσεις ποιες αποφάσεις θα ληφθούν με δημοψηφίσματα, δηλαδή για ποια κορυφαία ζητήματα θα κληθεί να αποφασίσει ο λαός. 

Θα μπορούσες επίσης, ως νέος πολιτικός να πεις την αλήθεια στους ιθαγενείς πολίτες της “κακόμοιρης” χώρας. Να πεις δηλαδή ποια είναι η πραγματική μας κατάσταση και ότι δεν πρόκειται να έρθει η ανάπτυξη. Ή μήπως πιστεύεις ότι με το να κρατικοποιήσεις την πρώην Ολυμπιακή, θα επιτύχεις την ανάκαμψη; Δηλαδή το μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιεί κυρίως ο επιχειρηματίας θα το επιβαρύνεται ο παππούς και η γιαγιά του χωριού;

Είναι δυνατόν πρόεδρε Αλέξη να ερωτάσαι ποιο είναι το σχέδιο βήτα και εσύ να αποκρίνεσαι ότι δεν θα απαιτηθεί, διότι θα εφαρμοστεί το σχέδιο άλφα, που ανακοίνωσες στη ΔΕΘ; Δύο λαλούν και τρεις χοροπηδούν!

Ισχυρίζεσαι επίσης ότι τα ρίσκα που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν, θα τα αντιμετωπίσεις με δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα; Και σε τελική ανάλυση ποια είναι αυτά τα ρίσκα; Δεν πρέπει να γνωρίζω για να αποφασίσω; Απλώς να σε πληροφορήσω ότι όταν παίζεις πολύ με το ρεύμα υπάρχει και ο κίνδυνος του βραχυκυκλώματος!

Ένας πολιτικός που πιστεύει ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας σαν τη δική μας δεν είναι παιχνίδι (μονόπολη στη συγκεκριμένη περίπτωση), στα εναλλακτικά σχέδια που θα είχε αναπτύξει, θα περιλάμβανε όλα τα γράμματα του αγγλικού αλφαβήτου. Δηλαδή δεν θα είχε μόνο σχέδιο μπι, αλλά θα είχε και σι και ντι και …

Και για να κατανοήσεις με ποιους θα διαπραγματευτείς εσύ και η “παρέα” σου, θα σου παραθέσω ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάννη Πρετεντέρη “Ο Ψυχρός Εμφύλιος”. Στη σελίδα 142 αναφέρεται: «Κάποια στιγμή ο Σόιμπλε πήρε τον λόγο και άρχισε, σε ήρεμο τόνο, να διηγείται μία ιστορία (στον κ. Βενιζέλο) από το παρελθόν. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν υπουργός εσωτερικών στην κυβέρνηση του Χέλμουτ Κολ, είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας τη διοικητική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Σε κάθε υπουργικό συμβούλιο έκανε απολογισμό των πραγμάτων, διαπίστωνε ότι πάνε καλά και πρόσθετε “βεβαίως έχουμε και σχέδιο Β”. Κάποια στιγμή ο Κολ τον ρώτησε: “Μα κύριε υπουργέ, αφού όλα εξελίσσονται μια χαρά, γιατί κάνετε λόγο για κάποιο σχέδιο Β; Και ο Σόιμπλε του απάντησε: κύριε Kαγκελάριε, είναι χρήσιμο να υπάρχει ένα σχέδιο Β και ας μην το χρησιμοποιήσουμε ποτέ”».

Και για να καταλάβεις πόσο επικίνδυνα μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα θα σου “δείξω” τη Γαλλία. Παρατήρησε τι συμβαίνει σε αυτή την κοιτίδα του πολιτισμού. Ο δεξιός Σαρκοζί τα έκανε μαντάρα, ήρθε η “αριστερά” του Ολάντ, τα έκανε και μη χειρότερα και τώρα “καλπάζει” η κ. Λεπέν και η ακροδεξιά, με προφανή κίνδυνο να μετατραπούν τα Ηλύσια Πεδία σε ηλίθια πεδία!

Και μία τελευταία ερώτηση για να ολοκληρώσουμε και τη σημερινή μας περιήγηση. Με ποιους θα “πολεμήσεις” τα καπιταλιστικά “γουρούνια”; Με την “πρόεδρο” των κομμωτών ή με τον απεργό πείνας, που έπινε μόνο καφέ και είχε δίπλα τη σακούλα με την κασερόπιτα, την τυρόπιτα, την λουκανόπιτα, το ραβανί και τα λουκούμια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» Ο ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΕΡΘΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ - «ΜΠΑΧΑΛΟ» ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ- ΤΙ ΛΕΝΕ Ο...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία επιχειρούν σε τμήματα...

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...