Οξεία αντιπαράθεση Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Οξεία αντιπαράθεση Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Φρένο στην οξεία πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα βάλει η κυβέρνηση, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας μέσα «στη λάσπη, τη διχόνοια και τις ύβρεις». Στα κόκκινα το πολιτικό θερμόμετρο στο παρα πέντε της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και με ορατό το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο «απίστευτο υβρεολόγιο» κατά του πρωθυπουργού. Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική αντιπαράθεση οξύνθηκε κατακόρυφα με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τις δηλώσεις στελεχών της προσπαθεί να εκφοβίσει πολίτες και βουλευτές εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αποκορύφωμα των κατηγοριών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό επικίνδυνο, για να λάβει απάντηση από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη ότι επικίνδυνος είναι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να σύρει τη χώρα σε εκλογές.

Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία εξαιτίας του πολωμένου πολιτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Στουρνάρα ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ξεπέρασε τα όρια, δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών και πως λειτούργησε προβοκατόρικα σε βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, να ζητήσει την παραίτηση του κ. Στουρνάρα.

Για απόπειρα της κυβέρνησης να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους παρά να προσπαθήσει να τους πείσει έκανε λόγο και δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να επισπεύσει τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας φαίνεται να είναι ένα «τέχνασμα» για να εξουδετερώσει την όλο και αυξανόμενη δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπόσχεται να ανατρέψει τις οδυνηρές μεταρρυθμίσεις και να υποχρεώσει τους πιστωτές να αναλάβουν μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Aναφορά στο τεταμμένο πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα έκανε και ο βρετανικός Gaurdian. Με αφορμή την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα, η εφημερίδα κάνει λόγο για πολιτική αβεβαιότητα και επικαλείται δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, που καταγγέλλει μια «φρενήρη κινδυνολογία» όχι μόνο από τον πρωθυπουργό, αλλά και από ευρωπαίους αξιωματούχους, εννοώντας την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Η κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρωθυπουργού της χώρας.

» Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον ελληνικό λαό.

» Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τους οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση.

» Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα...

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ξεκινάει η προπληρωμή...

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα μητρότητας  -Αφορά, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες αλλά και μισθωτές – Προϋποθέσεις και διαδικασία

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα...

Διαθέσιμη είναι από χθες Πέμπτη 18 Απριλίου, η νέα...

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση...

Σε μια σημαντική μεταρρύθμιση όλου του πλαισίου...

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΤΕΕ

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων...

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια...

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται  η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο -Την ίδια στιγμή που σε κράτη-μέλη της ΕΕ πειραματίζονται  με εβδομάδα 4 ημερών εργασίας χωρίς μείωση των αμοιβών

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η εξαήμερη εργασία από...

Μεγαλώνουν οι κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις μεταξύ...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο,...

Παρουσιάστηκε χθες  το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ των υποψηφίων και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

Παρουσιάστηκε χθες το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ...

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε...

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86...

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, έφυγε από τη ζωή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...