Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου: Πρέπει να φέρουμε τον νέο κόσμο στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας που έχει δύναμη και φωνή…

Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου: Πρέπει να φέρουμε τον νέο κόσμο στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας που έχει δύναμη και φωνή…

Η Αγορά της Βέροιας είναι έτοιμη και εφοδιασμένη για να υποδεχθεί τους καταναλωτές εν’ όψει των εορτών. Βέβαια οι τζίροι κάθε χρόνο είναι χαμηλότεροι από τους προηγούμενους και σ’ αυτό συμβάλλει τα μέγιστα η κρίση αλλά και το πολιτικό σκηνικό, όπως διαβεβαίωσε η νέα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά αυτή την Κυριακή και θα ανοίξουν και την Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο. Όσο για τους στόχους του Συλλόγου, προτεραιότητα έχει η ανασυγκρότησή του και η συμμετοχή των νέων εμπόρων στις δράσεις του, αφού ο Εμπορικός Σύλλογος έχει φωνή και δυναμική. Μάλιστα, μετά τις γιορτές θα συγκεντρωθούν και θα πάρουν θέση, δίνοντας στήριξη στο Δήμο και τους επιχειρηματίες για την παραμονή του Τελωνείου στη Βέροια.

-Πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την κίνηση στην Αγορά η εκλογή του Προέδρου και το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών;

Βέβαια, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην Αγορά. Ο κόσμος έχει παγώσει, έχει μουδιάσει και το σκέφτεται να ψωνίσει, αρκείται στα απαραίτητα. Οι τζίροι έχον πέσει σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

-Η παρατεταμένη κρίση πώς έχει αποτυπωθεί στην αγορά;

Καταρχήν στην αγορά της Βέροιας έκλεισαν εμπορικά μαγαζιά και δεν άνοιξαν άλλα. Αντίθετα άνοιξαν πολλά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Από τα εμπορικά έκλεισε το 50% περίπου και λέγαμε τότε ότι έκλεισαν αυτά που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Ήταν πολλά τα μαγαζιά σε σχέση με τον πληθυσμό και την αγορά μας. Λογικό ήταν ότι κάποια καταστήματα θα έκλειναν με την κρίση. Τώρα ελπίζουμε να μείνουν αυτοί που είναι, να μην κλείσουν άλλοι.

-Το γεγονός ότι η πιάτσα των καφέ-ουζερί έχει μετακινηθεί στον εμπορικό πεζόδρομο έκανε καλό στα μαγαζιά;

Έκανε και καλό και κακό. Ναι μεν δεν υπάρχουν ξενοίκιαστα μαγαζιά και δεν υπάρχει αυτή η μαυρίλα το βράδυ, αλλά η επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων τους δυσχεραίνει λίγο την κίνηση, ειδικά όταν είναι καλή ημέρα και Σάββατο. Μας υποσχέθηκαν ότι θα μαζευτούνε… Βέβαια κι αυτοί έχουν δίκιο, είναι μικρά τα μαγαζιά τους μέσα και θέλουν να βγάλουν έξω τραπεζοκαθίσματα, αλλά όχι εις βάρος του άλλου. Μας είπαν ότι θα συμμαζευτούν αλλά δεν είδαμε ακόμη καλές προθέσεις.

-Η Αγορά της Βέροιας έχει εφοδιαστεί, είναι έτοιμη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Τα καταστήματα είναι όλα έτοιμα, γεμάτα με καλό εμπόρευμα και ποιοτικά με καλές τιμές και τώρα που απελευθερώθηκε ο νόμος για τις προσφορές μπορούν να κάνουν προσφορές και στη διάρκεια των εορτών. Ο καταναλωτής βρίσκει καλές τιμές και τώρα, δεν χρειάζεται να περιμένει τις εκπτώσεις.

-Η ανάγκη για οικονομικότερες τιμές έχει επηρεάσει την ποιότητα;

Δεν θα το έλεγα. Έτσι κι αλλιώς το 85% είναι εισαγωγές, ράβονται σε γειτονικές χώρες και από ελληνικές εταιρίες, με καλή ποιότητα. Ελληνικό ρούχο δύσκολα υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν πλέον βιομηχανίες υφασμάτων. Ένας έμεινε μόνο στην Ελλάδα και βρίσκεται Γιαννιτσά. Έτσι, είναι όλα σχεδόν εισαγωγής.

-Για τις Κυριακές ποια είναι η θέση του Συλλόγου;

Δε νομίζω ότι η Κυριακή είναι η μέρα που θα σώσει τα καταστήματα. Και μάλιστα παίρνει δουλειά από την προηγούμενη και τις επόμενες μέρες. Άρα μία η άλλη. Το μόνο που ευνοεί είναι τα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπου οι περισσότεροι πάνε για βόλτα. Η δική μας θέση είναι καμία Κυριακή ανοιχτά. Γι’ αυτό δεν τις βάλαμε και στο εορταστικό μας πρόγραμμα. Τώρα παλεύουμε για την Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά που το αφήνουμε προαιρετικό. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να κλείσει. Την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα θα είμαστε ανοιχτά και το θέλουμε όλοι και «πολεμάμε» για τις 28 Δεκεμβρίου με τις διαβεβαιώσεις της ΕΣΕΕ ότι θα είμαστε ανοιχτά. Ενημερωθήκαμε ότι στις 2 του μήνα θα ψηφιστεί ένα ν/σχ το οποίο θα περιλαμβάνει στις ανοιχτές Κυριακές και την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Μόλις ψηφιστεί θα το ανακοινώσουμε. Εμείς θέλουμε βέβαια να ανοίξουμε γιατί εκείνες τις ημέρες πληρώνονται μισθοί και συντάξεις κι αυτό θα κινήσει λίγο την Αγορά. Τη δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς θα είμαστε κλειστά για την απογραφή.

-Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου τί στόχους έχει; Τί κρατάει από την προηγούμενη διοίκηση;

Κρατάμε τα καλά και θα διώξουμε τα λάθη. Κι εμείς είμασταν στη διοίκηση, βλέπαμε τα λάθη, τραβάμε μία κόκκινη γραμμή και ξεκινάμε απ’ την αρχή. Θα ξεκινήσουμε με την ανασυγκρότηση του Σώματος για να φέρουμε περισσότερο και νέο κόσμο στο Σύλλογο. Πολλά μέλη διαγράφηκαν λόγω συνταξιοδότησης ή λουκέτων και δεν αντικαταστάθηκαν. Πρέπει  να φέρουμε τον νέο κόσμο στον Εμπορικό Σύλλογο. Τώρα μάλιστα διευρύνεται το ενδιαφέρον και μπορούν να μπουν στο Σύλλογο κι άλλα επαγγέλματα όπως ο περιπτεράς, ο μανάβης, ο κρεοπώλης, οι κομμώτριες-ες και οτιδήποτε περιλαμβάνει επιχειρηματικότητα, υπό την ομπρέλα της ΕΣΕΕ. Πρέπει να πείσουμε τους απογοητευμένους νέους να έρθουν. Σαν σύλλογος έχουμε δύναμη και φωνή.

-Τώρα φωνάζετε και για το Τελωνείο…

Ναι, είμαστε υπέρ της κίνησης που κάνει ο Δήμος μαζί με τους επιχειρηματίες να κρατηθεί το Τελωνείο στη Βέροια (Κουλούρα) γιατί είναι ζωτικής σημασίας. Θα συγκεντρώσουμε κι εμείς όσα χρήματα μπορούμε, γιατί είναι δύσκολες εποχές, αλλά είμαστε δίπλα και ηθικά. Μάλιστα, αρχές Ιανουαρίου θα μαζευτούμε για να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε…

-Θα προχωρήσετε το βιοκλιματικό εμπορικό κέντρο στη Βέροια (open mall);

Ναι, βέβαια θα το προχωρήσουμε, περιμένουμε να βγουν κάποια προγράμματα από την Περιφέρεια για να μπορέσουμε να πάρουμε κονδύλια και να αναβαθμίσουμε την αγορά μας.

-Βλέπουμε ότι οι γυναίκες κυριαρχούν στον Σύλλογο, πως το αντιμετωπίζουν αυτό οι συνάδελφοί σας;

Είναι η δεύτερη φορά μετά τη Χαρούλα Δημητρακάκη που βγαίνει γυναίκα πρόεδρος αλλά πάντα είχαμε γυναίκες στο Σύλλογο της Βέροιας. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιες των συναδέλφων μας οι οποίοι μας εμπιστεύονται και μας εκτιμούν.

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...