Αντώνης Πασχούλας: Πρώτη προτεραιότητα του ΑΣΕΠΟΠ η αγορά της Ρωσίας

Αντώνης Πασχούλας: Πρώτη προτεραιότητα του ΑΣΕΠΟΠ η αγορά της Ρωσίας

Εισερχόμενος στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, το πρώτο πράγμα που παρατηρείς  είναι οι τρεις σημαίες που ανεμίζουν στους ιστούς. Μια του συνεταιρισμού, μια της Ελλάδας και μια της Ρωσίας, δείγμα των ιδιαίτερα θερμών σχέσεων που διατηρεί  ένας από τους πιο νοικοκυρεμένους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, με τη ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΗ Ρωσία.

Στα γραφεία του πρώτου ορόφου ο Αντώνης Πασχούλας με τους συνεργάτες του, ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα, με πρώτη προτεραιότητα τους να είναι η αγορά της Ρωσίας, όπως χαρακτηριστικά μας τονίζει ο πρόεδρος.

Η συζήτηση που ακολουθεί σε χαλαρό, αλλά όχι εφησυχασμένο κλίμα, για τις εξελίξεις που αναμένονται, με μεγάλη προσμονή την κατάργηση του ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά μας προϊόντα, η οποία έπληξε προσπάθειες δεκαετιών για τον ΑΣΕΠΟΠ, να καταστεί αξιόπιστος συνεργάτης με τις μεγαλύτερες εμπορικές φίρμες της χώρας του Βλαδίμηρου Πούτιν.

Το κλίμα των συνεταιριστών προς τον Αντώνη Πασχούλα, την διοίκηση και τους συνεργάτες του εξαιρετικό, το οποίο φάνηκε άλλωστε με το χειροκρότημα που έλαβαν στην πρόσφατη εκδήλωση στο «Κιόσκι» για τις καλλιεργητικές φροντίδες.

Είναι γεγονός ότι ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας προσπαθεί να βρίσκεται μπροστά στις καλλιεργητικές εξελίξεις, αφού ήταν ο μόνος συνεταιρισμός που συμμετείχε πιλοτικά με 260 μέλη, στην γεωργία ακριβείας, την οποία παρουσίασε η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας  στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος. Το τρίπτυχο της ολοκληρωμένης καλλιέργειας , με την σωστή χρήση φαρμάκων, λίπανσης και άρδευσης, δίνει την δυνατότητα  ακόμη μεγαλύτερης της ποιοτικής παραγωγής των συνεταιριστών του, ώστε το brand name που έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια να ανοίξει ακόμη περισσότερες και απαιτητικότερες αγορές.

Ευχαριστημένος από την παρουσία του ΑΣΕΠΟΠ στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση φρούτων στον κόσμο, τη Fruit Logistica του Βερολίνου, μας δήλωσε ο κ. Πασχούλας, επισημαίνοντας και πάλι με νόημα ότι, τα ανοίγματα για την εξεύρεση νέων αγορών  είναι πάντοτε στον σχεδιασμό του, χωρίς όμως να εγκαταλείπεται η μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

«Είχαμε σημαντικές επαφές συνεργασίας με Πολωνούς, Λιθουανούς, Λετονούς, Εσθονούς ,καθώς και επιχειρηματίες άλλων χωρών, αλλά ο κεντρικός μας άξονας παραμένει η Ρωσία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επόμενος σταθμός της συζήτησης η άψογη οικονομική και εμπορική διαχείριση του κόπου των συνεταιριστών, η οποία κατατάσσει τον ΑΣΕΠΟΠ στις πρώτες θέσεις, αφού έχουν πληρωθεί όλα τα  καλοκαιρινά προιόντα, από τα κεράσια και τα ροδάκινα, μέχρι και τα δαμάσκηνα, εξ ου και το θερμό χειροκρότημα που δέχθηκε ο Αντώνης Πασχούλας στο «Κιόσκι»!

«Ο ΑΣΕΠΟΠ αξιοποιεί στο έπακρο τα επιχειρησιακά προγράμματα, αφού  ολοκληρώνει με την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων εμβαδού 840 τ.μ, τις υπάρχουσες των 630 ττ.μ, που έγιναν πριν από λίγα χρόνια, για την συντήρηση ακτινιδίων. Είμαστε ο μόνος συνεταιρισμός που διαχειρίζεται όλα του τα προϊόντα στις εγκαταστάσεις του, χωρίς να νοικιάζει ψυγεία αλλού» μας επισημαίνει το διευθυντικό στέλεχος του κ. Μπουγάς.

«Όλες μας οι προσπάθειες της περσινής χρονιάς, αλλά και ο προγραμματισμός της φετινής θα παρουσιαστούν στην γενική μας συνέλευση, η οποία θα γίνει τον επόμενο μήνα και κατόπιν θα δοθεί στην δημοσιότητα ο ισολογισμός μας, ο οποίος είναι παράδειγμα ορθολογικής διαχείρισης προς μίμηση για όλους» μας τονίζει ο νομικός σύμβουλος του  συνεταιρισμού κ.Ταούλας.

Φεύγοντας, αφού τους ευχαριστώ για την συνέντευξη, παρατηρώ ότι η τρύπα από την …σφαίρα του καλάσνικοφ, βρίσκεται ακόμη  στην οροφή του γραφείου του πρώτου ορόφου!

«Την αφήσαμε ανοικτή για να δείξουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τίποτε, ούτε τις σφαίρες, όταν είναι να πάμε μπροστά τον ΑΣΕΠΟΠ» μου απαντούν και οι τρεις.

Η ώρα είναι 3.30 το μεσημέρι και ο Αντώνης, ετοιμάζεται για να ασχοληθεί με τα δικά του κτήματα. Πετυχημένος συνεταιριστής δεν γίνεσαι άλλωστε με γραβάτα!

Θερμές ευχές ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας να βρίσκεται στην κορυφή των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής για πολλά, πολλά χρόνια, προσφέροντας πολύτιμο συνάλλαγμα στην τοπική, αλλά και την εθνική οικονομία.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 25 Απριλίου: Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού...

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3852/2010,...

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμος Νάουσας: Ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της...

Ειδική δημόσια συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Ημαθίας, με θέμα «Νέοι Γραμματισμοί στη Σχολική Πράξη» (ΦΩΤΟΣ)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο Παιδαγωγικό Συνέδριο...

Την Παρασκευή 12 Απριλίου και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024...

 Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας:

Μ.Α.μ.Α :Βιωματική δράση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο...

Στα πλαίσια των επισκέψεων της Μ.Α.μ.Α. σε σχολεία...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός Δήμητρα Κούλα

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών συμμετέχει η εικαστικός...

Σε ομαδική έκθεση καλλιτεχνών, με τίτλο: «freedom to say what I...

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου  Ημαθίας στο ΥΠΑΑΤ για τις επικείμενες απεργίες των Γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων

Παρέμβαση-επιστολή του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο...

Επιστολή – παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής...

Συνελήφθη στην Ημαθία  για ναρκωτικά

Συνελήφθη στην Ημαθία για ναρκωτικά

Συνελήφθη στις 13 Απριλίου 2024 το μεσημέρι, σε περιοχή...

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ: «Η λειτουργία ενός cargo αεροδρομίου στην Ημαθία  θα είναι μία από τις προτάσεις  που θα εξεταστούν προσεκτικά»

Η Γ. Γρ. Εμπορίου απαντά στην Ερώτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...