ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο δολοφονίας Καραμανλή. Ενταλμα σύλληψης για πράκτορα της CIA στην υπόθεση των υποκλοπών

Σενάριο δολοφονίας Καραμανλή. Ενταλμα σύλληψης για πράκτορα της CIA στην υπόθεση των υποκλοπών

Ενταλμα σύλληψης εξέδωσε ο ανακριτής κατά της διαφθοράς Δημήτρης Φούκας για το κακούργημα της κατασκοπείας σε βάρος ενός αμερικανού πολίτη, τα στοιχεία του οποίου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Το πρόσωπο αυτό φέρεται ότι ήταν επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έφτασε στο ένταλμα σύλληψης, αφού προηγουμένως διασταύρωσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αγόρασε τον Ιούνιο του 2004 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, οι τρεις από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως καρτοκινητά-σκιές στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. 

Επιπλέον, από την άρση του απορρήτου που ακολούθησε προέκυψε ότι η μια τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή, στην οποία ενεργοποιήθηκε και δεύτερη σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή «Πρεσβεία ΗΠΑ Βας. Σοφίας 91». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών απομακρύνθηκε από την Ελλάδα και επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 με διπλωματική πλέον ιδιότητα ως πρώτος γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ. 

Προέκυψε από την έρευνα ότι την αγορά των τηλεφωνικών συσκευών είχε κάνει η σύζυγός του, η οποία και αναγνωρίστηκε από την υπεύθυνη του καταστήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Δίχτυ», η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003. Ελέγχεται ακόμα η πιθανή εμπλοκή του και στο σχέδιο «Πυθία» που φέρεται να αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο ελληνοαμερικός πράκτορας

Σύμφωνα με Το Βήμα, το έντλαμα σύλληψης είναι σε βάρος του Αμερικανού William, 65 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, εμφανιζόταν ως μέλος της CIA και υποστήριζε εξωδίκως πως ό,τι έκανε το έκανε με βάση τις εντολές που είχε. Ο ίδιος έχει ελληνική καταγωγή και ερχόταν στη χώρα μας, αλλά την τελευταία διετία δεν την επισκέφτηκε και γι’ αυτό η ελληνική Δικαιοσύνη άσκησε εναντίον του δίωξη και εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.

Ο ίδιος διατηρούσε μέχρι πρόσφατα ακίνητο και στη νήσο Κάρπαθο, όπου εκτός από τον ελληνοαμερικανό που κατηγορείται έχουν εντοπιστεί και δυο ακόμη υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν περιεφερειακό ρόλο στις υποκλοπές. Και αυτοί έχουν φύγει από τη χώρα μας και εκτιμάται ότι η τυχόν εναντίον τους δίωξη θα καθυστερήσει μάλλον παρά θα ωφελήσει την ανάκριση.

Η κεραία της Βάρκιζας

Στο μεταξύ ιδιαίτερα σημαντικό εύρημα για το σκάνδαλο των υποκλοπών θεωρείται η κεραία που εντοπίστηκε σε οίκημα της Βάρκιζας. Η κεραία ήταν και υποδοχής και εκπομπής πληροφοριών, έχει ύψος 8 μέτρων και θεωρείται ότι την επίμαχη περίοδο των υποκλοπών είχε κομβικό τεχνικό ρόλο στις υποκλοπές.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η κεραία μπορούσε να παρεμβαίνει ακόμα και στη συχνότητα της Αστυνομίας ενώ θεωρείται βέβαιο ότι μπορούσε να υποκλέπτει και συνομιλίες. Είναι τόσο προηγμένης τεχνολογίας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ώστε παρ’ ότι είναι τοποθετημένη εκεί εδώ και μία δεκαετία, δεν μπορεί να αναλυθεί τεχνικά από έλληνες εμπειρογνώμονες και πιθανότατα θα υπάρξει ανάγκη να ζητηθεί βοήθεια ξένων εμπειρογνωμόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο, ώστε  να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες  στη συνένωση των ΔΕΥΑ» -Απέκλεισε το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο, ώστε να...

«Η βασική επιφύλαξη των καλών ΔΕΥΑ είναι ότι δεν...

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα...

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ξεκινάει η προπληρωμή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...