Πέτυχε αυτό που όλοι περίμεναν … Λεβαδειακός - Βέροια  0-2

Πέτυχε αυτό που όλοι περίμεναν … Λεβαδειακός - Βέροια 0-2

Επιστροφή στις νίκες για την «Βασίλισσα του Βορρά» καθώς επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στην Βοιωτία και πήρε σημαντική βαθμολογική… ανάσα.

 

Δράστες… για το «συγκρότημα» του Χοσέ Γκρανέρο ήταν οι Μαραγκός (84’) και Καλτσάς (89’) και η ομάδα της Ημαθίας πανηγύρισε το πρώτο «τρίποντο» έπειτα από τέσσερα παιχνίδια και ανέβηκε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 34 βαθμούς, επτά λιγότερους από τις θέσεις των play offs. Αντίθετα, ο Άκης Μάντζιος έκανε ντεμπούτο με το… αριστερό στον πάγκο των «πράσινων», οι οποίοι παραμένουν κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, με 22 πόντους, δύο πίσω από τον Πανιώνιο.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Αρκετά νευρικές παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα, οι καλές ενέργειες απέναντι στα αντίπαλα καρέ να είναι… μετρημένες στα δάχτυλα. Η πρώτη απειλή στην αναμέτρηση ήρθε από τους γηπεδούχους, όταν στο 34’ ο Μάντζιος έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Τζινάρ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Μπεν έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Σηφάκης απέκρουσε.

 

«Πράσινη» πίεση, «κυανέρυθρο» χτύπημα

Στο δεύτερο μέρος, ο Λεβαδειακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να πετύχει ένα τέρμα, έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθετικών ενεργειών τον Βαγγέλη Μάντζιο. Ωστόσο, ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να βρει τον… δρόμο προς τα δίχτυα, αρχικά στο 58’ όταν το σουτ πέρασε άουτ, αλλά και στο 73’ με την κεφαλιά που… ξύρισε το αριστερό δοκάρι του Τζινάρ. Πάντως, ο Βαγγέλης Μάντζιος σκόραρε στο 75’ με κοντινό πλασέ, αλλά σωστά ακυρώθηκε, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Από την στιγμή που η Βέροια… κρατούσε το «μηδέν» στην άμυνα, άρχισε να… βγαίνει στην επίθεση και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 84’ με τον Μαραγκό, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ, έπειτα από φάουλ του Μπεν, νίκησε τον Σηφάκη. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καλτσάς με όμορφο σουτ στην κίνηση, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γεωργιάδη, διπλασίασε τα τέρματα της «Βασίλισσας» και «κλείδωσε» το «τρίποντο».

Μετά τις ‘σφαλιάρες’ από Κέρκυρα και Γιάννενα  η ομάδα της Βέροιας έδειξε σημάδια βελτίωσης τόσο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό , όσο ιδιαίτερα με τον Ατρόμητο  Όλη την προηγούμενη εβδομάδα το κλίμα στα αποδυτήρια άλλαξε και φυσικά πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν να κτυπήσει’ και πάλι άσχετα σε ποία έδρα θα γινόταν αυτό  Την Κυριακή μπορεί ο Λεβαδειακός να καιγόταν για βαθμούς και μάλιστα είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα  αλλά η σωστή αμυντική τακτική που εφάρμοζε ο κ. Γκρανέρο με τους Μαραγκό και Βέρτζο να κάνουν την καλύτερη ‘χημεία’  στο κέντρο της άμυνας , όπως πετυχημένη η πρώτη εμφάνιση του Νέτο στο δεξί άκρο της άμυνας , ενώ ο Τζινάρ κέρδισε και πάλι τις εντυπώσεις κάτω από τα δοκάρια του.   Στα χαφ πάλι ο Μπατιόν έβγαλε πολλές φορές τα κάστανα από την φωτιά, αλλά δεν είχε συμπαραστάτες, και δικαιολογημένα ο Ισπανός προπονητής αντικατέστησε τον Τάτο και τον Βάσκες.  Επιθετικά βγήκαν κάποιες αντεπιθέσεις όχι όμως τόσο επικίνδυνες για την εστία του Σηφάκη.   Στο τελευταίο 10λεπτό όμως ήρθαν τα πάνω κάτω με τις αλλαγές που έκανε ο κ. Γκρανέρο με την είσοδο στο παιχνίδι των Γεωργιάδη, Καμπαγιέρο και Βεργώνη που έδωσαν μία ανάσα στην πίεση της εστίας της Βέροιας , και από αυτούς ξεκίνησε η ‘ζημιά’ για τον Λεβαδειακό αφού στο 84΄με την πίεση που ασκήθηκε η Βέροια κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα από  την περιοχή του Λεβαδειακού, το εκτέλεσε ο Μπέν και ο Στέλιος Μαραγκός που είχε προωθηθεί στην καρδιά της άμυνας με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα γράφοντας το 0-1. Στα λίγα λεπτά που απέμειναν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν έστω να φθάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Γεωργιάδης που μπήκε με όρεξη και τρομερή γρηγοράδα στο 89’ αφού απέφυγε δύο αντιπάλους με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Καλτσά στην άλλη πλευρά της περιοχής και ο τελευταίος με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίκτυα απελπίζοντας τους γηπεδούχους , που για 2η συνεχή αγωνιστική εντός έδρας γνωρίζανε την ήττα. 

 

Η ανάκαμψη ήρθε και πρέπει να συνεχισθεί 

Μόνο τυχαία δεν ήταν η προχθεσινή νίκη της Βέροιας στην Λιβαδειά  παρότι κάποιοι θα μιλήσουν για τύχη και αστοχία των γηπεδούχων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Όμως σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν , και ο τερματοφύλακας να πιάσει τα άπιαστα, και ο σέντερ φορ να χάσει κλασσικές ευκαιρίες. Το ζητούμενο είναι η απόδοση των παικτών, και για την Βέροια η απόδοση των Μαραγκού και Βέρτζου  κατά κύριο λόγο του Τζινάρ και του Νέτο κατά δεύτερον, ε΄φεραν αυτό το αποτέλεσμα . 

 

Συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Τριποτσέρης (62’ Πελέ), Στάθης, Κώτσιος, Μάντζιος, Ζίτο, Βούκσεβιτς (55’ Κατίδης), Τομάς, Ορτέγκα (76’ Μρντάκοβιτς), Μιλοσάβλιεφ, Γκόμες.

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Μαραγκός, Μπατιόν, Βάσκες, Καλτσάς, Τάτος (67’ Καμπαγέρο), Μπεν, Ντουμίτρου (76’ Γεωργιάδης).

 

Κάρλος Γκρανέρο: Επιτέλους νικήσαμε

και πάλι εκτός έδρας

Ευχαριστημένος για τη σωστή τακτική που ακολούθησαν οι παίκτες με αποτέλεσμα να πάρουν την εκτός έδρας νίκη που επιζητούσαμε τον τελευταίο καιρό ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού τεχνικού της Βέροιας Κάρλος Γκρανέρο

 

Αναλυτικά οι πρώτες  δηλώσεις του στη ΝΟVΑ:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας κυρίως επειδή ο αντίπαλος βρισκόταν σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Εμείς κοιτάξαμε πρώτιστα τα μετόπισθεν, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του αγώνα.

Ξέραμε ότι αν πηγαίναμε το παιχνίδι χωρίς να δεχθούμε γκολ σιγά σιγά θα βρίσκαμε τους χώρους ενώ γνωρίζαμε ότι και από τα στημένα θα μπορούσαμε να κάνουμε τη ζημιά. Έτσι όλα ήλθαν ευνοϊκά για μας και πήραμε μια σπουδαία νίκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου  προετοιμάζεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου ...

Τη κ. Θεοδώρα (Νόρα) Δράκου πρωταθλήτρια κολύμβησης...

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Βέροια υποδέχθηκε χθες τις αποστολές για την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος χάντμπολ (ΦΩΤΟΣ)

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Βέροια υποδέχθηκε χθες τις...

Με την παρουσία του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη...

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε στη Βέροια η αποστολή του

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε στη Βέροια η αποστολή του...

Με πολύ καλές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με την...

Πετρούνιας, ο κορυφαίος... των κορυφαίων!

Πετρούνιας, ο κορυφαίος... των κορυφαίων!

Στις 21 Αυγούστου 2022 στη Γερμανία, ο Λευτέρης...

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...