Ημερίδα στη Νάουσα με θέμα “Αθλητισμός και Υγεία” παρουσία της Πηγής Δεβετζή

Ημερίδα στη Νάουσα με θέμα “Αθλητισμός και Υγεία” παρουσία της Πηγής Δεβετζή

Με καλή διατροφή, πολλή δουλειά, πλούσιο ταλέντο και χωρίς αναβολικά στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό Με επίκεντρο την ολυμπιονίκη του τριπλούν Πηγή Δεβετζή, αλλά και με πολύ ενδιαφέρουσες επιστημονικές εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η ημερίδα ‘Αθλητισμός και Υγεία’ στην κατάμεστη από αθλητές, προπονητές και ανθρώπους του αθλητισμού αίθουσα του πολυχώρου της Βέτλανς.

 

Στη διαδρομή της από μικρό παιδί στον αθλητισμό αναφέρθηκε η Πηγή Δεβετζή, με την πολλή δουλειά, τη μεγάλη καρδιά και αγάπη σ’ αυτό που κάνει, αλλά και τις σκληρές δοκιμασίες και απορρίψεις που την έφεραν από μια μέτρια αθλήτρια (κατά προπονητές της) στην κορυφή του ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου για ένα αθλητή, περνώντας από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό.

Η αθλήτρια τιμήθηκε από τον δήμο Νάουσας για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό.

«Ο ρόλος της άσκησης στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας» ήταν το θέμα του Νίκου Μαντζουράνη, διδάσκοντα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο ομιλητής εστίασε στους τρόπους προστασίας από την παιδική παχυσαρκία, προϊόν της κακής διατροφής των νέων και της έλλειψης άσκησης και κίνησης.

Οι «σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης του αθλητικού ταλέντου» ήταν το θέμα της ομιλήτριας Φανής Μπερμπερίδου, διδάσκουσας στο ίδιο πανεπιστήμιο, ενώ η ημερίδα έκλεισε με ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Θεόφιλο Πυλιανίδη με θέμα «αθλητισμός χωρίς αναβολικά», με τον ομιλητή να αναφέρεται στα αρνητικά της φαρμακοδιέγερσης, που σήμερα την καθιστούν 5η σε τζίρο παράνομη δραστηριότητα μετά τον τζόγο, την πορνεία, τα όπλα και τα ναρκωτικά. Ο κ. Πυλιανίδης σημείωσε επίσης ότι η μεγαλύτερη ζημιά των αναβολικών είναι η αμφιβολία που γεννά για κάθε αθλητή, πράγμα που ακυρώνει την όποια προσπάθεια.

Την ημερίδα διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Νάουσας σε συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Δάγγας, Δημήτρης Μάντσιος και Γιώργος Σοφιανίδης (Βέροιας), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Απόστολος Αποστόλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Προκοπής Μπίλης και Μαρία Παπαϊωάννου (Βέροιας). Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε με επιτυχία η Τζωρτζίνα Αθανασσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...