Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ: Να μην είμαστε οι τελευταίοι της εποχής που φεύγει, αλλά οι πρωτοπόροι της εποχής που έρχεται

Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ: Να μην είμαστε οι τελευταίοι της εποχής που φεύγει, αλλά οι πρωτοπόροι της εποχής που έρχεται

Με ιστορικές αναφορές για το έργο του ΠΑΣΟΚ στη μεταπολίτευση, κριτική στην (‘ερμαφρόδιτη’, όπως αναφέρεται) κυβέρνηση και στόχους για την επόμενη μέρα του κινήματος απαντά κείμενο της νομαρχιακής επιτροπής Ημαθίας ενόψει του συνεδρίου του Ιουνίου και της επανεκλογής προέδρου. Όλο το ενδιαφέρον κείμενο έχει ως εξής:

 

 

«Το ΠΑΣΟΚ ως λαϊκό κίνημα και ως κομματικός σχηματισμός, σφράγισε με τις ιδέες και τη δράση του την 3η Ελληνική Δημοκρατία, τη λεγόμενη Μεταπολίτευση. Της προσέδωσε εύρος και ποιότητα που δεν θα είχαν ποτέ υπάρξει εάν δεν υπήρχε η μαζική παρέμβαση και η κυβερνητική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ένα αυθεντικό κίνημα πολιτών από τις λαϊκές τάξεις και για αυτό ήταν πρωτοπόρο. Νέο ΠΑΣΟΚ δε  μπορεί να υπάρξει. Μόνο κακέκτυπες αντιγραφές και στείρες μιμήσεις. Οι χθεσινοί αρνητές των κατακτήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι οι σημερινοί υποστηρικτές της επιστροφής στην «παλιά, καλή εποχή». Οι χθεσινοί υβριστές και διώκτες του Α. Παπανδρέου είναι οι σημερινοί μίμοι του. Οι χθεσινοί ευνοημένοι είναι οι σημερινοί τιμητές.

Η ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ είχε τα θετικά και τα αρνητικά της. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα πρώτα υπερτερούν των δεύτερων και σε ποιότητα και σε ποσότητα.

 

Η χώρα, είναι αλήθεια, επέζησε χάρις στην αίσθηση ευθύνης και την αυτοθυσία του ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα πλήρωσε το βαρύ τίμημα εκλογικά. Η ιστορία του έθνους θα διατυπώσει στο μέλλον την κρίση της, αλλά η πολιτική συγκυρία μας επιβάλλει να δούμε τη διάσωση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού σήμερα και όχι στο απώτερο μέλλον.

 

Σήμερα, που μία ερμαφρόδιτη Κυβέρνηση, σπρώχνει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Την απομονώνει συστηματικά και τη στοιχηματίζει σε τυχοδιωκτικά παιχνίδια. Χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο, με ιδεοληψίες και με μικροκομματική στρατηγική, μία Κυβέρνηση σύμφυρμα  «ριζοσπαστικής» Αριστεράς και αποχαλινωμένης Ακροδεξιάς, εξαντλεί τις λίγες οικονομικές δυνάμεις του τόπου, μας στεγανοποιεί από το φυσικό μας χώρο και αναιρεί όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού. Μας οδηγεί όχι μόνο στην ολοσχερή οικονομική καταστροφή αλλά, μέσω αυτής, και στην ανατροπή όλων των κοινωνικών κατακτήσεων της τελευταίας 40ετίας.

Σήμερα, ο ευρύτερος πολιτικός χώρος της Παράταξης είναι κατακερματισμένος και αποδυναμωμένος.

Σήμερα, έχουμε καθήκον να του ξαναδώσουμε υπόσταση και προοπτική. Να τον επανενώσουμε και να τον ανασυγκροτήσουμε. Να γίνουμε ο καταλύτης της αναγέννησής του. Να μην είμαστε οι τελευταίοι της εποχής που φεύγει, αλλά οι πρωτοπόροι της εποχής που έρχεται.

Σήμερα, είναι εθνική υπόθεση η επανένωση και η ανασυγκρότηση των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ως λυτρωτικής διεξόδου ανάμεσα σε μία παρωχημένη Δεξιά και σε μία τυχοδιωκτική «Αριστερά».

Σήμερα, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετεξελιχθεί και να προκαλέσει μία νέα συστράτευση της Δημοκρατικής, Προοδευτικής Παράταξης. Χωρίς αγκυλώσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς ηγετικές προνομίες και επετηρίδες, χωρίς καθυστερήσεις και αναβολές, χωρίς μοιρολατρίες και συμβιβασμούς.

Σήμερα ξεκινάμε από την αρχή τη μετεξέλιξη μας σε ένα μεγάλο Κόμμα του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.

Στην προοπτική αυτή το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά κατ’ αρχάς τη διάσωση και στη συνέχεια τη μετεξέλιξη της ευρύτερης παράταξης που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην ανάταξη της χώρας.

 

Για τους λόγους αυτούς το Συνέδριό μας  επιβάλλεται να ασχοληθεί και να αποφασίσει:

Α) Για τον προσδιορισμό της νέας πολιτικής και ιδεολογικής του φυσιογνωμίας.

Β) Για την αποσαφήνιση του ζωτικού πολιτικού χώρου που θα καλύψει.

Γ) Για τη συντεταγμένη πορεία της μετεξέλιξής του, με την πολιτική συμμετοχή και του ΕΣΚ, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και κορυφαίο σταθμό το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης εντός του 2015.

Δ) Για την εκλογή συντονιστικού οργάνου, συνεκτικού και λειτουργικού, που θα έχει την ευθύνη υλοποίησης των πιο πάνω αποφάσεων. Ο πρόεδρος και επικεφαλής εκλέγεται από το συνέδριο, το οποίο προσδιορίζει και τα ασυμβίβαστά του.

Ε) Για νέο καταστατικό, που θα κανοναρχεί την υλοποίηση των αποφάσεών του και συνεπώς, μεταξύ των άλλων, θα προβλέπει εκλογή προέδρου από το συνέδριο.

 

Το επικείμενο συνέδριο είναι αρμόδιο να αποφασίσει για τα πάντα και δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε προσωποπαγείς επιδιώξεις, οι οποίες δεν υπηρετούν κανένα σχέδιο πολιτικής διάσωσης της παράταξης.

 

Για όλα τα παραπάνω, η ΚΟΕΣ, σε ειδική συνεδρίασή της, προσδιορίζει, με βάση τον προσυνεδριακό διάλογο, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και διαμορφώνει γραπτό ψηφοδέλτιο επιλογών. Η ψηφοφορία, για τις πολιτικές αποφάσεις και το καταστατικό, διεξάγεται με κάλπη, την προτελευταία μέρα του συνεδρίου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μπουλασίκη σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Παρασκευή 19...

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την ασφάλεια  των μαθητών

Δημοτική Αστυνομία και Σχολικοί Τροχονόμοι, για την...

Σε καθημερινή βάση με μέριμνα την ασφάλεια των μαθητών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...