Στο 14,6% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ    - Συμφωνία με τους εταίρους  θέλει το 77% των πολιτών

Στο 14,6% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Συμφωνία με τους εταίρους θέλει το 77% των πολιτών

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για τον Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,2% έναντι 19,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το ΚΙΔΗΣΟ με 1,1%, άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 16,9%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε στο διάστημα 7 - 10 Ιουνίου, οι πολίτες, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, δηλώνουν ότι ελπίζουν για κάτι καλύτερο σε ποσοστό 30,7%, ανησυχούν για τα χειρότερα σε ποσοστό 59,8%, δεν αισθάνονται τίποτα από τα δύο σε ποσοστό 5% και τα δύο εξίσου σε ποσοστό 3,5%, δεν απαντά το 1%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 32,6% απαντά «αρνητικά», το 20,5% «μάλλον αρνητικά», το 20,9% «θετικά», το 24,1% «μάλλον θετικά», «δεν απαντώ» δηλώνει το 1,9%.

Στην ερώτηση για την ικανοποίηση από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού: Το 30,7% απαντά «ναι», το 22,3% «μάλλον ναι», το 31,6% «όχι», το 14,6% «μάλλον όχι», το 0,8% «δεν απαντά».

Στην ερώτηση για την ικανοποίηση από την πρόεδρο της Βουλής: Το 55,8% απαντά «όχι», το 9,1% «μάλλον όχι», το 20% «ναι», το 11,7% «μάλλον ναι», το 3,4% «δεν απαντά».

Στην ερώτηση «Τι θα συμβεί τελικά», οι πολίτες σε ποσοστό 80,3% απαντούν ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία, το 13,9% βλέπει οριστική ρήξη, το 5,8% δηλώνει «δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «εσείς τι θέλετε να συμβείς», το 77,1% λέει να καταλήξουμε σε συμφωνία, το 18,9% να πάμε σε οριστική ρήξη, το 4% «δεν απαντά».

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τις διαπραγματεύσεις το 40,4% απαντά «όχι», το 13% απαντά «μάλλον όχι», το 29,3% απαντά «ναι», το 16,1% απαντά «μάλλον ναι», δεν απαντά το 1,2%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 56% δηλώνουν ότι επιθυμούν από την κυβέρνηση να επιδείξει περισσότερο ρεαλισμό στις διαπραγματεύσεις, ενώ το 39,2% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στις προεκλογικές της εξαγγελίες και το 4,8 «δεν απαντά».

Σε ποσοστό 50,2%, οι πολίτες λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί συμφωνία, το 37,4% να έρθει σε ρήξη και το 12,4% δεν απαντά.

Το 77,4% θέλει παραμονή στο ευρώ και το 16% επιστροφή στην δραχμή.

Σε περίπτωση αδιεξόδου, το 44,2% προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 37,6% να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση και μόλις το 13,8% να γίνουν ξανά εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολείο... αλλιώς από τον Σεπτέμβρη - Όλες οι αλλαγές και τα νέα δεδομένα

Σχολείο... αλλιώς από τον Σεπτέμβρη - Όλες οι αλλαγές...

«Επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής...

Φορολογικές Δηλώσεις:  Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

Φορολογικές Δηλώσεις: Σωρεία προβλημάτων και...

Από την Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων...

Συνάντηση Προεδρείων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της ΠΟΦΕΕ για θέματα του κλάδου τους

Συνάντηση Προεδρείων του Οικονομικού Επιμελητηρίου...

Τα μείζονα θέματα, που απασχoλούν τον κλάδο των...

Τέλος παρεπιδημούντων:  Άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων στους δήμους, αύξηση κατά 2%  του τέλους και επαναλειτουργία  της Πλατφόρμας, ζητά η Αυτοδιοίκηση

Τέλος παρεπιδημούντων: Άμεση απόδοση των...

Το συνολικό ποσό των 120 εκ. ευρώ για το τέλος των...

Έξι «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ με επιχορήγηση έως 16.800 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας

Έξι «ανοιχτά» προγράμματα της ΔΥΠΑ με επιχορήγηση έως...

Η ΔΥΠΑ ενημερώνει ότι αυτό το χρονικό διάστημα...

Οι τρίτεκνοι γίνονται... πολύτεκνοι: Άμεσα οι ανακοινώσεις - Τα προνόμια που αποκτούν

Οι τρίτεκνοι γίνονται... πολύτεκνοι: Άμεσα οι...

Την εξίσωση των προνομίων και των επιδομάτων ...

Νέα επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών με «έξυπνο» κουπόνι για κλιματιστικά, πλυντήρια και φούρνους

Νέα επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών με «έξυπνο» κουπόνι...

Νέα επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών φαίνεται να ...

Πανελλήνιες 2024:  68.851 οι εισακτέοι φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  - Πόσοι ανά σχολή

Πανελλήνιες 2024: 68.851 οι εισακτέοι φέτος στην...

Ο συνολικός αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στην...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...