ΕΛΛΑΔΑ

Αντ. Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα  του δημοψηφίσματος είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

Αντ. Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι «ναι» ή «όχι» στο ευρώ

Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αρχή εμφράγματος της οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να εξηγήσουν στον κόσμο ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει «όχι» στο ευρώ. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το δημοψήφισμα παρωδία, έκτρωμα και πραξικόπημα λόγω της ΠΝΠ, «που κάποτε μετά βδελυγμίας απέρριπτε η κυβέρνηση».«Βρισκόμαστε σε κρίση πέντε χρόνια, αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε» ανέφερε προσθέτοντας ότι «με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή.Πρώτον, είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι «‘ναι’ ή ‘όχι’ στην Ευρώπη», «‘ναι’ ή ‘όχι’ στο ευρώ» και πρόσθεσε ότι το «‘όχι’ δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά οδηγεί στο χάος».

Δεύτερον, ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα, είπε.Τρίτον, ανέφερε ότι με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε ευρώ με υποτιμημένες δραχμές, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί σε δραχμές θα αγοράζουν τα μισά αγαθά, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ σε λίγες εβδομάδες».

Τέταρτο, συνέχισε, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος, ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.Πέμπτον, είπε ακόμη, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «παρωδία» και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς «για να δουν να αθροίζονται Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος εναντίον της ΕΕ».

«Την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή. Κι ας μην μας πουν πάλι τάχα ότι κινδυνολογούσε», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την προοπτική αληθινής καταστροφής και εξήγησε τι κατά τη γνώμη του θα συμβεί στην περίπτωση που επικρατήσει στο δημοψήφισμα το «ναι» ή το «όχι».

«Σε 5 μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες, εσωτερική στάση πληρωμών, ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή και με το δημοψήφισμα ένα βήμα πριν βγει η Ελλάδα από το ευρώ», σημείωσε και ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να πουν παντού τα εξής:Ότι το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ.

Ότι το όχι οδηγεί στο χάος.

Ότι η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση και τεράστιους κινδύνους και πως η Ευρώπη ήδη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα.Ότι με έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας και πως τα πάντα θα καταστραφούν εκτός από το μεγάλο κομματικό κράτος.

Ότι η ανεργία θα διπλασιαστεί και επενδύσεις κανένας δεν θα κανει.Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι βγάζει τα μάτια του πιο δυναμικού τομέα της οικονομίας, του τουρισμού και πως «δεν κλείνουν μόνο οι τράπεζες, όλη η εθνική οικονομία κλείνει».

Συνεχίζοντας ανέφερε: »Μιλάνε ακόμα για φόβο. Ποιο φόβο; Εδώ έχουμε πραγματικά γεγονότα. Στις 15 Ιουλίου δεν θα έχουν να πληρώσουν ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις. Είναι ταπείνωση, σκλαβιά, καταστροφή. Έλεγαν μόνο ψέματα και ξανά ψέματα», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του διευκρίνισε ότι η πρόταση των δανειστών για την οποία θα ερωτηθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα δεν υπάρχει στο τραπέζι.

«Δεν είναι δημοψήφισμα. Είναι χάος», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς εξηγώντας ότι ζητείται από το λαό την Κυριακή να αποδεχθεί ή να απορρίψει πρόταση που δεν υπάρχει για χρήματα που από μεθαύριο δεν θα είναι διαθέσιμα.Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πραξικόπημα, είπε ότι οι όροι διεξαγωγής του αλλάζουν μια εβδομάδα πριν με ΠΝΠ και πως το κατήγγειλαν όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

«Το στήριξε μόνο η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Είναι δημοψήφισμα έκτρωμα. Έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επιπλέον ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι υπέρ της Ευρώπης και πως αν χρεοκοπήσουμε θα σταματήσουμε να παίρνουμε και τα κοινοτικά κονδύλια.«Η Ελλάδα θα έχανε 7 δις το χρόνο για τα επόμενα έξι χρονια. Είναι ο λογαριασμός του όχι», επισήμανε και κάλεσε τους πολίτες αν θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, να ανοίξουν οι τράπεζες και να μείνουμε στην Ευρώπη να ψηφίσουν «ναι».

Ο κ. Σαμαράς καταλόγισε ευθύνες και στους δανειστές «για εκεί που φτάσαμε» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε και εμείς εμπειρίες, και εμείς επιβάλαμε αλλαγές στα μνημόνια, μειώσεις στη φορολογία που η τρόικα δεν ήθελε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 26 Ιουλίου -Αυτόματη συμπλήρωση και υποβολή δήλωσης για πολλούς πολίτες και πληρωμή φόρου σε 8 δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2025

Με καθυστέρηση λόγω αλλαγών, άνοιξε χθες η πλατφόρμα...

Άνοιξε από χθες 25 Απριλίου 2024, η πλατφόρμα υποβολής των...

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών

Λήγει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS -...

Από τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών...

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στην Κεντρική Μακεδονία: “Πρώτη Περιφέρεια στη χώρα η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

Α. Τζιτζικώστας στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή...

Ομιλία στο συνέδριο “Κλιματικά Ουδέτερη, Ανθεκτική...

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των Σπαρτιατών  Τριάντα ένα κόμματα και συνασπισμοί από τα συνολικά 46, οδεύουν προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου – Ποιοι μένουν εκτός

Ευρωεκλογές: «Κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο το κόμμα των...

Τελικά, 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων από τα 46 που...

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Μαλακάσι Α’ – Κανένα πρόβλημα στατικότητας

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα...

Η συνέχιση των εργασιών συντήρησης των επιφανειακών...

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές έφεραν οι σφοδρές αντιδράσεις των Δήμων

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων: Ποιες αλλαγές...

Διευκρινίσεις ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε η Κοινή...

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και τα 11.000 το χρόνο - Οι προϋποθέσεις

Επιδόματα εργαζόμενης μητέρας: Μπορούν να φτάσουν και...

Τα 11.000 ευρώ μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν...

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσίασε χθες ο...

Την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...