Ενέκρινε τα νέα μέτρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Ενέκρινε τα νέα μέτρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο

Το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τα μέτρα  που θα σταλούν τις επόμενες ώρες στους  τρεις θεσμούς, σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μ. Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος.

«Οπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη αρχηγών κομμάτων υπό πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λίγες ώρες, σε λίγη ώρα, θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση όπως ακριβώς έχει περιγραφεί.Γνωρίζετε καλά οτι έχει εγκριθεί από το συμβούλιο αρχηγών, εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες» είπε ο υπουργός Αμυνας ο πρώτος εκ των μελών του κυβερνητικού συμβουλίου που βγήκε από το Μαξίμου.  

Ερωτηθείς για το αν η ελληνική πρόταση θα έχει αλλαγές στον ΦΠΑ ( σε σχέση με τις προηγούμενες προτάσεις) απάντησε: μην βιάζεστε.     

Δραματική συνεδρίαση  του 

κυβερνητικού συμβουλίου 

Η διαφαινόμενη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει τάχιστα τις διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνία προκειμένου να αποφύγει μία οικονομική καταστροφή που θα έχει ως αποτέλεσμα η έξοδος της χώρας από το ευρώ, έχει και παράπλευρες απώλειες κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος. 

Στην δραματική συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου που ξεκίνησε στις 3:00 μ.μ. και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19.30  συζητήθηκαν τα μέτρα του νέου προγράμματος που συντάσσει η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την φορά και όχι οι δανειστές όπως αποφάσισε η τελευταία σύνοδος κορυφής.

Ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην συμφωνία με τους εταίρους έχοντας κατανοήσει ότι οι κλειστές τράπεζες και η έλλειψη ρευστότητας αποτελούν μόνο το πρώτο επεισόδιο της οικονομικής κατάρρευσης που θα επακολουθούσε ένα Grexit.

Με συμμάχους τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγάσάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και τους υπουργούς Γ. Πανούση και Ν. Παρασκευόπουλο, ο Πρωθυπουργός καλείται να αντιμετωπίσει την αρνητική στάση του Αριστερού Ρέυματος σε μία νέα συμφωνία.

Λαφαζάνης: Το ΟΧΙ δεν θα γίνει ταπεινωτικό ΝΑΙ  

Τα όργανα ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί στην ομιλία του Π. Λαφαζάνη σε συνέδριο για ενεργειακά θέματα όπου απέρριψε την ψήφιση ενός νέου προγράμματος τονίζοντας στην ομιλία του βασικά σημεία στα οποία υπογράμμισε ότι :

Δεν θέλουμε στα δύο αποτυχημένα μνημόνια να προσθέσουμε και ένα τρίτο μνημόνιο σκληρής λιτότητας, βασάνων και στερήσεων του ελληνικού λαού, χωρίς μάλιστα να δίνεται καμιά προοπτική στον τόπο.

Θέλω να τονίσω προς όλες τις κατευθύνσεις: η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε ομηρία από κανέναν. Και κάνουν βαρύτατο λάθος και ατόπημα όσοι στην Ευρώπη τη θεωρούν όμηρο.Η Ελλάδα επίσης δεν βρίσκεται με το «πιστόλι στον κρόταφο» ούτε βρίσκεται υπό εκτέλεση, έτοιμη να αποδεχθεί τα όποια τετελεσμένα της προσφέρουν όσο καταστρεπτικά και αν είναι.

Βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου όσοι θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν καμιά άλλη επιλογή από το να συνυπογράψουν τη «θανατική» τους καταδίκη.

Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και αναφέρομαι σε ΟΛΟ τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στο δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό ΝΑΙ σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια.

Είναι σαφές ότι ο κ. Λαφαζάνης έστειλε μήνυμα τόσο προς τους ευρωπαίους αλλά κυρίως προς το εσωτερικό του κόμματος και τον Πρωθυπουργό.

Το Αριστερό Ρεύμα δεν φαίνεται διατεθειμένο να συνομολογήσει σε ένα νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό και για τις συντάξεις ούτε σε οπισθοχωρήσεις στις προεκλογικές εξαγγελίες του κόμματος.

Παράλληλα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας υποστηρίζουν ότι το 61,3% που έλβε το ΟΧΙ διαμορφώνει ένα νέο κίνημα στην χώρα που δεν θα συμφωνήσει με την συμφωνία ενός νέου προγράμματος που θα λάβει την θέση του τρίτου Μνημονίου.

Πιθανότατα μία συμφωνία με τους δανειστές θα μπορούσε να σηματοδοτήσει έναν σαρωτικό ανασχηματισμό όπου τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα ενώ εάν οι βουλευτές της τάσης δεν ψηφίσουν τα μέτρα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί μπροστά σε διάσπαση. ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ αλλά και η ΝΔ θα καλύψουν τα κενά που θα προκληθούν από τυχόν αρνητικές ψήφους των βουλευτών της Πλατφόρμας αλλά σε ένα τέτοιο σενάριο ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσει την ανάγκη να συνεργαστεί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Τι θα κάνει η πρόεδρος

 της Βουλής 

Ερωτηματικό παραμένει τι στάση θα κρατήσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές που επηρεάζει οι οποίοι καρτούν σκληρή στάση απέναντι στο ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος στα τηλεοπτικά πάνελ που εμφανίζονται.  

Κόκκινος 

συναγερμός 

στην Κ.Ο. Πότε θα συνεδριάσει   

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των μέτρων που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στους δανειστές μέχρι αργά σήμερα το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στους βουλευτές του κόμματος και ενδέχεται να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα ακόμα και σήμερα το βράδυ ή πιθανότατα αύριο το πρωί.

Οι βουλευτές ζητούν να έχουν λόγο για τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στην βουλή ενώ αντίστοιχα και στο κόμμα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας έχουν ζητήσει την σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της ΚΕ προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την πρόταση μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης και την ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη του κόμματος από όλες τις τάσεις κάνουν λόγο για συμφωνία που λαμβάνει την θέση νέου Μνημονίου στο οποίο δεν μπορεί να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από την νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με ποσοστό 62%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα...

Σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ξεκινάει η προπληρωμή...

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα μητρότητας  -Αφορά, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες αλλά και μισθωτές – Προϋποθέσεις και διαδικασία

Άνοιξε η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για επίδομα...

Διαθέσιμη είναι από χθες Πέμπτη 18 Απριλίου, η νέα...

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας

Αλλαγές και στα κυλικεία των σχολείων, για την μείωση...

Σε μια σημαντική μεταρρύθμιση όλου του πλαισίου...

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΤΕΕ

Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων...

Με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια...

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται  η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο -Την ίδια στιγμή που σε κράτη-μέλη της ΕΕ πειραματίζονται  με εβδομάδα 4 ημερών εργασίας χωρίς μείωση των αμοιβών

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η εξαήμερη εργασία από...

Μεγαλώνουν οι κοινωνικοοικονομικές αντιθέσεις μεταξύ...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο, η...

Στη μεγαλύτερη έκθεση κρουαζιέρας στον κόσμο,...

Παρουσιάστηκε χθες  το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ των υποψηφίων και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

Παρουσιάστηκε χθες το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ -Μεταξύ...

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε...

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86 ετών

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης σε ηλικία 86...

Ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης, έφυγε από τη ζωή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...