Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Από τον σκόπελο της Προέδρου της Βουλής πρέπει να περάσει η κυβέρνηση προκειμένου να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα έως την Τετάρτη, όπως ορίζει η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής. «Δεν έχω καμία σκέψη για παραίτηση» δηλώνει η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην Ναυτεμπορική, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι δεν έχει καμία σκέψη για παραίτηση και χαρακτήρισε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αυτήν την εκδοχή «εκ του πονηρού».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί απόψε στη Βουλή, προκειμένου αύριο, Τρίτη, να εισαχθεί στην Επιτροπή και την Τετάρτη να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Ωστόσο, ο προγραμματισμός αυτός ανήκει στην κυβέρνηση, αλλά τον τελευταίο λόγο έχει η Πρόεδρος της Βουλής. Το εάν θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έως την Τετάρτη, μένει να φανεί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απόψε.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, αν και η κυβέρνηση ήθελε η διαδικασία συζήτησης και ψήφιση της εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό για να διαπραγματευτεί τη συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα, εν όψει συνεδρίασης του Eurogroup, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπλόκαρε τη διαδικασία, χρονοτριβώντας μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων, με αποτέλεσμα η Ολομέλεια να αρχίσει λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και να ολοκληρωθεί περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο, ζήτημα με την Πρόεδρο της Βουλής υπάρχει και ως προς το «παρών» που δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο αίτημα του πρωθυπουργού για εξουσιοδότηση προκειμένου να διαπραγματευτεί, απάντησε κατά την ομιλία της ότι ο πρωθυπουργός τελεί υπό τον εκβιασμό των δανειστών.

Ήδη, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να συζητούν το ζήτημα της αντικατάστασής της, μέσω πρότασης μομφής. Πρώτος έσυρε τον χορό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης, για να πάρει τη σκυτάλη ο βουλευτής Τρικάλων του κόμματος Σάκης Παπαδόπουλος: «Αν δεν παραιτηθεί, θα κάνουμε πρόταση μομφής. Δεν είναι δυνατόν να μας προκαλεί με όλο αυτό το αλαζονικό και υπεροπτικό ύφος και με το “παρών” να θέλει να εμφανίζεται πιο αριστερή από εμάς» τόνισε.

Και οι δύο έθεσαν θέμα αντικατάστασης των υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη και Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη. Θέμα τίθεται επίσης για τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας Κώστα Ήσυχο, ο οποίος είναι μεταξύ των 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αν και υπερψήφισαν την εξουσιοδότηση, με κείμενό τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα.

 

Παράλληλα, μιλώντας στο Bloomberg, ο Γιάννης Μπαλάφας προειδοποίησε για τον κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του μνημονίου. «Υπάρχει η προοπτική διαχωρισμού μέσα στο κόμμα, καθώς μέρος των στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχονται την τακτική που ακολούθησε ο πρωθυπουργός μας».

Για το αν πρέπει να παραιτηθεί η Πρόεδρος της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ.Μητρόπουλος δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5: «Είναι θέμα συνεννόησης του πρωθυπουργού και συλλογικών αποφάσεων. Να μη σπεύδουν κάποιοι να λένε για παραιτήσεις στις εκπομπές… Ήταν κορυφαία επιλογή η υπόδειξή της ως Προέδρου και ψηφίστηκε από τα 3/4 όλων των κομμάτων. Θα συζητηθεί αυτό με τον πρωθυπουργό και τα συλλογικά όργανα».

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει στις 08:00 το πρωί της Τρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

JOBmatch για άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων  με όσους αναζητούν εργασία σε τουρισμό-εστίαση

JOBmatch για άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων με όσους...

Ενεργοποιήθηκε η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα...

Συνεχίζονται οι  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική...

Συνεχίζονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...

Σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, η χθεσινή συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη, στην Άγκυρα -Πού συμφώνησαν και τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες

Σε πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας, η χθεσινή...

Στην Άγκυρα συναντήθηκαν χθες Δευτέρα 13 Μαΐου, ο...

Eurovision 2024: Η νικήτρια Ελβετία, η χαμηλή βαθμολογία των επιτροπών στη Σάττι και όσα έγιναν

Eurovision 2024: Η νικήτρια Ελβετία, η χαμηλή βαθμολογία των...

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision είναι πλέον παρελθόν με...

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος σε ηλικία 91 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για το θάνατο του...

Γιατί φαίνεται ισχυρός  δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης;

Γιατί φαίνεται ισχυρός δημοσκοπικά ο Μητσοτάκης;

Του Γιάννη ΜαγκριώτηΟ πρώτος λόγος είναι ο φόβος της...

Νέο σύστημα ελέγχων και βαριά πρόστιμα  για ανασφάλιστα ΙΧ, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και ΚΤΕΟ -Τι θα κληθούν να πληρώσουν οι παραβάτες

Νέο σύστημα ελέγχων και βαριά πρόστιμα για...

Νέο σύστημα ελέγχων με ηλεκτρονικές διασταυρώσεις για...

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Μέχρι την Κυριακή οι αιτήσεις για 70.000 voucher παιδικών...

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η υποβολή ηλεκτρονικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...