Πολύωρη συζήτηση για το μέλλον της ΕΤΑ Α.Ε. Προς εκμίσθωση μέσω διαγωνισμού, προστασία των εργαζομένων και προσπάθεια μεταφοράς τους στον δήμο

Πολύωρη συζήτηση για το μέλλον της ΕΤΑ Α.Ε. Προς εκμίσθωση μέσω διαγωνισμού, προστασία των εργαζομένων και προσπάθεια μεταφοράς τους στον δήμο

Συγκεκριμένες προτάσεις από το δ.σ. της ΕΤΑ Α.Ε. προς τη γενική συνέλευση, στην κατεύθυνση της επιλογής στρατηγικού επενδυτή μετά από λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης, θα δοθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου σε νέα συνεδρίαση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Στη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης το απόγευμα της Τρίτης στο κατάμεστο δημοτικό συμβούλιο, διαφάνηκε η ανάγκη λήψης απόφασης για το μέλλον της ΕΤΑ στην κατεύθυνση της εκμίσθωσης μέσω διεθνούς διαγωνισμού, σύμφωνα με τη διοίκηση, που θα δώσει προοπτική στην επιχείρηση και την περιοχή στον τομέα του τουρισμού.

Συνεργασία με τους εργαζόμενους για συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης πρότεινε ο τέως δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, λέγοντας ναι στη μίσθωση, αλλά με διαφάνεια και όχι ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας.

«Να βγάλουμε μια απόφαση σήμερα όλοι ότι δεν πουλιέται η περιουσία του δήμου και μετά να βρούμε τις λύσεις», πρότεινε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος, ενώ ο Δημήτρης Καρτσιούνης της ΛΑΣ έκανε λόγια για αδιαπραγμάτευτη λειτουργία της επιχείρησης ως δημοτική και μεταφορά των εργαζομένων στον δήμο.

 

Η τοποθέτηση του δημάρχου

Κουτσογιάννης: Καινοτόμα ιδέα για την εποχή ίδρυσής της η ΔΕΤ, το 1985, με μονοπωλιακή λειτουργία σε μια πόλη που δεν επένδυε τότε στον τουρισμό. Με καλή πορεία με σημαντικά κέρδη, παρά το μοντέλο λειτουργίας τους που ήταν αναποτελεσματικό. Σημάδια κόπωσης σταδιακά, απόλυτα προβληματική ως Α.Ε. μετά το 2010. Η μελέτη βιωσιμότητας της διοίκησης το 2009 μιλούσε για ικανοποιητικούς δείκτες και εταιρεία βιώσιμη. Ένα χρόνο μετά όμως παρουσιάστηκε ο πρώτος αρνητικός ισολογισμός, όπως και μέχρι σήμερα. Με το καλημέρα λειτουργικά ζημιογόνος, όχι απλώς λογιστικά, από συνδυασμό λανθασμένων αποφάσεων και κάκιστη οικονομική κατάσταση.

Εξαιρετικά προβληματική σήμερα, απόλυτο αδιέξοδο, συσσωρευμένες ζημίες 1,74 εκατ. ευρώ, άμεσα απαιτητά τα 800.000. Δυστυχώς στα χρόνια της παντοδυναμίας της χρησιμοποιήθηκε, κι αντί να κάνει αποθεματικά αφέθηκε απροστάτευτη χωρίς αναπτυξιακό πλάνο. Κακές υποδομές σήμερα φέρνουν χαμηλές τιμές, αρνητικές κριτικές. 28 άτομα εργαζόμενοι, 14 σε επίσχεση, με συνέπεια να κλείσει το καφέ και το εστιατόριο, που επιδείνωσαν την κατάστασή της. Μισθολογικό κόστος στο αδιανόητο 67%, όταν τα διεθνή στοιχεία αναφέρουν επιχειρήσεις με 30% να μην είναι βιώσιμες.

Το μεγάλο πρόβλημα η δραματική έλλειψη ρευστότητας. Τροχοπέδη και το θεσμικό πλαίσιο, άκρως αναποτελεσματικό, παρά το ότι είναι Α.Ε. Σε αργό θάνατο η επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια.

Όλες οι πόρτες κλειστές για χρηματοδότηση της εταιρείας, παρά τις προσπάθειες επί αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο Δήμος αδυνατεί να συνδράμει με κεφάλαια. Αδύνατος και ο δανεισμός από τις τράπεζες. Καμία δυνατότητα εξυγίανσης και ανάπτυξης. Έτσι, το δ.σ. (ευχαρίστησε όσους αποδέχθηκαν, άξιοι συγχαρητηρίων, δέχθηκαν να εμπλακούν σε μία περιπέτεια, αφιέρωσαν πολύ χρόνο, λοιδορήθηκαν αναίτια ενώ θέλησαν μόνο να βοηθήσουν), αφού εξάντλησε όλες τις δυνατότητες για την προσπάθεια απαλλαγής με τροπολογία από τον νόμο που δεν επιτεύχθηκε. Μετά με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στα υπουργεία, χωρίς να πάρουμε απαντήσεις.

Συγκρότηση μετά ως δ.σ. της ΕΤΑ δύο προτάσεων για εξεύρεση λύσης. Το ένα απορρίφθηκε από εργαζόμενους, το πιο βατό ήταν η λύση και εκκαθάριση της επιχείρησης και μετά η μακροχρόνια εκμίσθωση σε στρατηγικό επενδυτή. Καμία περίπτωση πώλησης περιουσιακών στοιχείων του δήμου δεν υπάρχει. Η κυριότητα παραμένει στον δήμο. Παραχώρηση χρήσης και μόνο θα γίνει.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία ολοκλήρωσης ανάθεσης μελέτης για την αξιοποίηση χιονοδρομικού κέντρου και ΕΤΑ με μεγάλη εταιρεία του χώρου, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής πρότασης, με δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να έχουν κεφαλαιακή επάρκεια, ολοκληρωμένο σχέδιο, και άλλα κριτήρια για την πλέον συμφέρουσα προσφορά. Νομικές δεσμεύσεις για συμφωνία με ευρύτερα δυνατά οφέλη. Εκτιμούμε ότι η έλευση ενός σοβαρού επενδυτή με τεχνογνωσία και δικτύωση, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της Νάουσας ως τουριστικού προορισμού, αύξηση της απασχόλησης και αύξηση των εσόδων του δήμου.

(Μιλώντας προς τους εργαζόμενους) Η διοίκηση αναγνωρίζει τη δυσάρεστη κατάσταση. Σταθήκαμε δίπλα τους πραγματικά, με αλήθεια, παρά το ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη. Κάποιοι εδώ μέσα είναι αλλεργικοί σ’ αυτήν. Έχουν μικρό μερίδιο ευθύνης οι εργαζόμενοι, που ανέχτηκαν συμπεριφορές που οδήγησαν την εταιρία σ’ αυτή τη θέση. Εγγύηση για αναγνώριση των δεδουλευμένων και αποπληρωμή αυτών και των προμηθευτών μέχρι κεραίας.

Πάντα κοντά μας στην προσπάθεια ο κ. Δημησκής, προς τιμή όλων μας η συμμετοχή στην προσπάθεια με τους επιφανείς μας συμπολίτες, που όμως ούτε αυτή απέδωσε. Μεταξύ των προτάσεων και η ανάληψη της διαχείρισης από τους ίδιους, καθαρή από χρέη, που ωστόσο αρνήθηκαν. Απόλυτα δικαιολογημένη η επίσχεση για τη μερική καταβολή των δεδουλευμένων της, όμως λειτούργησε ως καταλύτης και έφερε τα πράγματα πιο κοντά στο τέλος. Επίσχεση εργασίας απέναντι σε εργοδότη με άδεια ταμεία είναι αυτοκτονία.

Αναμένουμε διευκρινήσεις για την τροπολογία δυνατότητας μεταφοράς των εργαζομένων στον δήμο. Στις 8 Ιουλίου η επιστολή μας, περιμένουμε σαφή απάντηση. Ετήσιο κόστος 400.000 τεράστιο, ο Δήμος αδυνατεί και το υπουργείο δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση των εσόδων μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να βγάλουμε άκρη. Διαβεβαιώνω ότι η πρόθεσή μας είναι να μεταφερθούν στον δήμο, με τη συνδρομή της κεντρικής κυβέρνησης. Διαφορετικά είναι αδύνατο να καλύψουμε τις υποχρεώσεις. Θα φροντίσουμε στο συντομότερο δυνατό διάστημα να αποπληρωθούν πλήρως για τα δεδουλευμένα τους μέσω της εκμίσθωσης.

Ώρα μεγάλης ευθύνης. Δεν χωρούν συναισθηματισμοί αλλά ρεαλιστικές λύσεις συμφέρουσες για τον τόπο. Η μόνη λύση που παρέχει εγγυήσεις είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Πολλά τα παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελής για όλους τους εμπλεκομένους, όπως η Ελιά στη Βέροια. Η κυριότητα των παγίων με κάθε θυσία θα παραμείνει στα χέρια του δήμου και των δημοτών. Η Νάουσα πάνω από όλους και όλα.

Συγκεκριμένες προτάσεις από το δ.σ. της ΕΤΑ προς τη γενική συνέλευση, το αργότερο μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

 

Οι άλλες τοποθετήσεις

Καραμπατζός: Εργαλεία του εκάστοτε δήμου τα πρώτα χρόνια οι δημοτικές επιχειρήσεις. Βοήθησε και βοηθήθηκε η ΔΕΤ. Πάντα υπήρχαν προβλήματα. Κομβικό το 2010, με την αλλαγή του νόμου και το μνημόνιο. Δόθηκαν κατά κυριότητα στην ΕΤΑ 20 στρέμματα στον Άγιο Νικόλαο. Έγιναν πολλά έργα και επενδύσεις. 800.000 επένδυση καφέ και εστιατορίου, ανακαινίσεις Κιόσκι, σκεπή κ.ά., συνέδραμε στη ΔΕΤΑΒ κ.λπ., έργα στην πόλη, μελέτη 10ου δημοτικού. 62 εργαζόμενους παραλάβαμε το 2002, σήμερα 28. Συμμάζεμα, νοικοκυριό κάναμε, όχι προσλήψεις.

Η διοίκηση να απαντήσει για όσα έλεγε προεκλογικά για την επιχείρηση και όσα κάνει σήμερα. Αντί αυτών, κυβίστηση. Καμία επαφή με προσωπικό. Ανέβασαν τον πήχη ψηλά και πέρασαν από κάτω. Τι έχετε να πείτε στον λαό μετά από 30 χρόνια που κλείνετε μια επιχείρηση από τον Απρίλιο. Ρημαδιό το στολίδι. Οι μάσκες έπεσαν. Λογιστικές ζημίες τα 1,75 εκατ., 800.000 ευρώ οι πραγματικές. Θα αναζητηθούν ευθύνες που δούλευαν όλοι οι ιδιώτες και όχι η ΕΤΑ. Όχι ανθρώπινη προσέγγιση δημιούργησε την επίσχεση. Εδώ θέλαμε να την οδηγήσουμε. Σχέδιο υποβάθμισης με την επιχείρηση κλειστή, για να πέσει το τίμημα. Εμείς για το Κιόσκι ζητήσαμε 4.500 ευρώ τον μήνα. Εσείς μπορείτε τώρα; Ναι στη μίσθωση, με διαφάνεια, αλλά όχι ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, μαζί με το Κιόσκι. Εξασφάλιση θέσεων εργαζομένων. Επειδή η διαδικασία μίσθωσης θα πάρει χρόνο, να γίνει συνεργασία για τη λειτουργία της επιχείρησης.

 

Ρίζος: Η αλήθεια στη μέση. Ούτε απαισιόδοξα ούτε αισιόδοξα. Τελειώνει ως δημοτική επιχείρηση και πάμε για στρατηγικό επενδυτή. Πώς θα διασφαλίσουμε την περιουσία της επιχείρησης με τα 20 στρέμματα; Γιατί αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι τις προτάσεις του δημάρχου; Είμαι επιφυλακτικός για το πού θα πάμε. Θέλω πιο συγκεκριμένες προτάσεις. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ας προσπαθήσει η διοίκηση τη συνέχιση της λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο και βλέπουμε. Να βγάλουμε μια απόφαση σήμερα όλοι ότι δεν πουλιέται η περιουσία του δήμου και μετά να βρούμε τις λύσεις.

 

Καρτσιούνης: Αδιαπραγμάτευτη η λειτουργία της επιχείρησης ως δημοτική και μεταφορά των εργαζομένων στον δήμο. Μεθόδευση για να φτάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις από τον λαό και τον δήμο. Συγκεκριμένες προτάσεις η λύση για τους εργαζόμενους και τα δεδουλευμένα τους. Οι βουλευτές Λαπαβίτσας και Καρασαρλίδου είχαν ζητήσει στοιχεία για την ΕΤΑ για να λύσουν το θέμα. Τι έκαναν;

 

Βασιλείου: Το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την εγγύηση των δεδουλευμένων, μόνο με μεγάλο μίσθωμα. Η εκκαθάριση της επιχείρησης δεν δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης των εργαζομένων. Αν θέλουν προβαίνουν σε κατάσχεση οι εργαζόμενοι και πλειοδοτεί τρίτος. Πολλά προβλήματα από το νομικό καθεστώς που δεν δίνει άλλη διέξοδο. Θα ήθελα να ακούσω γιατί φτάσανε οι εργαζόμενοι στην επίσχεση που οδήγησε την κατάσταση εδώ. Η μόνη λύση η άμεση συνεννόηση με εργαζόμενους για λειτουργία, άμεση επαναλειτουργία και η αποφυγή δημιουργίας περισσότερων οφειλών. Ας πρυτανεύσει η λογική για τη σωτηρία της επιχείρησης.

 

Μπίλης: Αλήθειες σήμερα να πούμε. Εξετάζουμε ένα θέμα κάτω από τις χειρότερες συνθήκες. Ντρέπομαι για την εικόνα στο Κιόσκι και τον Άγιο Νικόλαο. Δεν μας τιμά και δεν μας αξίζει αυτή τη εικόνα. Χρειαζόταν πολλή προσπάθεια για να φτάσουμε εδώ. Βαρύτατες οι ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης στην ΕΤΑ, ως απύθμενου κουμπαρά του δήμου. Αφέθηκε στο έλεός της η επιχείρηση. Ευθύνες και στη δική μας διοίκηση. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, έπρεπε να πέσουμε με τα μούτρα από την επόμενη μέρα. Όποιος αξιοποιήσει τον χώρο του άλσους με τελεφερίκ κ.λπ. θα είναι ηγέτης στην τουριστική αγορά. Ας είναι ο δήμος αυτός, όχι ιδιώτης. Κάθε δυνατή προσπάθεια για προστασία του άλσους, νευραλγικό στρατηγικό σημείο, να μην φύγει από τα χέρια του δήμου. Κάθε άλλη απόφαση θα μας βάλει σε επικίνδυνες ατραπούς.

 

Δημησκής: Τουλάχιστον να ομονοήσουμε ως προς την κατεύθυνση που πάμε. Αδιαπραγμάτευτα τα περιουσιακά στοιχεία. Η λύση πρέπει να συμπεριλαμβάνει την εξασφάλιση των εργαζομένων. Δεν μας τιμά να αφήσουμε στον δρόμο 28 οικογένειες. Λύση χωρίς κόστος για κανέναν δεν υπάρχει, με όποιο μοντέλο αποφασίσουμε για την επιχείρηση. (Προς τους εργαζόμενους) Στην ελεύθερη αγορά, τον καπιταλισμό και τον ανταγωνισμό, το μάρμαρο το πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

 

Πασχούλα: Προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από κάποιους. Δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος από εμάς. Έγιναν πολλές προσπάθειες σε κάθε κατεύθυνση, ένας κύκλος, δοκιμάστηκαν όλα. Να σεβαστούμε τους 28, αλλά και τους 35.000 κατοίκους. Θα έπρεπε να έχετε μεριμνήσει ο κ. Καραμπατζός να μην υπάρχει περιουσία στην ΕΤΑ Α.Ε.

 

Λακηνάνος: Η δημοτική αρχή δημιούργησε προϋποθέσεις για τη λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ. Σύγκλιση προτάσεων όλων των παρατάξεων στην εκμίσθωση, ευθέως ή πλαγίως. Να γίνει δημοτικός οργανισμός η επιχείρηση.

 

Παρθενόπουλος: Αδικούμε κάποιους άλλους εργαζόμενους όταν μιλάμε μόνο για τους 28. Ναι στην εξασφάλισή τους, αλλά η ΕΤΑ το θέμα. Όχι να τους χαϊδεύουμε συνεχώς, χωρίς ουσιαστική πρόταση.

 

Παντζαρτζίδης: Αν εγώ ήμουν Τάσος Καραμπατζός θα ζητούσα συγνώμη από τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Απολύτως τίποτε δεν έγινε στον τομέα της πρόληψης.

 

Βαλσαμίδης: Δεν υπήρξε πόρτα που να μην χτύπησε ο νυν δήμαρχος. Το μάρμαρο το πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούμε όμως να τους κοροϊδεύουμε με μαγικές λύσεις. Λύση βασισμένη στην πραγματική κατάσταση να βρεθεί. Τρομερή σφαλιάρα από Βασιλείου. Να μας πουν οι εργαζόμενοι αν θέλουν να βοηθήσουν να κρατηθεί ανοικτή η επιχείρηση.

 

Καρανάτσιος: Διασφάλιση της περιουσίας του δήμου. Το 2010 επί Καραμπατζού πέρασε η ακίνητη περιουσία σε μια ζημιογόνα Α.Ε.

 

Δάγγας: Δεν αργήσαμε καθόλου. Εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες.

 

Η θέση των εργαζομένων και του Ε.Κ.Ν.

Εκ μέρους των εργαζομένων της ΕΤΑ η Μαρία Κοκκίνου κατάθεσε έγγραφο στο οποίο γινόταν λόγος για αριθμολαγνεία και την εξεύρεση μια δίκαιη λύση όπως με την περίπτωση των εργαζομένων της πρώην ΔΕΤΑΒ. Αναφέρθηκαν στην προσπάθεια των εργαζομένων που κατάφεραν να κρατήσουν την επιχείρηση όρθια τα τελευταία πέντε χρόνια με πολλές θυσίες και απλήρωτους. Δήλωσαν τέλος έτοιμοι να εργαστούν σκληρά για να διασώσουν την επιχείρηση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάκης Τσίτσης τόνισε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες του δημάρχου στην Αθήνα, ωστόσο θα έπρεπε να είναι εκεί και οι εργαζόμενοι και η κοινωνία της πόλης. «Δώσανε εκατομμύρια σε βιομήχανους ενώ ξέρανε ότι θα κλείσουν», υπογράμμισε ο κ. Τσίτσης. Ζήτησε σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, στα δεδουλευμένα, τις αποζημιώσεις κ.λπ. Αναφερόμενος στην επιλογή της εκμίσθωσης σημείωσε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τους εργαζόμενους, προτείνοντας δημοτικό οργανισμό. «Αν οι εργαζόμενοι βάλουν πλάτη αυτοί θα αποφασίσουν», υπογράμμισε ο κ. Τσίτσης, τονίζοντας ότι αν πληρωθούν οι εργαζόμενοι μπορούν και σήμερα να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Ταφόπλακα είναι η εκμίσθωση με βάση το μνημόνιο, είπε κλείνοντας ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ν.

 

Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων του δήμου Νάουσας η δημοτική υπάλληλος Μαρία Μπόσκου χαρακτήρισε συνάδελφους τους εργαζόμενους της ΕΤΑ που θα πλουτίσουν τον δήμο, εκφραζόμενη θετικά στη δημιουργία δημοτικού οργανισμού.

 

Δευτερολογίες. Κουτσογιάννης: Εγκληματικό λάθος η παραχώρηση κατά κυριότητα της έκτασης της ΕΤΑ σε μία ανώνυμη εταιρεία

Κουτσογιάννης: Χρήματα της ΕΤΑ που δόθηκαν προς οτιδήποτε άλλο εκτός ΕΤΑ υπολογίστηκαν με συντηρητική εκτίμηση στα 450.000 ευρώ. Η επιχείρηση απαξιώθηκε από εμάς πρώτους. Δεν είναι εύκολη η αποχή από τη δημαγωγία, αλλά φαίνεται δεν είναι εύκολο. Λειτουργικές ζημίες στην επιχείρηση ακόμη και στις καλές εποχές. Ο δήμαρχος κυνήγησε την κατάσταση με προσωπικό κόστος και θυσίες. Εγκληματικό λάθος η παραχώρηση κατά κυριότητα της έκτασης της ΕΤΑ σε μία ανώνυμη εταιρεία. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα. Η δημοτική περιουσία είναι αδιαπραγμάτευτη. Μπορεί να κινδυνεύει από την αμέλεια κάποιων και κάποιοι άλλοι να την εποφθαλμιούν. Οποιαδήποτε σκέψη να βάλει χέρι θα μας βρει όλους απέναντι. Μην διανοηθεί κανένας να αγγίξει δημοτική περιουσία.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους στον δήμο, γι’ αυτό έκανα όλες τις κινήσεις υπέρ των εργαζομένων. Κάθε δυνατή προσπάθεια κάνουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να έλθουν στον δήμο. Ο δημοτικός οργανισμός δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Η πρότασή μας διασφαλίζει καλύτερα τα συμφέροντα του τόπου. Με την επίσχεση καταφέραμε να σπρώξουμε την επιχείρηση νωρίτερα στον γκρεμό.

Απευθύνω πρόσκληση στις παρατάξεις της μειοψηφίας στις μειοψηφίες, τους εργαζομένους και το ΕΚΝ για συγκρότηση επιτροπής η οποία θα εργαστεί να ασκήσει την όποια πίεση για να υπάρξει η αναγκαία τροποποίηση της τροπολογίας για την έστω μερική ενίσχυση των οικονομικών του δήμου για να ανταπεξέλθει στη μεταφορά αν όχι όλων, μέρους των εργαζομένων.

Καραμπατζός: Προϋποθέτει συναινετικό κλίμα η πρόταση. Μετά από 12 μήνες διοίκησης δεν θα φταίει πάντα ο προηγούμενος. Εσείς βάλατε το λουκέτο.

Ρίζος: Συνεννόηση για να ανοίξει όλη η επιχείρηση. Να μην βιαστούμε να πάμε σε λύση και εκκαθάριση.

Καρτσιούνης: Συμφωνούμε με την επιτροπή αγώνα. Θα συμμετάσχουμε κι εμείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...