Εγγραφές στα εικαστικά τμήματα της ΚΕΠΑ

Εγγραφές στα εικαστικά τμήματα της ΚΕΠΑ

Έχουν αρχίσει οι εγγραφές και επανεγγραφές στα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα τμήμα που ταιριάζει σε σας ή στα παιδιά σας και να περάσετε δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες σας, στην Αντωνιάδειo Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 

 

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 είναι, το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, η Σχολή Χορού, τμήμα Λαογραφίας και τμήματα Εικαστικών.  Στελεχώνονται από πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές με εμπειρία στην παιδαγωγική.

Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στις ετήσιες εκθέσεις των τμημάτων μας.  

Συγκεκριμένα για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 θα λειτουργήσει εργαστήρι Ζωγραφικής με   τμήματα  νηπιακής  ηλικίας (από 5 ετών), παιδικά, εφήβων, ενηλίκων.  Επίσης γίνεται προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών.   Οι μικροί καλλιτέχνες γνωρίζουν αρκετά από τα υλικά της ζωγραφικής: μολύβι, κάρβουνο, τέμπερες, παστέλ και μαθαίνουν διάφορες τεχνικές.   

 

Υπάρχουν δύο τμήματα για τη δημιουργία Χειροποίητων Κοσμημάτων.  Στο τμήμα της Αργυροχοϊας μπορείτε να μάθετε να κατασκευάζετε κοσμήματα με μέταλλα χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη ασήμι και χαλκό. 

Και τμήμα Faux Bijoux (Φο Μπιζού) για τη δημιουργία κοσμημάτων με κορδέλες, κορδόνια υφασμάτινα και δερμάτινα χρωματιστές πέτρες και χάντρες.  Το τμήμα απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες.  

Στο τμήμα Κατασκευών διακοσμητικών & χρηστικών αντικειμένων, χρησιμοποιώντας υλικά από τη φύση, πηλό, μέταλλα, γυψόγαζα, παλιά αντικείμενα και μαθαίνοντας πολλές τεχνικές, θα δημιουργήσουμε διακοσμητικά (εικόνες, μάσκες, στεφάνια) αλλά και χρηστικά αντικείμενα (καθρέπτες, κηροπήγια, κορνίζες, καλαθάκια κ.ά.).  Θα λειτουργήσουν τμήματα για παιδιά από 10 ετών αλλά και τμήμα για εφήβους και ενηλίκους.

 

Το τμήμα του μοντελισμού θα ξεκινήσει  τη λειτουργία του τον Οκτώβρη. Θα γίνεται σε ωριαία εβδομαδιαία μαθήματα. Στο τμήμα δεν υπάρχουν δίδακτρα και καμιά άλλη προϋπόθεση συμμετοχής, εκτός από το ενδιαφέρον των μαθητών να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο χόμπυ. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι μαθητές να είναι ηλικίας τουλάχιστον 8 ετών, ενώ δεν υπάρχει όριο ανώτερης ηλικίας. Τα μαθήματα στα πρώτα στάδια θα επικεντρωθούν στον πλαστικομοντελισμό.

Το τμήμα θα ασχοληθεί με τα υλικά και τους τύπους των μοντέλων (injection, VAC, ρητίνες, μεταλλικά, multi, ξύλινα), τις εταιρείες κατασκευής, τον τρόπο έρευνας της αγοράς, τις κλίμακες, την επιλογή και τα κριτήρια επιλογής των μοντέλων, έρευνα ιστορικών στοιχείων που αφορούν τα μοντέλα που πρόκειται να κατασκευαστούν, το τρόπο κατασκευής, τα απαιτούμενα εργαλεία και τη χρήση τους, τα υλικά κατασκευής – κόλλες, στόκος κλπ., τεχνικές συναρμολόγησης, βελτιώσεις μοντέλων, χρώματα, τρόπους βαφής, φθορές, διοράματα, φιγούρες, κλπ.

Σε επόμενο στάδιο θα υπάρξουν μαθήματα κατασκευών και ιδιοκατασκευών (scratch)  καραβιών, που θα περιλαμβάνουν, επιλογή μοντέλων – κωπήλατα, ιστιοφόρα, σύγχρονα σκάφη, έρευνα προμήθεια και ανάγνωση σχεδίων αλλά και κάθε άλλου αναγκαίου πληροφοριακού υλικού για τη κατασκευή, υλικά κατασκευής, εργαλεία κατασκευών, το σύνολο των τεχνικών κατασκευής - από τη κατασκευή προκατασκευασμένων μοντέλων αλλά και μοντέλων από το μηδέν.

Τμήμα Κινηματογράφου θα λειτουργήσει με μορφή σεμιναρίου και οι μαθητές θα διδαχθούν την ιστορία του κινηματογράφου, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, φωτογραφία, διανομή, μοντάζ κλπ. 

Σε μορφή σεμιναρίων θα λειτουργήσει φέτος πρώτη φορά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση τμήμα  Φωτογραφίας.

Η Φιλοσοφία του προγράμματος των σεμιναρίων περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια των αναγκών του ανθρώπου για την αποτύπωση των στιγμών της ζωής. Η αλματώδης ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας αναδεικνύει την Τέχνη της Φωτογραφίας σε ένα από τα πιο σύγχρονα “εργαλεία”, που προσφέρει απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες και βρίσκει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας και της έκφρασης. Οι ενδιαφερόμενοι του πρώτου προγράμματος αποκτούν θεμελιώδεις γνώσεις στον τομέα της Φωτογραφίας, εισάγονται στη Φωτογραφική Αισθητική, μαθαίνουν να λειτουργούν και να χρησιμοποιούν τις βασικές γνώσης της φωτογραφίας και τις επεξεργασία αυτής. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος ξεκινάει από τον 4ο αιώνα και τον Αριστοτέλη με την περιγραφή λειτουργίας της camera obscura, περιφέρεται μέσα στο πέρασμα των χρόνων που περιγράφονται οι ανακαλύψεις και  οι αλλαγές των φωτογραφικών μηχανών και υλικών αποτύπωσης και φτάνει μέχρι το σήμερα με την επεξεργασία και την ψηφιακή τεχνολογία. Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο όλοι όσοι το παρακολουθήσουν να μάθουν και να μπορούν να χρησιμοποιήσουν σωστά μια φωτογραφική μηχανή και να μπορούν να επεξεργαστούν σε έναν απλό βαθμό τις εικόνες που έχουν τραβήξει. Το πρόγραμμα απευθύνετε σε μεγάλο ηλικιακό εύρος και μεγάλη διαβάθμιση γνώσεων πάνω στην φωτογραφία. Για το πρόγραμμα θα χρειαστεί φωτογραφική μηχανή με πρόγραμμα manual (έστω και compact μηχανή).

 

 

Η Γραμματεία λειτουργεί στο Χώρο Τεχνών, Μπιζανίου και Π. Μελά (3ος όροφος) και τηλεφωνικά μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα 23310 78100, 78101.   Μέρες και ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00-3.00 και το απόγευμα 5.30-8.30. Το Σάββατο 8.00-2.00.   Ενημερωθείτε και για τις εκπτώσεις 20% που ισχύουν στην περίπτωση εφ΄ άπαξ πληρωμής των διδάκτρων, από 5% έως 10% στην περίπτωση που μαθητές θα παρακολουθήσουν δύο ή και περισσότερα τμήματα και οικογένειες που δύο ή περισσότερα μέλη της θα παρακολουθήσουν μαθήματα της Κ.Ε.Π.Α. Βέροιας, και άλλες εκπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...