Αλλαγή κουλτούρας στη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας

Αλλαγή κουλτούρας στη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας

Για την αλλαγή της κουλτούρας και της παιδείας στη διαχείριση των απορριμμάτων προσπαθεί να πείσει τους συμπολίτες ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχοντας φέτος, όπως κάθε χρόνο, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Έχουμε πει πολλά λόγια για τα ανακυκλώσιμα υλικά και είναι καιρός να περάσουμε στις πράξεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Μιχάλης Γεράνης.

 

Στο Κέντρο Ενημέρωσης για τα μηδενικά απόβλητα με τίτλο Zero Waste του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) παραβρέθηκε φέτος ο δημοφιλής ερμηνευτής Αντώνης Ρέμος στους χώρους της 80ης ΔΕΘ, όπου έκανε και… ανακύκλωση!

Ο γνωστός καλλιτέχνης έφτασε στο περίπτερο με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλη Γεράνη, με τον οποίο τους συνδέει μακροχρόνια φιλία, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO, Τάσος Τζήκας όπως και ο πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο κ. Ρέμος αφού χαιρέτισε την προσπάθεια του κ. Γεράνη για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των υλικών, ανέφερε τα οφέλη αυτής της ενέργειας. «Χαιρετίζω την προσπάθεια του φίλου μου Μιχάλη Γεράνη με τον οποίο είμαστε πάρα πολλά χρόνια φίλοι. Στο κάλεσμα που μου έκανε για να έρθω να δω από κοντά τις συγκεκριμένες ενέργειες δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Μπορούμε να αλλάξουμε αυτές τις κακές μας συνήθειες και αντί να πετάμε τα πλαστικά μπουκαλάκια και τα χαρτάκια έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου ας σταματήσουμε ένα δευτερόλεπτο σε ένα κάδο για να πετάξουμε όπως πρέπει. Αυτό πρέπει να γίνει βίωμα και μια πραγματική συνήθεια για να μπορέσουμε επιτέλους να σηκώσουμε την πραγματική οικονομία στην πλάτη μας. Μέσα από αυτήν την ενέργεια θα παραχθεί ό, τι χρειάζεται για τη χώρα μας, χωρίς να χρειαζόμαστε άλλα πράγματα. Πρέπει να γίνει βίωμα στη χώρα μας και όπως φοράμε τη ζώνη του αυτοκινήτου, έτσι πρέπει και το αλουμίνιο, το χαρτί, το πλαστικό και το γυαλί να το πετάμε εκεί που πρέπει».

 

Από την πλευρά του ο Τάσος Τζήκας «Ας αλλάξουμε την κουλτούρα μας» επισήμανε την σπουδαιότητα της σύμπραξης ΔΕΘ-HELEXPO και ΦΟΔΣΑ με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Αντώνη Ρέμο για την σύμπραξή του. «Στηρίζουμε από την αρχή την πρωτοβουλία που πήρε ο ΦΟΔΣΑ για την δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης μηδενικών αποβλήτων « Zero Waste» με στόχο βέβαια κανένα ανακυκλώσιμο να μην πάει χαμένο.

Η ΔΕΘ θέλει τα τελευταία χρόνια να αναδείξει το πρόσωπό της συνεργαζόμενη με αντίστοιχους φορείς όπως ο ΦΟΔΣΑ για θέματα που αφορούν την κοινωνία. Ευχαριστούμε και τον κ.Ρέμο για τη συμμετοχή του. Δείχνει με έμπρακτο τρόπο την ευαισθησία του.

 

Το θέμα της ανακύκλωσης είναι τεράστιο. Πρέπει να γίνει στοιχείο της καθημερινότητάς μας και η ΔΕΘ επειδή είναι ένα οικόσημο στην πόλη θέλουμε να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυτής της κουλτούρας. Ανακύκλωση λοιπόν μαζί με τον ΦΟΔΣΑ, με τον Μιχάλη Γεράνη και τον κ.Ρέμο παντού και πάντοτε».

Τέλος, ο Λάζαρος Κυρίζογλου αφού συνεχάρη τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας και τον πρόεδρο Μιχάλη Γεράνη, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ.Ρέμο «Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ρέμο και τον πρόεδρο της ΔΕΘ για την παρουσία τους», είπε και συνέχισε: «Να σημειώσω ότι Το σκουπίδι είναι θησαυρός, έχει αξία αρκεί να το διαχειριστούμε σωστά.

 

Να ανακυκλώνουμε και να αξιοποιήσουμε ενεργειακά κατά τα πρότυπα που εδώ και 50 χρόνια στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αξιοποιείται παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια, παράγοντας ζεστό νερό και λίπασμα από τα μη ανακυκλώσιμα υλικά. Η αγωγή και η παιδεία αρχίζει από το σχολείο και καλώ τα μικρά παιδιά αν διαπαιδαγωγήσουν τους μεγάλους γιατί οι μεγάλοι είμαστε  κακό παράδειγμα σε αυτό το ζήτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ισόβια κάθειρξη στη Ρούλα Πισπιρίγκου

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης αφορά και στις δυο...

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα συμπαρασύρει τριετίες και επιδόματα

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Αύξηση 50 ευρώ που θα...

Το εξ’ αναβολής υπουργικό συμβούλιο συγκέντρωσε...

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...