Ανοιχτή επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού  Βασ. Λυκοστράτη. Πρόταση κατασκευής αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πάρκο της Εληάς

Ανοιχτή επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασ. Λυκοστράτη. Πρόταση κατασκευής αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πάρκο της Εληάς

Κύριε Αντιδήμαρχε,

 

Με χαρά μου, πληροφορήθηκα , από τον ημερήσιο τύπο και από επιχειρηματίες του τουρισμού , με τους οποίους συνεργάζομαι, ότι δέχεστε προτάσεις, με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού της πόλης μας.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας , θα ήθελα να καταθέσω και την δική μου πρόταση , την οποία σημειωτέων , είχα παρουσιάσει σε υποψηφίους όλων των συνδυασμών , κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο των Δημοτικών εκλογών.

Είχε τύχει δε , της πλήρους αποδοχής και εξαιρετικών κριτικών από όλους. Μόνο όμως προεκλογικά.

ΘΕΜΑ: Ανδριάντας Εφήβου Αλεξάνδρου 

ΘΕΣΗ : Aναπλασμένο Πάρκο Εληάς

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι η επιφανέστερη προσωπικότητα ,που ανέδειξε η περιοχή μας , σε ιστορικό , πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο , από την αρχαιότητα , έως σήμερα.

Προτείνουμε η κατασκευή του αγάλματος να αναφέρεται στα εφηβικά του χρόνια, διότι μεταξύ Βεργίνας και Μίζας μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε ,από τους μεγαλύτερους παιδαγωγούς της εποχής του. Στην περιοχή μας μπήκαν οι βάσεις για ότι έγινε στην υπόλοιπη ζωή του και ανήκει πλέον στην παγκόσμια ιστορία .

Το Πάρκο της Εληάς ενδείκνυται διότι μπορεί να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αλεξάνδρου , που θα γίνονται σε διάφορες εποχές του χρόνου και θα οργανώνονται από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (π.χ. Γενέθλια, ανάληψη αντιβασιλείας- βασιλείας κ.τ.λ.). 

Οι εκδηλώσεις αυτές , στο περιβάλλον που μεγάλωσε ο Αλέξανδρος , θα έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον , θα αναδείξουν την πόλη και θα φέρουν χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της.

Ντόπιοι ιστορικοί , μπορούν να αναδείξουν τα ερείσματα και τις αναφορές , που θα στηρίξουν την ανέγερση του ανδριάντα και τις διάφορες εκδηλώσεις γύρω από τον Αλέξανδρο. 

Τα οφέλη για την πόλη μας ,θα είναι η ανάδειξη του βάθους της ιστορικότητας, πέραν του Βυζαντινού στοιχείου , που έχει έως τώρα. Η διοργάνωση ημερίδων , εκδηλώσεων, ξεναγήσεων , στη Βέροια και τις γύρω περιοχές( Βεργίνα , Μίεζα , Λευκάδια κ.τ.λ.) , θα έχουν αφετηρία και τέλος το κέντρο της Βέροιας , με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης , οι συμπολίτες μας, θα δεχθούν μια πρωτοφανή τόνωση του ηθικού τους, λόγω της παρουσίας του Αλεξάνδρου , πράγμα απαραίτητο στις μέρες μας.

Σε ότι αφορά στο κόστος κατασκευής του αγάλματος ,έχω διαπιστώσει μεγάλη προθυμία , από επαγγελματίες , αλλά και ιδιώτες της πόλης μας , να συμμετέχουν , ώστε να καλύψουν μια τέτοια προσπάθεια.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος , ότι εάν η παρούσα ιδέα τύχει της ανάλογης προσοχής σας , θα αλλάξει την πόλη , την κοινωνία και την οικονομία μας.

Είμαι στην διάθεσή σας , για λεπτομερή ανάλυση των παραπάνω συνοπτικών απόψεων . 

Μετά τιμής

Τσιαμήτρος Αλκέτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Μενέλαος Ιωαν. Παπαγιάννης σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Μενέλαος Ιωαν. Παπαγιάννης σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024...

Τελετή Αναστάσεως και Πασχαλινή θεία Λειτουργία στη Βέροια

Τελετή Αναστάσεως και Πασχαλινή θεία Λειτουργία στη...

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Χρ. Τσακμακίδου σε ηλικία 64 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Χρ. Τσακμακίδου σε ηλικία 64...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Πάσχα 5 Μαΐου 2024 στις...

Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα

Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα

Χριστός Ανέστη, Καλό Πάσχα@@ads-588@@

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καί Μητροπολίτηςτῆς Ἱερᾶς καί...

«ΝΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΛΗΡΩΤΑΙ ΦΩΤΟΣ …» ύμνος του Πάσχα  Η κορυφαία γιορτή της χριστιανοσύνης. Ευλογημένη μέρα

«ΝΥΝ ΠΑΝΤΑ ΠΕΠΛΗΡΩΤΑΙ ΦΩΤΟΣ …» ύμνος του Πάσχα Η...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, φιλόλογοςΟ μελωδός...

Σήμερα Μ. Σάββατο η κηδεία του Παναγιώτη Χαρέλα

Σήμερα Μ. Σάββατο η κηδεία του Παναγιώτη Χαρέλα

Σήμερα Μ. Σάββατο 4 Μαΐου 2024 στις 12.00 μ.μ. η κηδεία του...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Αβραμίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Αβραμίδου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Μ. Σάββατο 4 Μαΐου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...