Χωρίς αερόσακο η παρουσίαση του βιβλίου του Γαβριήλ Αλεξάνδρου

Χωρίς αερόσακο η παρουσίαση του βιβλίου του Γαβριήλ Αλεξάνδρου

Παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον πολυχώρο Ελιά το βιβλίο του Γαβριήλ Αλεξάνδρου «Χωρίς Αερόσακο», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και μετά από πρωτοβουλία υπθ Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. και του Κοι.Σ.Π.Ε. ΔΕΣΜΟΣ. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.  Γιώργος Σαλιάγκας, που ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του.

 

Στο στίγμα των ψυχικά ασθενών και την προκατάληψη απέναντι στην ψυχική υγεία είπαν ο πρόεδρος του Κοι.Σ.Π.Ε. ΔΕΣΜΟΣ και ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Ηλίας Γραμματικόπουλος, καθώς και ο γιατρός και πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία των Κοι.Σ.Π.Ε. Σωτήρης Κουπίδης.

Παρούσα στην εκδήλωση και η διοικήτρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Γιαννούτσου.

Τέσσερις γυναίκες προλόγισαν τον συγγραφέα, με αποσπάσματα από το βιβλίο, με λίγα λόγια για τον χαρακτήρα του, με ποιήματα αλλά όλες με πολλή αγάπη και θαυμασμό για το πρόσωπό του, απόρροια της φιλίας πολλών ετών που τους συνδέει.

«Γαβριήλ Αλεξάνδρου, είσαι καταδικασμένος για να ξεχωρίζεις», ήταν η φράση με την οποία έκλεισε η συγγραφέας Εύα Παυλίδου.

Με ένα παιδικό ποίημα που έγραψε ειδικά για την παρουσίαση επέλεξε να προλογίσει τον συγγραφέα η αναγνώστρια, blogger και ποιήτρια Μαρία Φουσταλιεράκη.

Αποσπάσματα από το βιβλίο ζωντάνεψε, με έντονα στοιχεία θεατρικότητας στην αφήγησή της, η συγγραφέας και ποιήτρια Ελένη Βεζύρογλου. Οι έντονες εκφράσεις του συγγραφέα καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσής της έδειχναν πόσο ξαναζούσε μέσα από αυτήν τις στιγμές του βιβλίου, τις στιγμές της ζωής του.

«Γνωρίζω τον Γαβριήλ πολλά χρόνια, σπουδάζαμε μαζί. Όλα αυτά για τη ζωή του τα έμαθα όταν διάβασα το βιβλίο!», ανέφερε η ψυχολόγος Δέσποινα Πλουσίου, κάτι που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι ντρέπονται να ανοιχτούν και να μιλήσουν για τα προβλήματά τους, μη νιώθοντας νορμάλ... Είναι αυτό νορμάλ τελικά;

Ο συγγραφέας είναι επίσης γενναιόδωρος στα συναισθήματα που μοιράστηκε... χωρίς αερόσακο με τον κόσμο. Η βραδιά έκλεισε με τραγούδι, υπό τους ήχους της κιθάρας του Κωστή Χαλάτση.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Δ.Σ. του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τον συγγραφέα Γαβριήλ Αλεξάνδρου για τη μοναδική παρουσίαση του βιβλίου του "Χωρίς αερόσακο" το Σάββατο στη Βέροια.

Ένας μοναδικός άνθρωπος με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες.

Ευχαριστεί τη συγγραφέα Εύα Παυλίδου, την αναγνώστρια και blogger Μαρία Φουσταλιεράκη, τη συγγραφέα - ποιήτρια Ελένη Βεζύρογλου, την Ψυχολόγο Ντέπυ Πλουσίου για την εξαιρετική παρουσίαση του βιβλίου του στην εκδήλωση και τα καλά τους λόγια για το Σύλλογο και τις προσπάθειές του και τη διάθεσή τους να συνεργαστούν και να προσφέρουν για τους σκοπούς του.

Ευχαριστεί τον Κωστή Χαλάτση για την πάντα ξεχωριστή του παρουσία με την κιθάρα και τα τραγούδια του.

Ευχαριστεί τον Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή Ηλία Γραμματικόπουλο, Πρόεδρο του Κοι.Σ.Π.Ε. "ΔΕΣΜΟΣ" συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, τον Σωτήρη Κουπίδη, Γιατρό Εργασίας, Πρόεδρο των Κοι.Σ.Π.Ε. Ελλάδας, τη Δ/τρια του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης κ. Γιαννούτσου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστεί τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας για την ευγενική χορηγία του.

Τέλος ευχαριστεί τους λιγοστούς, αλλά καλούς φίλους, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ελπίζοντας ότι έζησαν μοναδικές, συγκινητικές και ευχάριστες στιγμές.

Ευχαριστούμε και τα ΜΜΕ του Νομού μας για την εκτενή τους αναφορά στην εκδήλωση.

Ο αγώνας για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην Ψυχική Υγεία συνεχίζεται!

 

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                                 Η Γεν. Γραμματέας

 

 

 

Σαλιάγκας Γιώργος                                                              Μαρία Ντέντου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ  από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ημαθίας

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ...

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην ανοιχτή...

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...