Με το Ν εσείς, με το Μ εμείς!

Με το Ν εσείς, με το Μ εμείς!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, στο τιμόνι της γειτονικής Τουρκίας υπάρχει Ερντογάν και Νταβούτογλου και εμείς έχουμε Αλέξη και τέσσερις τύπους που μαλώνουν για το ποιος θα κάνει το μνημόσυνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ζωή σε λόγου σας!

Την εβδομάδα που μας πέρασε, φίλοι μου, πολύς ντόρος έγινε για τις περιβόητες εκλογές στη ΝΔ, ποιος φταίει, ποιος είναι υπεύθυνος του σαμποτάζ (σιγά μην ανατινάξατε και το Γοργοπόταμο!).

Εγώ, όμως ως καλός “ρεπόρτερ” οφείλω να σας παρουσιάσω τον υπεύθυνο, της ξεφτίλας. 

Δεν είναι άλλος, από τη ζήλια της ΝΔ.

Η ΝουΔούλα, ως ζηλιάρα που είναι, δεν άντεξε τη δόξα του Σύριζα, από το γράμμα Ν του γνωστού Γιάνη και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με το γράμμα Μ.

Είπαν οι υπεύθυνοί της: με το Ν εσείς, με το Μ εμείς! Και έτσι άρχισαν όλα.

Θέλοντας να δείξουν ότι είναι ένα “σύγχρονο”, “ευρωπαικό” κόμμα και όχι απόκομμα, αποφασίσανε να γίνουν οι εκλογές, ηλεκτρονικά. 

Θα ψηφίσετε μέσω τάμπλετς, ανακοινώσανε στους υποψήφιους ψηφοφόρους τους. 

Αγνοήσανε, όμως ότι ο μέσος όρος ηλικίας των οπαδών - φίλων τους, είναι εβδομήντα, φεύγα.

Ξύπνησε, λοιπόν η θεία με το θείο στο χωριό, σκοτώσανε όλα τα κουνούπια, για να μην τους πάρουν τις ταμπλέτες και πριν πάνε στην εκκλησία, προσήλθανε στο εκλογικό κέντρο, για να ψοφήσουν, συγνώμη ψηφίσουν.

Η θειά, επειδή είχε απωθημένο, το ότι δεν γνώριζε γαλλικά, ήθελε να ψηφίσει τον Βαγγέλα, που ως γνωστόν ομιλεί, απταίστως την γαλλικήν, και είναι λεβέντης και καραμπουζουκλής. Θα πατήσω το γράμμα Μ, στο πληκτρολόγιο, σκέφθηκε και θα βγει η Μουστάκα του Βαγγέλα, θα κάνω λάικ (γνώριζε και από φάσεμπουκ η θεία!) και έτσι θα καταχωρηθεί ο ψόφος, συγνώμη ψήφος.

Έτσι και έγινε. Πάτησε το γράμμα Μ, βγήκε η Μουστάκα και τη στιγμή που πήγε να κάνει λάικ, εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή και ο Μπουμπούκος. Από Μ και αυτός. 

Στην οθόνη του θείου, εμφανίστηκε και η Μπουμπούκα. 

Η θεία άρχισε να μπερδεύεται, ο θείος ως “πονηρούλης”, χάρηκε, άρχισε να σκέφτεται να ψηφίσει Άδωνη, καθυστέρησε και να, στην οθόνη του και η Μόνικα Μπελούτσι (όνομα και επίθετο από Μ).  

Εκείνη τη στιγμή, εμφανίστηκε και ο Απόστολος, αφού ο υπολογιστής τον συνδύασε με τη Μακεδονία, η θεία εκνευρίστηκε, άρχισε να “ανεβάζει” στροφές, τα έχωσε στο γέρο που ζαχάρωνε με τη Μόνικα, εκείνος της είπε πως θαύμαζε μία Μακαρονάδα (είχε εμφανιστεί, αφού αρχίζει από Μ), ο παππούς ξαφνικά θύμωσε, γιατί εμφανίστηκε και μία Μανιά στην οθόνη και του “χάλασε” την θέα της Μπελούτσι με Μαγιό, …

Όπως καταλαβαίνετε, φίλοι μου, η κατάσταση ξέφυγε, εμφανίστηκε και μία ωραιότατη Μούντζα, η γιαγιούλα ξήλωσε το τάμπλετ και το πέταξε στον παππούλη, αυτός με τη σειρά του, εκσφενδόνισε το δικό του, εμφανίστηκε και ο Μητσοτάκης, έγινε βραχυκύκλωμα, “πέσανε” τα καλώδια και οι υπολογιστές, κατέρρευσε το σύστημα και … από τα μεγάφωνα των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να ακούγεταιι το άσμα του Μητροπάνου: “συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί”!  

Δυστυχώς φίλοι μου, σε τόσο κρίσιμες στιγμές και το πολιτικό δυναμικό της χώρας είναι μέλη τσίρκο, περιφερόμενος θίασος.

Στη ΝΔ, τους “πέρασε” από το μυαλό, μήπως έπρεπε με βάση το καταστατικό, να είναι πρόεδρος, ο κ. Παπαμιμίκος. Για τέτοια κατάντια μιλάμε!

Ο δε άλλος, αυτός που υποτίθεται ότι κυβερνά, “είδε” φως και μπήκε. Τσίρκο σου λέει, παιδική χαρά, να λείπω από το πανηγύρι, δε γίνεται. 

Πήγε λοιπόν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρότεινε συνάντηση με πολιτικούς αρχηγούς, για εθνική συναίνεση, προφανώς. 

Προεκλογικά, φίλε Αλέξη, σου λέγανε ένα και ένα κάνει δύο και εσύ δεν τους μιλούσες, γιατί έλεγες ότι κάνει ένδεκα.

Σου λέγανε, έλα να δειπνήσουμε μαζί και να συζητήσουμε, απολαμβάνοντας μία ωραία μακαρονάδα με κιμά ή με κόκκινη σάλτσα και τυρί και με σάμαλι για επιδόρπιο και τους έλεγες, εγώ τα τρώω σκέτα (τα μακαρόνια!) και δεν πήγαινες στην παρέα τους.

Εσύ επέλεξες τον μοναχικό δρόμο.

Και τώρα που βλέπεις ότι στο γεύμα δεν θα προσέλθει κανείς και ότι δεν υπάρχουν πλέον μακαρονάδες, αλλά αγγούρια θεσμικά - τροικανά, δείπνησες με … τον Στουρνάρα.

Απίστευτο και όμως αληθινό!  

«Είστε μνημονιακότερος των μνημονιακών. Φέρνετε την κοινωνική κόλαση και το κοινωνικό κραχ», έλεγε η πρώτη φορά αριστερά για τον τραπεζίτη και μάλιστα απειλούσε και με ειδικό δικαστήριο, για τον “κολλητό” της Μέργκελ.

Και τώρα, με τη δεύτερη φορά αριστερά, περασμένα - ξεχασμένα.

Και ολοκληρώνοντας, επειδή δεν γνωρίζω καλά ούτε την Ελληνικήν, όταν υποστηρίζετε φίλοι μου, ότι ο Απόστολος είναι ο αυριανός πρωθυπουργός, εννοείται ότι αύριο Κυριακή, θα γίνει πρωθυπουργός; 

Πείτε μου να γνωρίζω για να ετοιμάσω τις καινούριες μου τιράντες! 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...