Π. Ρήγας από την “Εληά” Βέροιας:  “Να αξιολογηθεί η κυβέρνηση  σε βάθος τετραετίας”

Π. Ρήγας από την “Εληά” Βέροιας: “Να αξιολογηθεί η κυβέρνηση σε βάθος τετραετίας”

Με πολύ κόσμο αλλά και... εξωγενείς παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κατάμεστη Sala της Εληάς ομιλία τίτλο “Ένας χρόνος αριστερά - Προχωράμε”, με κενρικό ομιλητή τον γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. Παρεμβάσεις έκαναν ο συντονιστής Κ. Μακεδονίας Κώστας Μποτίνος, ο υπεύθυνος αγροτικού Δημήτρης Χαμπίδης, αλλά... και ομάδα νεαρών που άνοιξε πανώ διαμαρτυρίας κατά των κυβερνήσεων, φωνάζοντας και αντιεξουσιαστικά συνθήματα σε κάποια σημεία της εκδήλωσης.

Ο Γραμματέας αρχικά αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού και στη νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  λέγοντας ότι υπήρχαν δυο επίλογές ή να φύγει από τις διαπραγματεύσεις ή να επιλέξει το δύσκολο δρόμο να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη λαμβάνοντας έτσι  μια  επιλογή ευθύνης..

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή κυβερνήσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία,, ανοίγοντας ένα ρήγμα στον σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα που κυριαρχεί  σήμερα στην Ευρώπη, με τις πολιτικές της λιτότητας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους πρωταρχικούς στόχους που θέτει η σημερινή κυβέρνηση για την αλλαγή της κοινωνίας,  αναμορφώνοντας την δημόσια διοίκηση, φέρνοντας τη δημοκρατία και την ισονομία στην κοινωνία, τις  αλλαγές στην παιδεία αλλά και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Πρωταρχικός στόχος τόνισε είναι η συζήτηση για το δημόσιο χρέος όπου θα αφήσει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην χώρα.

Κάλεσε όλους να αξιολογήσουν την κυβέρνηση σε βάθος τετραετίας , λέγοντας ότι σήμερα υπάρχουν ολιγωρίες και καθυστερήσεις που όμως δεν είναι σκόπιμες. Η πίεση όμως τόνισε θα πρέπει να γίνεται προς τα έξω , στους Ευρωπαίους εταίρους  και όχι από έξω  προς το εσωτερικό.  Στόχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνία να βγει όρθια από την κατάσταση αυτή και όχι νεκρή και να δημιουργηθεί ένα μέτωπο για να  ηττηθούν οι δυνάμεις στην Ευρώπη που την θέλουν χωρίς δημοκρατία .

Τέλος  για τον αγροτικό τομέα, επεσήμανε πως ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να φτάνει το προϊόν  σε  χαμηλή τιμή στο ράφι και στον καταναλωτή.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι  “ή πρέπει να τα αλλάξουμε όλα ή  θα πρέπει να φύγουμε όλοι μαζί γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις  που υπηρετούν το κατεστημένο” .

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης (7.30) ο κ. Ρήγας είχε σε διπλανό χώρο συνάντηση με εκπροσώπους αγρότες από το μπλόκο του Νησελίου. Ο κ. Ρήγας δήλωσε μεταξύ άλλων μετά ότι το αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό γίνεται δεκτό και εντός των επομένων ωρών θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Απόστολου Νεστορόπουλου

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Απόστολου...

Αγαπητές Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες,Σήμερα διανύουμε...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας ...

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Γεωργίου   Φαρσαρώτου ανεξάρτητου υποψηφίου προέδρου   τ.κ. Κάτω Βερμίου (Σέλι)

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Γεωργίου ...

Φίλες και φίλοι.Σας κάνω γνωστή την απόφαση μου να...

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα   του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ο αιφνίδιος και άδικος θάνατος  του Νίκου Ανεσίδη, επισκίασε τη συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ο αιφνίδιος και...

Υπό τις χειρότερες συνθήκες πραγματοποιήθηκε η...

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  «Πάτερ άφες αυτοίς...»

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ «Πάτερ άφες αυτοίς...»

Μεγάλη Παρασκευή! Ο θείος Λυτρωτής, σταυρωμένος! O...

Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης, κατά χρήση, αγροτικών ακινήτων στην περιοχή Έλους Κλειδίου

Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης,...

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Μιχάλης Χαλκίδης:

Μιχάλης Χαλκίδης: "Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;"

Ορισμένοι επιχείρησαν να αντιπαραθέσουν έωλα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Αγαπητές Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες,Σήμερα διανύουμε μια περίοδο αποπολιτικοποίησης του λαού και αυτό είναι επακόλουθο της δύσκολης κατάστασης που περνάμε στην πατρίδα μας.Αποφάσισα να συμμετέχω στο...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας συχνά μεταλλάσσουν καταλυτικά τους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Η αναπάντεχη σύγκριση της Μονμάρτρης με την πολύπαθη συνοικία των Αθηνών, στην οποία...