Π. Ρήγας από την “Εληά” Βέροιας:  “Να αξιολογηθεί η κυβέρνηση  σε βάθος τετραετίας”

Π. Ρήγας από την “Εληά” Βέροιας: “Να αξιολογηθεί η κυβέρνηση σε βάθος τετραετίας”

Με πολύ κόσμο αλλά και... εξωγενείς παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κατάμεστη Sala της Εληάς ομιλία τίτλο “Ένας χρόνος αριστερά - Προχωράμε”, με κενρικό ομιλητή τον γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα. Παρεμβάσεις έκαναν ο συντονιστής Κ. Μακεδονίας Κώστας Μποτίνος, ο υπεύθυνος αγροτικού Δημήτρης Χαμπίδης, αλλά... και ομάδα νεαρών που άνοιξε πανώ διαμαρτυρίας κατά των κυβερνήσεων, φωνάζοντας και αντιεξουσιαστικά συνθήματα σε κάποια σημεία της εκδήλωσης.

Ο Γραμματέας αρχικά αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού και στη νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  λέγοντας ότι υπήρχαν δυο επίλογές ή να φύγει από τις διαπραγματεύσεις ή να επιλέξει το δύσκολο δρόμο να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη λαμβάνοντας έτσι  μια  επιλογή ευθύνης..

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή κυβερνήσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία,, ανοίγοντας ένα ρήγμα στον σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα που κυριαρχεί  σήμερα στην Ευρώπη, με τις πολιτικές της λιτότητας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους πρωταρχικούς στόχους που θέτει η σημερινή κυβέρνηση για την αλλαγή της κοινωνίας,  αναμορφώνοντας την δημόσια διοίκηση, φέρνοντας τη δημοκρατία και την ισονομία στην κοινωνία, τις  αλλαγές στην παιδεία αλλά και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Πρωταρχικός στόχος τόνισε είναι η συζήτηση για το δημόσιο χρέος όπου θα αφήσει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην χώρα.

Κάλεσε όλους να αξιολογήσουν την κυβέρνηση σε βάθος τετραετίας , λέγοντας ότι σήμερα υπάρχουν ολιγωρίες και καθυστερήσεις που όμως δεν είναι σκόπιμες. Η πίεση όμως τόνισε θα πρέπει να γίνεται προς τα έξω , στους Ευρωπαίους εταίρους  και όχι από έξω  προς το εσωτερικό.  Στόχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνία να βγει όρθια από την κατάσταση αυτή και όχι νεκρή και να δημιουργηθεί ένα μέτωπο για να  ηττηθούν οι δυνάμεις στην Ευρώπη που την θέλουν χωρίς δημοκρατία .

Τέλος  για τον αγροτικό τομέα, επεσήμανε πως ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να φτάνει το προϊόν  σε  χαμηλή τιμή στο ράφι και στον καταναλωτή.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι  “ή πρέπει να τα αλλάξουμε όλα ή  θα πρέπει να φύγουμε όλοι μαζί γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις  που υπηρετούν το κατεστημένο” .

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση, καθώς λίγο πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης (7.30) ο κ. Ρήγας είχε σε διπλανό χώρο συνάντηση με εκπροσώπους αγρότες από το μπλόκο του Νησελίου. Ο κ. Ρήγας δήλωσε μεταξύ άλλων μετά ότι το αίτημα των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό γίνεται δεκτό και εντός των επομένων ωρών θα ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά...

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο»...

 Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” 3/10

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

Ένας Βεροιώτης   διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική   σύμβαση για την   ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής   καταλληλότητας   περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική   ημερίδα για   την στήριξη των ωφελούμενων   του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά : 1) Τους κυρίους Γκόσκινο και  Κουκουτέγο για την προσφορά 65 κιλών τυριού για τις ανάγκες του Ομίλου μας. 2)  Την κα. Άλβο Λουίζα 100 € στη μνήμη του συζύγου...

 Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Εφηβεία και Διαδίκτυο» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τριών τάξεων του...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Λουτρού στην πόλη της Βέροιας, λόγω εργασιών του υπόγειου και εναέριου δικτύου ΧΤ ΔΕΔΔΗΕΑποβλέποντες...

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με το Κέντρο...