ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Νέες Τεχνολογίες, Σχολείο και Οικογένεια» στο 3ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

«Νέες Τεχνολογίες, Σχολείο και Οικογένεια» στο 3ο και 14ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας

Με τη μεγάλη συμμετοχή των γονέων των μαθητών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 η εκδήλωση με θέμα «Νέες Τεχνολογίες, Σχολείο και Οικογένεια» που πραγματοποίησαν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και  Διδασκόντων των συστεγαζόμενων 3ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Βέροιας στην αίθουσα εκδηλώσεων των δύο σχολείων.

Την εκδήλωση καλωσόρισε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας κος Ζιάκας Κωνσταντίνος ο οποίος τόνισε τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Ο πρώτος ομιλητής, ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κος Τσολακίδης Κωνσταντίνος μέσω τηλεδιάσκεψης αναφέρθηκε στην σύγχρονη πραγματικότητα, στη διείσδυση των Νέων Τεχνολογιών σε κάθε τομέα της ανθρώπινης δραστηριότητας και στην αναγκαιότητα απόκτησης δεξιοτήτων τόσο από τους μαθητές όσο και από τους γονείς τους. Αναφέρθηκε στο ρόλο του διαδικτύου ως κοινωνικό αγαθό ενώ ταυτόχρονα τόνισε τους κινδύνους δημιουργίας ψηφιακού χάσματος μεταξύ των κοινωνιών που προωθούν την καλλιέργεια μιας ψηφιακής κουλούρας  από τους μαθητές τους και αυτών που αντιστέκονται στην ανάπτυξη ή για διάφορους λόγους δεν μπορούν να ακολουθήσουν αυτή την πορεία.

Ο Διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας και επιμορφωτής εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στη διαδικασία της μάθησης κος Τσουλής Μιλτιάδης, αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα που μπορεί να επιφέρει η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή ως γνωστικό εργαλείο στην ποιότητα της διδασκαλίας και στην αλλαγή των ρόλων των συμμετεχόντων σε αυτή. Τόνισε την υψηλή συσχέτιση που υπάρχει μεταξύ της κατοχής δεξιοτήτων χρήσης των Νέων Τεχνολογιών από τους γονείς και της θετικής στάσης που οι ίδιοι υιοθετούν στην χρήση και την αξιοποίηση του υπολογιστή στη ζωή τους. Αναφέρθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα οικοδόμησης ενός κλίματος αμοιβαίας κατανοήσης και διαλόγου μεταξύ των γονέων και των μαθητών σε θέματα αξιοποίησης και τρόπου χρήσης των Νέων Τεχνολογιών καθώς και της συχνότητας χρήσης του διαδικτύου.

Στη συνέχεια ο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ημαθίας κος Τζεδάκης Σοφοκλής, μέσα από την παρουσίαση εντυπωσιακών βίντεο, αναφέρθηκε στην έλλειψη ασφάλειας στο διαδίκτυο και στους κινδύνους, απέναντι στους οποίους βρισκόμαστε διαρκώς εκτεθιμένοι κατά την παραμονή μας σε αυτό. Έγινε αναφορά στη διαρκώς αυξανόμενη ψηφιακή εγκληματικότητα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την επικοινωνία των μαθητών με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η σχολική ψυχολόγος, αναπληρώτρια προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας κυρία Αναγνώστου Ειρήνη αναφέρθηκε σε θέματα εθισμού των μαθητών στο διαδίκτυο και στην ελκυστικότητα του Η/Υ ως μέσου απασχόλησης των παιδιών. Πρότεινε την οικοδόμηση σχέσεων αγάπης, κατανόησης και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα της ζωντανής επικοινωνίας σε σχέση με την ψηφιακή που μπορεί να οδηγήσει το άτομο ακόμη και στην κοινωνική αποξένωση.

Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των γονέων μέσα από την οποία αναδείχτηκε η ανάγκη επιμόρφωσης των γονέων σε θέματα αξιοποίησης των Νέων Τεχνολογιών έτσι ώστε να καταστούν ικανοί οι ίδιοι να στηρίζουν αλλά και να εμπνέουν τα παιδιά τους στο να αναπτύσσουν δραστηριότητες που θα αποσπάσουν τους μαθητές από το facebook, την εικονική πραγματικότητα και θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν σε διαδικασίες ενεργητικής μάθησης χρησιμοποιώντας τον Η/Υ ως εργαλείο προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...