Ημερήσια διαταγή της 16ης Μαρτίου 2016, του παραλαμβάνοντος διοικητού της Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστρατήγου Σίμου Χρήστου.Video

Ημερήσια διαταγή της 16ης Μαρτίου 2016, του παραλαμβάνοντος διοικητού της Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστρατήγου Σίμου Χρήστου.Video

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό της Ιης Μεραρχίας Πεζικού.

 

Με απόφαση της Στρατιωτικής Ηγεσίας, αναλαμβάνω σήμερα τη Διοίκηση της Ιης Μεραρχίας Πεζικού,  διαδεχόμενος τον καταξιωμένο Υποστράτηγο Αντώνιο Νομικό, στον οποίο και εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες  όλων μας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε τα τελευταία δύο χρόνια, ως Διοικητής της Μεραρχίας και ταυτόχρονα τις εγκάρδιες ευχές μας για ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

 

Διακατεχόμενος από συναισθήματα σεβασμού και υπερηφάνειας, υποκλίνομαι με ευλάβεια, στις 

Πολεμικές Σημαίες των Μονάδων της Μεραρχίας και αποτείω φόρο τιμής στους αθάνατους και ένδοξους νεκρούς της και στους πεσόντες στην εκτέλεση του καθήκοντος, κατά την ειρηνική περίοδο.

 

Έχοντας βαθιά επίγνωση της ύψιστης τιμής που μου έγινε, αλλά και των ευθυνών και υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή και που από σήμερα επωμίζομαι, δηλώνω ότι θα τηρήσω πιστά τους Στρατιωτικούς Κανονισμούς και Νόμους και θα απαιτήσω τη πιστή τήρηση και εφαρμογή από όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Σας διαβεβαιώνω  ότι θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις μου, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της Στρατιωτικής Ηγεσίας που με περιέβαλε.

 

Αγαπητοί  Συνάδελφοι και Συνεργάτες:

 

 Γνωρίζω πολύ καλά, ότι αναλαμβάνω τη διοίκηση ενός

εκ των πλέον σημαντικών και δυναμικών Σχηματισμών που διαθέτει σήμερα ο Στρατός μας. Μίας Μεραρχίας με τέσσερεις επίλεκτες Ταξιαρχίες και τη μοναδική Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, που θα κληθούν, εάν απαιτηθεί, να υπερασπισθούν από την πρώτη γραμμή κάθε χερσαίο και νησιωτικό τμήμα της Ελληνικής  επικράτειας. Γνωρίζω επίσης, από την προηγούμενη  θέση μου, αυτής του Υποδιοικητή της Μεραρχίας, ότι το επίπεδο πειθαρχίας και εκπαιδεύσεως των Σχηματισμών και Μονάδων αυτής είναι σε εξαιρετικά υψηλό. Το έργο αυτό, το οποίο έχετε συντελέσει υπό την ηγεσία του προκατόχου μου Διοικητού Υποστρατήγου Αντώνιου Νομικού, καλούμαστε να συνεχίσουμε.

 

 Ως Διοικητής της Ιης Μεραρχίας Πεζικού, δεσμεύομαι απέναντι σας, να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου, με απόλυτη προσήλωση στα καθήκοντά μου, διοικώντας αξιοκρατικά, έντιμα και αμερόληπτα.

 

 Το προσωπικό θα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κάθε προσπάθειάς μας. Δεν αποτελεί απλά τον πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά είναι η ίδια η ισχύς.

 

 Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να στρέφονται όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις μας. Διότι ο άνθρωπος δεν είναι μηχάνημα, ούτε άψυχο οπλικό σύστημα. Έχει συναίσθημα, βούληση, αποφασιστικότητα αλλά και δισταγμό, έχει κρίση, ορμή και ηθικό, αλλά μπορεί να έχει και ηττοπάθεια. Στον άνθρωπο λοιπόν θα πρέπει να εστιάσουμε, για να ολοκληρώσουμε επιτυχώς την αποστολή μας. Να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες και τις ικανότητες του καθενός, ανεξαρτήτως κλιμακίου και βαθμού. 

 

Διατηρείστε το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μεταξύ σας και καλλιεργείστε τη συνειδητή πειθαρχία, ώστε το έργο σας να είναι ευχάριστο.

 

 

Θεωρώ, θέμα τιμής του καθενός μας, την ασφάλεια του προσωπικού και του υλικού, για τα οποία οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό, αγάπη και αλληλεγγύη. Εδώ δεν χωρούν ολιγωρίες και παραλείψεις. Ανησυχείτε για αυτό ημέρα και νύχτα.

 

  Ύψιστο καθήκον μας είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. Εργαστείτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι την προσωπική επιτυχία και προβολή.

 

 Φάρος μας πρέπει να είναι η εκτέλεση της αποστολής μας, μιας αποστολής που για το είδος των Μονάδων μας δεν δικαιολογεί περιθώρια αποτυχίας. Ο χειρισμός του προσωπικού, σε συνδυασμό με το Στρατιωτικό πνεύμα, τη ρεαλιστική εκπαίδευση, τον επαγγελματισμό, την πειθαρχία, την ανιδιοτέλεια, την ηθική, το φιλότιμο, την άρτια κατάρτιση, την αποφυγή κάθε ακρότητας και υπερβολής και το ήθος αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την εκτέλεσή της. Αυτά τα στοιχεία θα απαιτήσω από όλους.

 

 Τέλος θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πάνω απ΄ όλα τοποθετώ τον Άνθρωπο και την αξιοπρέπεια. Επιθυμώ να αντιμετωπίζετε όλες τις δύσκολες καταστάσεις με ηθικό, χαμόγελο και λεβεντιά.

 

 

 

 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες και Πολιτικό Προσωπικό.

 

 Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους σας. Στην κοινή μας προσπάθεια, θα βρίσκομαι διαρκώς δίπλα σας, θα αφουγκράζομαι τις δυσχέρειες και προβλήματα και θα συνδράμω με κάθε μέσο για την επίλυσή τους. Παράλληλα όμως, θα βρεθώ απέναντι σε όποιον δεν εφαρμόζει πιστά τις κατευθύνσεις που στοχεύουν στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου των Μονάδων μας.

 Η Ιη Μεραρχία Πεζικού, έχει επωμιστεί ένα σημαντικό και βαρύ φορτίο, γεγονός που επιτάσσει την καταβολή ιδιαίτερης προσπάθειας, κόπου και σωστής προετοιμασίας. Η καλή οργάνωση, η ύπαρξη μεθόδου στην εργασία μας, η πρόβλεψη και προγραμματισμός πρέπει να είναι καθημερινή μας μέριμνα.

 

 Είμαι βέβαιος ότι με τη δική σας συνδρομή και αφοσίωση, με ηθικό ακμαίο και δυνατό, αφοσίωση στις αρχές και τις παραδόσεις του Στρατού μας, με αισιοδοξία για το μέλλον αλλά και με απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας, θα πετύχουμε στο δύσκολο, αλλά και εξόχως τιμητικό έργο που μας ανατέθηκε.

 

 Στον απερχόμενο Διοικητή Υποστράτηγο Αντώνιο Νομικό, εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο σε προσωπικό, οικογενειακό και υπηρεσιακό επίπεδο και είμαι βέβαιος ότι η σκέψη και οι πολύτιμες συμβουλές του, θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμα.

 

 Με τη βοήθεια του Θεού, την εμπιστοσύνη της ηγεσίας, τη δική σας αμέριστη συμπαράσταση και τη βεβαιότητα ότι όλοι θα εκτελέσουμε το έργο μας στο ακέραιο,  εύχομαι υγεία και δύναμη σε εσάς και στις οικογένειές σας και κάθε επιτυχία.

 

 

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η Ιη ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

 

 

 

                                                  Υποστράτηγος Χρήστος Σίμος

                                                                   Διοικητής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...