Συλλέγει εμπειρίες για παιδιά η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Συλλέγει εμπειρίες για παιδιά η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» φιλοξενεί στον χώρο της, από τις 2 έως τις 8 Απριλίου τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά. Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και θα αφορούν τους ποικίλους τρόπους που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα βιβλία.

 

Δράσεις για παιδιά

Εγγραφές από Τετάρτη 30 Μαρτίου

 

Σάββατο 2 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί

Φως – Η απόλαυση να διαβάζεις μέσα στο σκοτάδι

Με τη βοήθεια ενός φακού διαβάζουμε στο σκοτάδι, το βιβλίο της Isol «Νοτούρνο – Συνταγές για όνειρα». Κατόπιν με τη βοήθεια της αντίστοιχης κάρτας και με φακούς θα διαβάζει το κάθε παιδί το βιβλίο του στο σκοτάδι. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά από 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 4 Απριλίου, 9.30-10.30 το πρωί

Θέα – Όταν το ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο

Ένα βιβλίο έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ. Στο βιβλίο «H ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», γνωρίζουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και παίζουμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με τα βιβλία που διαλέξαμε. Για νηπιαγωγεία. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 5 Απριλίου, 4.00-5.00 το απόγευμα

Συλλογή – Η ποίηση στη βιβλιοθήκη

Οι συλλογές παιχνιδιών που πια έχουν μεγαλώσει, σώζουν τον ήρωα της ιστορίας στο βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα». Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος που αυτή μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία. Από μια συλλογή λέξεων από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν ποιήματα που να περιέχουν αυτές τις λέξεις. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά από 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 5 Απριλίου, 5.30-6.30 το απόγευμα

Θέα – Όταν το ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο

Ένα βιβλίο έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ. Στο βιβλίο «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», γνωρίζουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και παίζουμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με τα βιβλία που διαλέξαμε. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 6 Απριλίου, 4.00-5.00 το απόγευμα

Κλίμακα – Μικραίνοντας και μεγαλώνοντας μέσα στα βιβλία

Η πτήση που μας προσφέρει το βιβλίο του Peter Sis «Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» είναι η αφετηρία για ένα ταξίδι από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο. Η εικονογράφηση μας βοηθάει να τοποθετούμαστε μέσα στο χώρο της αφήγησης, είτε ως νάνοι είτε ως γίγαντες. Διαβάζουμε το βιβλίο και κατόπιν τα παιδιά αναπαριστούν τη ζωή τους και τη ζωή του Σαιντ Εξυπερύ ως μια κλίμακα.  Με την Ιωάννα Φωτιάδου. Για παιδιά από 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 6 Απριλίου, 5.30-6.30 το απόγευμα

Υλικά – Τα εικαστικά στη βιβλιοθήκη

Διαβάζουμε Το βιβλίο της Samantha Friedman «Ο κήπος του Ματίς» και κατόπιν τα παιδιά σε ένα εργαστήριο κολάζ με χαρτιά, ακολουθούν τη διαδρομή που ο ζωγράφος Ματίς ακολούθησε για να φτάσει στα διάσημα έργα του κολάζ. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά από 8-13 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 7 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί

Θέα – Όταν το ένα βιβλίο μιλάει για ένα άλλο

Ένα βιβλίο έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ. Στο βιβλίο «H ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», γνωρίζουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας και παίζουμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι με τα βιβλία που διαλέξαμε. Για τάξη Β’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 7 Απριλίου, 11.00-12.30 το πρωί

Συλλογή – Η ποίηση στη βιβλιοθήκη

Οι συλλογές παιχνιδιών που πια έχουν μεγαλώσει, σώζουν τον ήρωα της ιστορίας στο βιβλίο του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα». Στο βιβλίο πρωταγωνιστεί η ποίηση και ο τρόπος που αυτή μας συνδέει με την παιδική μας ηλικία. Από μια συλλογή λέξεων από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν ποιήματα που να περιέχουν αυτές τις λέξεις. Για τάξη ΣΤ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Παρασκευή 8 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί

Μαγεία – Οι ιστορίες στην οθόνη

Ένα μεγάλο μέρος της παιδικής λογοτεχνίας έχει μεταφερθεί στην οθόνη. Στη βιβλιοθήκη γίνεται μια παρουσίαση βιβλίων που έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες και προβάλλεται η ταινία «Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέντ» που αναφέρεται στο βιβλίο του Frank Viva «H μικρή Σάρλοτ, σκηνοθέτις». Για τάξη Γ’ δημοτικού. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

 

 

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης. Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων τυφλών» παρουσιάζεται το Σάββατο 20 Απριλίου

Το βιβλίο του Πάνου Δημάκη «Το ποτάμι των χιλίων...

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...