Και δημοτικό συμβούλιο παίδων στη Βέροια

Και δημοτικό συμβούλιο παίδων στη Βέροια

Η θεσμοθέτηση Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στη Βέροια ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που έγινε την Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στη βάση εκπαιδευτικής πρότασης του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη.
Χαιρετίζοντας τη συνάντηση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόταση, που έρχεται σε συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Βέροιας, που ήδη συγκροτήθηκε από μαθητές-τριες της Β΄ Τάξης Λυκείων της Βέροιας. "Μέσα από παρόμοιες δράσεις δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τους μυεί στις πρακτικές και τις δυσκολίες  της δημοκρατικής λειτουργίας ενός συλλογικού όργανο" σημείωσε ο δήμαρχος.
 
Σημαντική βιωματική παράμετρος
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι χαιρετισμοί του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόπουλου, των Σχολικών Συμβούλων Ευθυμίας Γώτη και Γιώργου Παπαγεωργίου, καθώς και του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Διονύση Διαμαντόπουλου, οι οποίοι εστίασαν στη χρησιμότητα τέτοιων δράσεων, που από διδακτικής και παιδαγωγικής άποψης νοηματοδοτούν υψηλές εκπαιδευτικές αξίες, μιας και εμπεριέχουν τη σημαντική βιωματική παράμετρο. Κάλεσαν τέλος τους δ/ντές να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων.
Από την πλευρά του ο κ. Μαυροκεφαλίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στα κεντρικά ζητήματα που θέτει η πρότασή του, η οποία κατά κύριο λόγο εδράζεται στο άρθρο 12 του καταστατικού χάρτη των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως ψηφίστηκαν από τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και που το καθένα απευθύνεται σε κάθε παιδί!
 
Καινοτόμος η προτεινόμενη δράση
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων οι οποίοι εξήραν και επαίνεσαν την καινοτόμο προτεινόμενη δράση. Έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και διατύπωσαν κάποιες απορίες που απαντήθηκαν αναλυτικά και διεξοδικά  από τον εισηγητή κ. Μαυροκεφαλίδη, καθώς και από τους Σχολικούς Συμβούλους και τον Διευθυντή Α/μιας Εκπ/σης.
Υπήρξε απόλυτη ταύτιση όλων των συμμετεχόντων για τη σημαντικότητα του προγράμματος και ομόφωνα αποφασίστηκε να συμμετάσχουν όλες οι σχολικές μονάδες στην 1η Σύνοδο του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας  κατέκτησε  το 3ο Βραβείο με την ταινία “Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα” - Δείτε την ταινία!

Tο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας κατέκτησε το 3ο Βραβείο...

Το 3ο Βραβείο κατέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας...

Την παράσταση

Την παράσταση "Γλυκομιλιά" παρουσιάζει η Ομάδα...

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 9.00μ.μ. στο Χώρο ΤεχνώνΗ...

Το αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Αλεξάνδρειας
Δημιουργικά εργαστήρια στην  Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Δημιουργικά εργαστήρια στην Εύξεινο Λέσχη Νάουσας

Για ακόμη μία χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας...

Ημερίδα με θέμα:

Ημερίδα με θέμα: "Σεξουαλικότητα & Αναπηρία. Ας...

Ο φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και...

Ποιητική βραδιά  στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας - Την Κυριακή 16 Ιουνίου

Ποιητική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας - Την Κυριακή...

Ποιητική βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας με...

   Παρουσίαση του βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι γυναίκες του μπλοκ 10....

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 19:00, στην αίθουσα...

 Θερινές  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Θερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις στο Κομνήνιο...

Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 & 6 Ιουλίου στις...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

Το 3ο Βραβείο κατέκτησε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με την ταινία “Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα”. Το Σχολείο συμμετείχε, με μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης, στον 5ο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα:...

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 9.00μ.μ. στο Χώρο ΤεχνώνΗ Ομάδα «Πρώτη Πράξη» του Τμήματος Θεατρικής   Υποδομής  του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζουν  την παράσταση “Γλυκομιλιά”, βασισμένη στις παραλογές...