Και δημοτικό συμβούλιο παίδων στη Βέροια

Και δημοτικό συμβούλιο παίδων στη Βέροια

Η θεσμοθέτηση Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων στη Βέροια ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που έγινε την Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, στη βάση εκπαιδευτικής πρότασης του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη.
Χαιρετίζοντας τη συνάντηση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόταση, που έρχεται σε συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Βέροιας, που ήδη συγκροτήθηκε από μαθητές-τριες της Β΄ Τάξης Λυκείων της Βέροιας. "Μέσα από παρόμοιες δράσεις δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τους μυεί στις πρακτικές και τις δυσκολίες  της δημοκρατικής λειτουργίας ενός συλλογικού όργανο" σημείωσε ο δήμαρχος.
 
Σημαντική βιωματική παράμετρος
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι χαιρετισμοί του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Τσαπαρόπουλου, των Σχολικών Συμβούλων Ευθυμίας Γώτη και Γιώργου Παπαγεωργίου, καθώς και του Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης Διονύση Διαμαντόπουλου, οι οποίοι εστίασαν στη χρησιμότητα τέτοιων δράσεων, που από διδακτικής και παιδαγωγικής άποψης νοηματοδοτούν υψηλές εκπαιδευτικές αξίες, μιας και εμπεριέχουν τη σημαντική βιωματική παράμετρο. Κάλεσαν τέλος τους δ/ντές να υποστηρίξουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων.
Από την πλευρά του ο κ. Μαυροκεφαλίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στα κεντρικά ζητήματα που θέτει η πρότασή του, η οποία κατά κύριο λόγο εδράζεται στο άρθρο 12 του καταστατικού χάρτη των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως ψηφίστηκαν από τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και που το καθένα απευθύνεται σε κάθε παιδί!
 
Καινοτόμος η προτεινόμενη δράση
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων οι οποίοι εξήραν και επαίνεσαν την καινοτόμο προτεινόμενη δράση. Έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και διατύπωσαν κάποιες απορίες που απαντήθηκαν αναλυτικά και διεξοδικά  από τον εισηγητή κ. Μαυροκεφαλίδη, καθώς και από τους Σχολικούς Συμβούλους και τον Διευθυντή Α/μιας Εκπ/σης.
Υπήρξε απόλυτη ταύτιση όλων των συμμετεχόντων για τη σημαντικότητα του προγράμματος και ομόφωνα αποφασίστηκε να συμμετάσχουν όλες οι σχολικές μονάδες στην 1η Σύνοδο του Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας - Όλο το πρόγραμμα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από την Εύξεινο Λέσχη...

H Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας κάνει τα φετινά...

 Εκδήλωση  για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στην...

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη», τη Τετάρτη 14...

Τον Όμιλο Inner wheel Βέροιας  επισκέφθηκε η διοικητής  της 247 Περιφέρειας I. W. Ελλάδας

Τον Όμιλο Inner wheel Βέροιας επισκέφθηκε η διοικητής της...

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 5 Νοεμβρίου 2018 η...

Ξεκινάει η εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού στη Βέροια

Ξεκινάει η εβδομάδα Μικρασιατικού Πολιτισμού στη...

Από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Ημαθίας ανακοινώθηκε...

Εκδρομή του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας  στη Σιάτιστα

Εκδρομή του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας στη Σιάτιστα

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας πραγματοποίησε εκδρομή...

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 9ου...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού...

Νέο πρόγραμμα προβολής ταινιών κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ - Από την Πέμπτη 22/11/18 έως 28/11/18

Νέο πρόγραμμα προβολής ταινιών κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ -...

ΡΑΛΦ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  (ΜΕΤΑΓΛ.)Προβολές : Παρασκευή...

Επετειακή Εκδήλωση: ΦΜΚ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας / ΚΔΗΦ ''Τα Παιδιά της Άνοιξης''

Επετειακή Εκδήλωση: ΦΜΚ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων...

Τα Παιδιά της Άνοιξης'' τιμούν τα 30 χρόνια δράσης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Οι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 1η Ενότηταhttps://www.youtube.com/watch?v=LhYHKBT_Up8&feature=youtu.beΟι προκλήσεις & το μέλλον του Περιφερειακού & Κλαδικού τύπου - 2η...

Παρασκευή 20 Ιουλίου και ώρα 9.15 μ.μ.στο Θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»Η Συνάντηση του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ήταν τελικά… Η Συνάντηση που ζητούν όλοι και αυτήν την χρονιά!Η μοναδική...

H Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας κάνει τα φετινά Χριστούγεννα μαγικά με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους από τις 24 Νοεμβρίου έως και τις 30 Δεκεμβρίου!Τα παιδία θα έχουν την ευκαιρία να Γιορτάσουν και να...

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη», τη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν από το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας, δωρεάν μετρήσεις σαγχάρου στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου...