Παλλόμενος τουριστικός οδηγός!

Παλλόμενος τουριστικός οδηγός!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

ο “πόλεμος” της κυβέρνησης - τσίρκο με το ΔΝΤ, φθάνει στο τέλος του (θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις!) και οι οικολόγοι προετοιμάζονται για να βραβεύσουν τη γνωστή μας αοιδό, τη λαίδη, χάρη στην οποία φέτος θα γλυτώσουν αρκετά ερίφια. Βλέποντας τη συγκεκριμένη διαφήμιση, αρκετοί πλέον σκεφθόμαστε να γίνουμε μουσουλμάνοι και να μην γιορτάσουμε το Πάσχα!

 

Πάντως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του παλλόμενου ευσωμούλη, οι υπουργοί της κυβέρνησης, αποστηθίζουν Ζωιδάκη, για να τραγουδήσουν στην κ. Δρακουλέσκου. 

Ο ένας θα τραγουδά: “ήθελα να’ μουνα μουγγός και να σε συναντήσω και να’ ναι η λέξη σ’ αγαπώ αιτία να μιλήσω” και ο άλλος θα συνεχίζει: “μη φοβηθείς εάν αισθανθείς κάτι στα σωθικά σου, εγώ σκαλίζω για να βρω μία θέση στην καρδιά σου”!

 

Συνεχίζοντας, σήμερα θα διαβάσετε σε αποκλειστικότητα, το νέο τουριστικό οδηγό που θα διανεμηθεί στα εκατομμύρια των τουριστών μας. 

Πρόκειται για τον παλλόμενο τουριστικό οδηγό, αφού διαβάζοντάς τον ο κάθε τουρίστας θα παίρνει δώρο την είσοδό του στην Επίδαυρο, για να θαυμάσει τη γνωστή σε όλους μεγάλη επιτυχία.

Μεταξύ μας, να πάνε οι τουρίστες στην Επίδαυρο δεν μας ενοχλεί καθόλου.

Σκεφθείτε να μάθουμε ότι οι γυναίκες μας πήραν διαρκείας για την παράσταση!

 

Φίλοι μου, γνωστός υπουργός της “κυβέρνησης” χαρακτήρισε τα στρατόπεδά μας, ξενοδοχεία Χίλτον, οπότε ανέλαβα την υποχρέωση να συντάξω τον νέο οδηγό για να βοηθήσω τους τουρίστες μας, να μιλάνε την νέα ορολογία, τη στρατιωτική. 

Ξεκινάμε λοιπόν. Αγαπημένοι μου τουρίστες και τουριστριούλες.

Δεν θα αναζητάτε πλέον ξενοδοχείο, αλλά το σύνταγμα που σας αρέσει.

Εάν τώρα επιθυμείτε να μείνετε σε μπακαλόουζ, τότε θα πρέπει να ψάξετε για ταξιαρχία.

Όταν με το καλό φθάσετε στο ξενοδοχείο, δηλαδή το σύνταγμα, θα σας υποδέχεται ο μαυροσκούφης, δηλαδή ο πορτιέρης, ο οποίος θα αναφωνεί: Αλτ, τις ει;

Τότε θα πρέπει να σταματήσετε και να παρουσιαστείτε, γιατί αλλιώς θα ακούσετε “παρά πόδα, αρμ” και θα εμφανιστούν οι πρασινοσκούφηδες. Τότε σας το εγγυώμαι θα έχετε μπλέξει.

Εάν όλα προχωρήσουν ομαλά, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου ή τον αντ’ αυτού, θα ψάξετε δηλαδή για τον Δίκα ή τον Υπόδικα.

Για να κλείσετε δωμάτιο, θα πρέπει να ζητήσετε διμοιρία και για να μάθετε την πτέρυγα και τον όροφο, θα ρωτήσετε σε ποιο λόχο είναι και σε ποιο τάγμα (όροφος!).

Εάν τώρα είστε γρουπ από την ίδια χώρα, τότε θα σας αποκαλούνε σειρά ή σειρούλα, ενώ εάν είστε από διπλανές χώρες, τότε θα είστε κοντοσείρια. 

Εάν τώρα κάποιος στρατιώτης (υπάλληλος ξενοδοχείου), σας αποκαλέσει παλιοσειρά, μην παρεξηγηθείτε, θα εννοεί ότι έχετε επισκεφθεί αρκετές φορές το ίδιο μέρος και σας θυμήθηκε, εάν σας πει και το ασημί του, τότε θα πρέπει να τον ασημώσετε, να του δώσετε μπουρμπουάρ!

Εάν σας πει ψάρι ή ψαρούκλα, μην χαίρεστε δεν θα φάτε φρέσκο ψαράκι, θα εννοεί ότι είστε τουρίστας για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μέρος.

Εάν κάποια στιγμή της διαμονής σας, της θητείας σας δηλαδή, θέλετε τον υπεύθυνο βάρδιας, τότε θα πρέπει να ψάξετε για το θαλαμόσκυλο ή θαλαμοφύλακα.

Την τουαλέτα θα την βρίσκετε με την ονομασία Καλλιόπη και όχι WC.

Εάν η εξυπηρέτησή σας καθυστερεί, και ζητήσετε εξηγήσεις, τότε η απάντηση θα είναι ότι τα έχουν δει κωλυόμενα ή δεν προλαβαίνω απολύομαι!

Εάν σου προσφερθεί ως δώρο, κρουαζιέρα με το πλοίο της αγάπης, μην βιαστείς να δεχτείς στραβάδι, διότι σημαίνει ότι θα σε στείλουν να μαζέψεις σκουπίδια με τη σκουπιδιάρα!

Εάν την προηγούμενη νύχτα έχει προηγηθεί τσιριμπίμ - τσιριμπόμ, τότε μην πείτε στο προσωπικό ότι κάνατε Σ.ΕΞ, διότι θα σας απαγορευθεί ή έξοδος από το ξενοδοχείο, θα έχετε Στέρηση ΕΞόδου!

Εάν τυχόν δεν πληρώσεις λογαριασμό, τότε θα βγεις στον τάκο, στην αναφορά, θα σε αναγκάσουν να κάνεις γόπινγκ (καθάρισμα ξενοδοχείου, από τα αποτσίγαρα) και θα πληρώσεις και καμπάνα, πρόστιμο δηλαδή.

Εάν καθίσετε για δείπνο, τότε εάν επιθυμείτε κρέας, θα ζητάτε γκοτζίλα, δεν θα τρώτε σε πιάτα, αλλά σε καραβάνες.

Δεν θα ζητήσετε να φάτε μπιφτέκι, διότι τότε θα καταλήξετε αγγαρειομάχοι, αφού ως γνωστόν έφαγα μπιφτέκωμα, σημαίνει χώσιμο!

Εάν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας στην περιοχή του Έβρου, τότε θα λέτε θα παίξω  εβρολίγκα, θα πάω στα σύνορα δηλαδή…

Προσοχή μεγάλη, εάν πείτε έφαγα 5 Φιλέτα και 10 Κοντοσούβλια, τότε θα έχετε πάρει 5 ημέρες Φυλακή και 10 ημέρες Κράτηση!

Εάν το ξενοδοχείο δεν σας άρεσε τότε θα πρέπει να βαρέσετε αναβολή!

Εάν προέρχεστε από τη Γερμανία, τότε μην εκπλαγείτε εάν βρεθείτε στην είσοδο του ξενοδοχείου 2 με 4, το βράδυ. Γερμανικό νούμερο, ανεκτίμητη αξία!

Όταν με το καλό τελειώσουν οι διακοπές σου, τότε δεν θα ζητάς το λογαριασμό, αλλά τη ροζαλία, το απολυτήριο δηλαδή.

Εάν δεν έχεις να τον πληρώσεις τότε θα ακούσεις την έκφραση “επ’ ώμου, αρμ”, ενώ εάν πληρώσετε και αφήσετε και το κάτι παραπάνω, τότε όλοι θα αναφωνήσουν: “παρουσιάστε, αρμ”!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Παντελή σε ηλικία 67 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 26...

Πρόγραμμα κίνησης του  Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος για τη Μεγάλη Εβδομάδα 2024

Πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...