Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, αγρότες, γιατροί,  δικηγόροι, ΜΜΕ, συμμετέχουν στην σημερινή απεργία

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, αγρότες, γιατροί, δικηγόροι, ΜΜΕ, συμμετέχουν στην σημερινή απεργία

Μεγάλη πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα (ημέρα εορτασμού και της απεργιακής πρωτομαγιάς) εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, γιατροί, δικηγόροι, Μέσα Ενημέρωσης, αγρότες και επαγγελματίες, την ίδια ώρα που μέσα στο Κοινοβούλιο οι εκπρόσωποι του λαού καλούνται να ψηφίσουν το επίμαχο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεντρώσεις αύριο και στη Βέροια

Τρεις συγκεντρώσεις γίνονται αύριο Κυριακή και στη Βέροια από τοπικούς φορείς και συνδικάτα ενώ κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν τόσο το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, όσο και το Εργατικό Κέντρο Βέροιας.

Η μια συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ωρολογίου στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, η άλλη στην Πλατεία Δημαρχείου στις 11.00 π.μ. και η τρίτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας στις 10.30 π.μ. 

Συνάντηση φορέων σήμερα 

στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας

Σήμερα Σάββατο, ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων συγκαλείται συνάντηση εκπροσώπων τοπικών φορέων η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βέροιας στις 11.00 το πρωί.

Κλειστά την Κυριακή 

τα καταστήματα αποφάσισε η ΕΣΕΕ

«Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fast track, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις» τονίζει η Διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενόψει της εισαγωγής, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, του πολυνομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής.

«Οι οργανώσεις μας, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τους βιοτέχνες, όλους τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφασίσαμε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013» επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι δύο φορείς, απευθυνόμενοι στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

«Οι δύο οργανώσεις καλούμε τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό Συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί στην Αθήνα, αντιδρώντας απέναντι σε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που δεν βγάζει πουθενά. 

Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία». Και προσθέτουν: «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!

Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία».

«Κλειστά την Κυριακή» 

προτείνουν και οι Εμπορικοί Σύλλογοι στην Ημαθία

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Νομού Ημαθίας καλούν επίσης τους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αύριο Κυριακή σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι καταστηματάρχες ευθυγραμμίζονται στην απόφαση αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...