Νίκος Κουτσογιάννης: Γιατρούς, για να αποφύγουμε τον αργό θάνατο του νοσοκομείου. Βάζει ΄πλάτη΄ για τον αξονικό ο δήμος Νάουσας

Νίκος Κουτσογιάννης: Γιατρούς, για να αποφύγουμε τον αργό θάνατο του νοσοκομείου. Βάζει ΄πλάτη΄ για τον αξονικό ο δήμος Νάουσας

Εκείνο που διασφαλίστηκε στη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, στον βαθμό που φυσικά υπήρχε κάτι διαφορετικό ως προοπτική, είναι η συνέχιση της ύπαρξης του νοσοκομείου στον υγειονομικό χάρτη της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι σαφείς διαβεβαιώσεις του υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Παύλου Παπδόπουλου και τα προτεινόμενα έργα (ενεργειακά, που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ) αυτό διασφαλίζουν. Συνεπώς καλό είναι να σταματήσει η παραφιλολογία από όπου κι αν προέρχεται, που κακό κάνει για το κύρος του νοσοκομείου. Το θέμα που πρέπει να λυθεί τάχιστα, στον βαθμό που η οικονομική κατάσταση φυσικά επιτρέπει, είναι η υποστελέχωση σε ιατρικό και άλλο προσωπικό. Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του υποδιοικητή αφορούσαν άμεση κάλυψη θέσεων παθολόγου και μικροβιολόγου (σε λίγες μέρες), αλλά και θέσεις βιοπαθολόγου και παιδιάτρου που θα προκηρυχθούν και δεν θα χρονίσουν (όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος) είναι θετικά βήματα αρκεί να έχουν την ανάλογη συνέχεια.

 

Αυτές -σε συγκεκριμένη βάση- ήταν οι απαντήσεις του υποδιοικητή στις δεσμεύσεις που με αγωνία ζήτησαν γιατροί, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων, δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι στη διάρκεια της τετράωρης συζήτησης.

Λίγη ώρα νωρίτερα η γιατρός κ. Μπούροβα είχε περιγράψει ανάγλυφα την κατάσταση ειδικά στην παθολογική κλινική («που είναι σε αναπνευστήρα», όπως υπογράμμισε!) χειροκροτούμενη, ενώ ο κ. Λέτας εστίασε γενικά στην κακή κατάσταση στο νοσοκομείο με τις ελλείψεις γιατρών, που σώζεται από το υψηλό αίσθημα ευθύνης των υπαρχόντων, με το νοσοκομείο να λειτουργεί χωρίς κενά χάρις στις ηρωικές τους προσπάθειες, όπως όλοι συμφώνησαν.

«Δεν υπάρχει λοιπόν καμία περίπτωση για κλείσιμο του νοσοκομείου. Όμως δεν πρέπει να αφήσουμε το νοσοκομείο σε αργό θάνατο. Αυτό πρέπει να αποτρέψουμε» είπε στο κλείσιμο της συζήτησης ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης. «Από εμάς δεν θα συναντήσετε άναρθρες κραυγές και κινδυνολογία. Δεν ευδοκιμεί σε εμάς ο λαϊκισμός, αλλά θέλουμε συγκεκριμένες απαντήσεις εγγράφως. Πείτε μας και τον χρόνο που χρειάζεστε. Εμείς ως δήμος ήδη κάνουμε περισσότερα από αυτά που μας αναλογούν, στον κοινωνικό τομέα και την πρόληψη» είπε απευθυνόμενος στον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι ο δήμος θα βάλει ‘πλάτη’ ακόμη και για τον αξονικό τομογράφο, αρκεί να υπάρχει ειλικρινής απάντηση για τον χρόνο της προμήθειάς του. «Αν είναι να φέρετε αξονικό όπως δεσμεύεστε, δώστε μας χρονοδιάγραμμα. Αλλιώς ο δήμος θα κάνει μόνος του όλες τις κινήσεις για απόκτηση νέου αξονικού τομογράφου. Θεωρείστε μας συμμάχους σας, αλλά αν χρειαστεί θα βρεθούμε απέναντι. Ελπίζω να μην χρειαστεί» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

 

Τοποθετήσεις εκπροσώπων φορέων

Γαβριήλ Τσαρνούχας (εργαζόμενοι νοσοκομείου): Να βρεθεί λύση-γέφυρα μέχρι να έλθουν οι μόνιμοι και οι επικουρικοί γιατροί. Δέσμευση για κάποιες λύσεις. Υποστήριξη και των δύο νοσοκομείων της Ημαθίας.

Λέτας (νοσοκομειακοί γιατροί Ημαθίας): Υπάρχουν υπερστελεχωμένα τμήματα στη Βέροια που δεν λειτουργούν όλον τον μήνα και υποστελεχωμένα στη Νάουσα που λειτουργούν όλο τον μήνα. Κάνουμε 15 εφημερίες τον μήνα με εντέλεσθαι.

Τσίτσης (Εργατικό Κέντρο): Άμεσες λύσεις και δεσμεύσεις για λειτουργία των οκτώ βασικών κλινικών του νοσοκομείου.

 

Τοποθετήσεις συμβούλων

Στις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής παρατάξεων δημοτικοί σύμβουλοι σημείωσαν μεταξύ άλλων:

Καραμπατζός: Αιφνίδιος θάνατος 51χρονου λόγω αργοπορίας του ΕΚΑΒ. Έγιναν μηχανές οι εργαζόμενοι και οι γιατροί. Δεν περπάτησε η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων. Κόκκινη γραμμή το νοσοκομείο.

Ρίζος: Κάνει θαύματα το νοσοκομείο Νάουσας. Να μην συζητηθεί ξανά η μετατροπή του σε Κ.Υ. όπως επί Λοβέρδου και Γεωργιάδη, που ξεπεράστηκε με παρέμβαση της οικογένειας Λαναρά.

Καρτσιούνης: Να ξεσηκώσει η δημοτική αρχή τον λαό.

 

Στην αρχή της συνεδρίασης ο πρόεδρος ανάγνωσε επιστολή της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου, η οποία μεταξύ σημείωνε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ Ι....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης σε...

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Βέροιας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ...

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς εξαφανίστηκε ένας 48χρονος άνδρας. @@ads-588@@Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν στις 18 Απριλίου, όταν εξαφανίστηκε από το Μακροχώρι ο Νικόλαος Καραπουναρλίδης,...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...