ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ! *Του Ιωάννη   Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου  Μηχανικού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ! *Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα, 

πριν ξεκινήσετε τη σημερινή ανάγνωση, να σας υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά το βασικό χαρακτηριστικό της στήλης, που είναι η καυστικότητα, με δόσεις γέλιου.

Της Πεντηκοστής σε λίγο, για αυτό μου επιτρέπετε να ασχοληθώ με ένα “θρησκευτικής” φύσεως θέμα.

Τη συνάντηση (μάλλον κολοβή!) διαφόρων Αρχιερέων στην Κρήτη. Θα μπορούσα να πληκτρολογήσω και μάζωξη. 

Σας πληροφορώ πάντως, όχι και πως σας ενδιαφέρει, ότι σύντομα, πρόκειται να συμμετέχω σε μία μάζωξη ευσωμούληδων για μπουγάτσα και μία συνάντηση χοντρών για σουβλάκια! 

Η αρχική μου σκέψη ήταν, το κειμενάκι να πληκτρολογηθεί με κεφαλαία γράμματα και όταν αναφέρομαι σε αρχιερείς, με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες, μήπως και “ξυπνήσουν” κάποιοι!

Γιατί ρε χοντρούλη, φονταμεταλιστή, είσαι εναντίον της συναντήσεως, θα αναρωτηθείτε κάποιοι, καλοπροαίρετοι χριστιανοί!

Ως Ορθόδοξος σας πληροφορώ ότι είμαι υπέρ, διότι έφτασε ο καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να τοποθετηθούν οι αγαπημένοι μας ιεράρχες, όλοι τους, για τη λαίλαπα του οικουμενισμού.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. 

Αφού στο χώρο της Εκκλησίας πλέον κυριαρχεί η πολιτική και η μεθοδολογία της, παρεούλες, “απειλές”, εσύ είσαι με μένα γιατί, εσύ είσαι με τον άλλο διότι, για αυτό και εγώ πληκτρολογώ, όπως λέμε, μνημονιακοί και αντιμνημονικοί, έτσι υπάρχουν οι οικουμενιστές και οι αντιοικουμενιστές και όχι οι φονταμεταλιστές!

Υπάρχουν και αυτά τα πρόβατα από το κοιμισμένο ποίμνιο, που έχουν διαφορετική άποψη. Θα την ακούτε και θα την σέβεστε. Το αλάθητο στους Ορθοδόξους δεν υπάρχει. Να ψάξετε αλλού!

Να σας θυμίσω, εάν το ξεχάσατε, ότι ο Θεός στον οποίο πιστεύετε και είναι παντοδύναμος και δημιούργησε τον κόσμο και μπορεί να τον κάνει τούμπα όποτε γουστάρει, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. 

Δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο, εάν δεν το θέλει ο ίδιος.

Όπως καταλαβαίνετε, όταν μιλάμε για τον Χριστό, μιλάμε για τον μεγαλύτερο δημοκράτη που έχουμε γνωρίσει, για τον μεγαλύτερο επαναστάτη!

Αφού λοιπόν, ο δημιουργός του σύμπαντος, μου δίνει την ελευθερία μου, ποιοι είστε εσείς που δεν σέβεστε τη διαφορετικότητα στην άποψη.

Ποιοι είστε εσείς που στους δέκα χιλιάδες ιερείς (νούμερο τυχαίο), δεν θέλετε να υπάρχει και μία μούντζα, άντε δύο, ιερέων με διαφορετική άποψη.

Από την αρχή εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις από τα πρόβατα, για τη συνάντηση. Εσείς ούτε καν ακούσατε. Διαφορετικές και σοβαρές απόψεις, ακουστήκανε και από ορισμένους ιεράρχες που σε απλά ελληνικά κατήγγειλαν μεθοδεύσεις και μη δημοκρατικές διαδικασίες. Στα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτοί. 

Δώστε μία αναβολή υποστηρίξανε κάποιοι ποιο ψύχραιμοι για να διευθετηθούν κάποια ζητήματα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εσείς, όπως λέμε πράξη νομοθετικού περιεχομένου! 

Βιαστικοί, μήπως φύγει το καλοκαίρι και δεν απολαύσετε τη λεβεντογέννα Κρήτη! 

Και για να κατανοήσουμε τη δημοκρατία πως την αντιλαμβάνονται οι χαμογελαστοί κατά τα άλλα ποιμένες μας, όχι όλοι τους ευτυχώς, αποφασίστηκε, οι πάντες να έχουν μία ψήφο, δηλαδή, εγώ που έχω 400 επισκόπους και εκπροσωπώ  150.000.000 ορθοδόξους, έχω το δικαίωμα μιας ψήφου, όπως και εκείνος που εκπροσωπεί 500.000 νοματαίους και έχει τρεις επισκόπους για παράδειγμα. 

Η δημοκρατία σε όλη της το μεγαλείο!

Ο λόγος βέβαια προφανής. Θα υπάρχει μόνο μία ψήφος, από τον εκλεκτό εκπρόσωπο, για να ταυτίζεται με τη δική μας άποψη, τα δικά μας θέλω και όχι πιστεύω και η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη. Μη μας ξεφύγει κανένας και τότε τι θα κάνουμε!

Το αποτέλεσμα, τα 2/3 των Ορθοδόξων περίπου, (πληθυσμιακά) να μην προσέρχονται στη συνάντηση.

Η Ρωσία σας είπε έχετε γεια βρυσούλες κάμποι βουνά ραχούλες, η Γεωργία το ίδιο, η Αντιόχεια επίσης, η Βουλγαρία όχι μαζί σας, η Σερβία με εσάς αλλά με μία ανακοίνωση από την οποία είναι προφανές ότι ασκηθήκανε πιέσεις (μεθοδολογία πνευματική!) και εσείς να εκλιπαρείτε να προσέλθουν μέχρι το τέλος, διότι αλλιώς θα φέρουν το βάρος της μη προσέλευσης, στη συνείδησή τους. 

Να σας θυμίσω ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις και η άλλη είναι να κουβαλάτε εσείς το βάρος της συμμετοχής σας.

Και πριν ολοκληρώσουμε και σήμερα, δύο με τρεις επισημάνσεις-παρατηρήσεις.

Αναφέρομαι σε συνάντηση-μάζωξη και όχι “αγία και μεγάλη σύνοδος”,  όπως επιθυμούν να την παρουσιάσουν, διότι αυτό που θα γίνει στην Κρήτη, δεν έχει καμία σχέση με Οικουμενική Σύνοδο. Είναι κάτι διαφορετικό. 

Διαπιστώνεται, πολύ απλά από κάποιον καλοπροαίρετο, εφόσον το σκαλίσει λίγο περισσότερο.

Οι Σύνοδοι γινότανε για να καταδικαστεί μία αίρεση. 

Εσείς είπατε ότι θα κάνετε κάτι άλλο. Θα πείτε ότι οι Χριστιανοί είναι ενωμένοι και αγαπημένοι (η νέα μόδα αγκαλίτσες και φιλάκια!).

Και εδώ όμως σας πιάνω “αδιάβαστους”.

Κάθε ημέρα ο Έλληνας λέει δύο φορές τουλάχιστον το Πιστεύω, που σημαίνει ότι κάθε ημέρα εκατομμύρια φορές αναβαίνει στον ουρανό το: “πιστεύω εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία”. Κατά συνέπεια, τα περί ενότητας είναι τουλάχιστον αστειότητες.

Και για το Άγιο Πνεύμα, που και αυτό πάει να γίνει της μόδας, να σας θυμίσω ότι, σε συναντήσεις ομολογιών, αιρέσεων, και μη εκκλησιών, το Άγιο Πνεύμα δεν παρευρίσκεται. Πηγαίνει αλλού!

Κατά συνέπεια όποιος πιστεύει ότι η Εκκλησία μας δεν είναι Μία, αλλά διαιρεμένη (άλλη πλάνη!), με το καλό να πάει στην Κρήτη μας και … καλά μπάνια!

 

ΥΓ. 

Τελικά Αλέξη, πρέπει να προσεύχεσαι, διότι με αφορμή την πίστη μας δεν σε ενόχλησα, αυτή την εβδομάδα!

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...