ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ! *Του Ιωάννη   Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου  Μηχανικού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ! *Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα, 

πριν ξεκινήσετε τη σημερινή ανάγνωση, να σας υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά το βασικό χαρακτηριστικό της στήλης, που είναι η καυστικότητα, με δόσεις γέλιου.

Της Πεντηκοστής σε λίγο, για αυτό μου επιτρέπετε να ασχοληθώ με ένα “θρησκευτικής” φύσεως θέμα.

Τη συνάντηση (μάλλον κολοβή!) διαφόρων Αρχιερέων στην Κρήτη. Θα μπορούσα να πληκτρολογήσω και μάζωξη. 

Σας πληροφορώ πάντως, όχι και πως σας ενδιαφέρει, ότι σύντομα, πρόκειται να συμμετέχω σε μία μάζωξη ευσωμούληδων για μπουγάτσα και μία συνάντηση χοντρών για σουβλάκια! 

Η αρχική μου σκέψη ήταν, το κειμενάκι να πληκτρολογηθεί με κεφαλαία γράμματα και όταν αναφέρομαι σε αρχιερείς, με μικρούς λατινικούς χαρακτήρες, μήπως και “ξυπνήσουν” κάποιοι!

Γιατί ρε χοντρούλη, φονταμεταλιστή, είσαι εναντίον της συναντήσεως, θα αναρωτηθείτε κάποιοι, καλοπροαίρετοι χριστιανοί!

Ως Ορθόδοξος σας πληροφορώ ότι είμαι υπέρ, διότι έφτασε ο καιρός να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι. Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου να τοποθετηθούν οι αγαπημένοι μας ιεράρχες, όλοι τους, για τη λαίλαπα του οικουμενισμού.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. 

Αφού στο χώρο της Εκκλησίας πλέον κυριαρχεί η πολιτική και η μεθοδολογία της, παρεούλες, “απειλές”, εσύ είσαι με μένα γιατί, εσύ είσαι με τον άλλο διότι, για αυτό και εγώ πληκτρολογώ, όπως λέμε, μνημονιακοί και αντιμνημονικοί, έτσι υπάρχουν οι οικουμενιστές και οι αντιοικουμενιστές και όχι οι φονταμεταλιστές!

Υπάρχουν και αυτά τα πρόβατα από το κοιμισμένο ποίμνιο, που έχουν διαφορετική άποψη. Θα την ακούτε και θα την σέβεστε. Το αλάθητο στους Ορθοδόξους δεν υπάρχει. Να ψάξετε αλλού!

Να σας θυμίσω, εάν το ξεχάσατε, ότι ο Θεός στον οποίο πιστεύετε και είναι παντοδύναμος και δημιούργησε τον κόσμο και μπορεί να τον κάνει τούμπα όποτε γουστάρει, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει. 

Δεν μπορεί να σώσει τον άνθρωπο, εάν δεν το θέλει ο ίδιος.

Όπως καταλαβαίνετε, όταν μιλάμε για τον Χριστό, μιλάμε για τον μεγαλύτερο δημοκράτη που έχουμε γνωρίσει, για τον μεγαλύτερο επαναστάτη!

Αφού λοιπόν, ο δημιουργός του σύμπαντος, μου δίνει την ελευθερία μου, ποιοι είστε εσείς που δεν σέβεστε τη διαφορετικότητα στην άποψη.

Ποιοι είστε εσείς που στους δέκα χιλιάδες ιερείς (νούμερο τυχαίο), δεν θέλετε να υπάρχει και μία μούντζα, άντε δύο, ιερέων με διαφορετική άποψη.

Από την αρχή εκδηλώθηκαν αντιρρήσεις από τα πρόβατα, για τη συνάντηση. Εσείς ούτε καν ακούσατε. Διαφορετικές και σοβαρές απόψεις, ακουστήκανε και από ορισμένους ιεράρχες που σε απλά ελληνικά κατήγγειλαν μεθοδεύσεις και μη δημοκρατικές διαδικασίες. Στα παλαιότερα των υποδημάτων και αυτοί. 

Δώστε μία αναβολή υποστηρίξανε κάποιοι ποιο ψύχραιμοι για να διευθετηθούν κάποια ζητήματα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εσείς, όπως λέμε πράξη νομοθετικού περιεχομένου! 

Βιαστικοί, μήπως φύγει το καλοκαίρι και δεν απολαύσετε τη λεβεντογέννα Κρήτη! 

Και για να κατανοήσουμε τη δημοκρατία πως την αντιλαμβάνονται οι χαμογελαστοί κατά τα άλλα ποιμένες μας, όχι όλοι τους ευτυχώς, αποφασίστηκε, οι πάντες να έχουν μία ψήφο, δηλαδή, εγώ που έχω 400 επισκόπους και εκπροσωπώ  150.000.000 ορθοδόξους, έχω το δικαίωμα μιας ψήφου, όπως και εκείνος που εκπροσωπεί 500.000 νοματαίους και έχει τρεις επισκόπους για παράδειγμα. 

Η δημοκρατία σε όλη της το μεγαλείο!

Ο λόγος βέβαια προφανής. Θα υπάρχει μόνο μία ψήφος, από τον εκλεκτό εκπρόσωπο, για να ταυτίζεται με τη δική μας άποψη, τα δικά μας θέλω και όχι πιστεύω και η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη. Μη μας ξεφύγει κανένας και τότε τι θα κάνουμε!

Το αποτέλεσμα, τα 2/3 των Ορθοδόξων περίπου, (πληθυσμιακά) να μην προσέρχονται στη συνάντηση.

Η Ρωσία σας είπε έχετε γεια βρυσούλες κάμποι βουνά ραχούλες, η Γεωργία το ίδιο, η Αντιόχεια επίσης, η Βουλγαρία όχι μαζί σας, η Σερβία με εσάς αλλά με μία ανακοίνωση από την οποία είναι προφανές ότι ασκηθήκανε πιέσεις (μεθοδολογία πνευματική!) και εσείς να εκλιπαρείτε να προσέλθουν μέχρι το τέλος, διότι αλλιώς θα φέρουν το βάρος της μη προσέλευσης, στη συνείδησή τους. 

Να σας θυμίσω ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις και η άλλη είναι να κουβαλάτε εσείς το βάρος της συμμετοχής σας.

Και πριν ολοκληρώσουμε και σήμερα, δύο με τρεις επισημάνσεις-παρατηρήσεις.

Αναφέρομαι σε συνάντηση-μάζωξη και όχι “αγία και μεγάλη σύνοδος”,  όπως επιθυμούν να την παρουσιάσουν, διότι αυτό που θα γίνει στην Κρήτη, δεν έχει καμία σχέση με Οικουμενική Σύνοδο. Είναι κάτι διαφορετικό. 

Διαπιστώνεται, πολύ απλά από κάποιον καλοπροαίρετο, εφόσον το σκαλίσει λίγο περισσότερο.

Οι Σύνοδοι γινότανε για να καταδικαστεί μία αίρεση. 

Εσείς είπατε ότι θα κάνετε κάτι άλλο. Θα πείτε ότι οι Χριστιανοί είναι ενωμένοι και αγαπημένοι (η νέα μόδα αγκαλίτσες και φιλάκια!).

Και εδώ όμως σας πιάνω “αδιάβαστους”.

Κάθε ημέρα ο Έλληνας λέει δύο φορές τουλάχιστον το Πιστεύω, που σημαίνει ότι κάθε ημέρα εκατομμύρια φορές αναβαίνει στον ουρανό το: “πιστεύω εις Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία”. Κατά συνέπεια, τα περί ενότητας είναι τουλάχιστον αστειότητες.

Και για το Άγιο Πνεύμα, που και αυτό πάει να γίνει της μόδας, να σας θυμίσω ότι, σε συναντήσεις ομολογιών, αιρέσεων, και μη εκκλησιών, το Άγιο Πνεύμα δεν παρευρίσκεται. Πηγαίνει αλλού!

Κατά συνέπεια όποιος πιστεύει ότι η Εκκλησία μας δεν είναι Μία, αλλά διαιρεμένη (άλλη πλάνη!), με το καλό να πάει στην Κρήτη μας και … καλά μπάνια!

 

ΥΓ. 

Τελικά Αλέξη, πρέπει να προσεύχεσαι, διότι με αφορμή την πίστη μας δεν σε ενόχλησα, αυτή την εβδομάδα!

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...