ΤΟΠΙΚΑ

Πάνω από 2.000 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας σε ένα χρόνο

Πάνω από 2.000 κλήσεις έκοψε η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας σε ένα χρόνο

Για τα αποτελέσματα ενός χρόνου από την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας ενημέρωσαν ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος του Δήμου Λεωνίδας Ακριβόπουλος και ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Καπουρτίδης, παρουσία των δημοτικών αστυνομικών, σε συνέντευξη που δόθηκε στα γραφεία της υπηρεσίας το μεσημέρι της Πέμπτης.

Εξοπλισμένοι πλέον και με στολές και με δύο αυτοκίνητα αλλά με ελλιπές προσωπικό, αφού από τους οκτώ συνολικά, σε καθημερινή βάση εργάζονται τρεις ή τέσσερις, λόγω των εναλλάξ αδειών των υπολοίπων ή των αδειών ανατροφής παιδιών,  ξεκαθάρισαν τις αρμοδιότητές τους και ανέφεραν τις δράσεις αυτής της χρονιάς. Συγκεκριμένα έγιναν:

-Βεβαιώσεις παραβάσεων στάθμευσης Κ.Ο.Κ.  2005

-Βεβαιώσεις παραβάσεων καθαριότητας 50

-Εγκαταλελειμμένα οχήματα  144 επικολλήθηκαν / 81 απομακρύνθηκαν από τους ιδιοκτήτες / 31 περισυλλέχθηκαν από Δήμο / 32 προς περισυλλογή

-Γνήσια υπογραφών / ταυτοποιήσεις πολιτών  473

-Μεταδημοτεύσεις πολιτών 43

-Βεβαιώσεις “εν ζωή” 16

-Εκδόσεις καρτών στάθμευσης / διέλευσης πεζόδρομων 28

-Έγγραφα - εκθέσεις αυτοψίας προς άλλες υπηρεσίες του Δήμου 24

-Καταλήψεις κοιν/στων χώρων (τραπεζοκαθίσματα, εμπορεύματα κλπ) 137 έλεγχοι / 69 παραβάσεις

-Εκθέσεις Αρχής 1

-Αποφάσεις αφαίρεσης στοιχείων κυκλοφορίας 3

-Πλανόδιο εμπόριο - κατασχέσεις 7

-Έλεγχοι λαϊκών αγορών 27 έλεγχοι / 5 παραβάσεις

-Σφραγίσεις - αποσφραγίσεις Κ.Υ.Ε. 16

-Καταγγελίες πολιτών 174

-Απαντήσεις σε αιτήματα πολιτών 4

-Βεβαίωσεις για μάντρες οικοδομικών υλικών 1

-Ειδοποιήσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου για ρύπανση σε τσιμενταύλακες Πολλούς  ελέγχους - συστάσεις και το επόμενο διάστημα θα βεβαιωθούν παραβάσεις

-Έλεγχοι / αυτοψίες στον καταυλισμό Ρομά. 13 έλεγχοι / 1 έκθεση αυτοψίας

-Επίδοση εγγράφων του Δήμου  

-Έλεγχος διαφημίσεων  (έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ρύπανσης και έκθεση αρχής)

-Ρύθμιση κυκλοφορίας  

-Προστασία Δημοτικής περιουσίας  

-Ακαθάριστες ιδιοκτησίες(ακίνητα- οικόπεδα) - Ενημέρωση ιδιοκτητών -προθεσμίες-παρακουλούθηση έως τον καθαρισμό

 

“Είμαστε αντιμέτωποι και με μια κακή νοοτροπία”

«Πολλά θέματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία καθημερινά έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία των πολιτών που δεν υπολογίζουν τις ανάγκες  των συμπολιτών τους, με το διπλοπαρκάρισμα ή την παράνομη στάθμευση και ταλαιπωρούν όλη την κυκλοφορία. Αυτό το αντιμετωπίζουμε ακόμα και με τα σκουπίδια. Εμείς δεν θέλουμε να λειτουργούμε εισπρακτικά, γράφουμε στην περίπτωση που κάποιος δεν συνετίζεται με την απλή σύσταση. Και συστάσεις γίνονται πάντα σε όλες τις πλευρές. Κάνουμε καθημερινούς ελέγχους για τα δίκυκλα που μπαίνουν στους πεζόδρομους κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Ο πεζόδρομος πρέπει να είναι για τους πεζούς. Τα αυτοκίνητα πρέπει να μπαίνουν μόνο για συγκεκριμένες δουλειές (ανεφοδιασμός αγοράς) και σε συγκεκριμένες ώρες. Βέβαια πρέπει να δούμε και τα αιτήματα των πολιτών του πεζόδρομου που ζητούν χώρους στάθμευσης πέριξ του πεζόδρομου», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ακριβόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας τόνισε: «Εμείς θέλουμε μια πόλη με κανόνες. Σ’ αυτούς που δεν συμμορφώνονται θα βγάλουμε και τα κατσαβίδια για πινακίδες. Στους δύσκολους θα κάνουμε και δύσκολα πράγματα για να αποτρέπουμε τους οδηγούς από την παρανομία. Δεν μπορεί εξαιτίας κάποιου ανεύθυνου να σχηματίζεται ουρά αυτοκινήτων από πίσω. Είναι επίσης και οι έλεγχοι τους πεζοδρόμους ξεκινώντας από το εμπορικό κέντρο για την ασφάλεια των πεζών. Και δεν είμαστε μόνο για το κυκλοφοριακό. Τρέχουμε από Βαρβάρες μέχρι Συκιά και όλα τα χωριά για το γνήσιο των υπογραφών όταν δεν μπορούν οι πολίτες να μετακινηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες και εξυπηρετούμε παντού όλα τα περιστατικά καταγγελιών για διάφορες παρανομίες, όπως η ρύπανση σε τσιμενταύλακες, οι βοθρολύσεις κ.λ.π. Κι όλα αυτά με τρία άτομα. Παρ’ όλα αυτά συνεργαζόμαστε άψογα με όλους. Όπου χρειάζεται όμως θα σταλούν και πρόστιμα (μέχρι και 350 ευρώ ) ακόμα και για τη μη συμμόρφωση σε σήματα των τροχονόμων Πρώτα όμως θέλουμε να δώσουμε το στίγμα της σωστής επαναλειτουργίας της πόλης με την τήρηση των κανονισμών από όλους.

 

Για τα τραπεζοκαθίσματα

Σε ερώτηση για την παρεμπόδιση της λειτουργίας των πεζόδρομων  από τραπεζοκαθίσματα ο Προϊστάμενος απάντησε: «Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να μετράμε τα όρια μ’ ένα μηχάνημα (λέιζερ). Υπάρχει ένα ειδικό έντυπο για τις επιτρεπόμενες διαστάσεις που το συμπληρώνουμε επί τόπου μαζί με τον καταστηματάρχη και το προωθούμε στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου. Επιβάλαμε πρόστιμα μέχρι και 400 ευρώ για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των πεζών στους πεζόδρομους από την εξάπλωση τραπεζοκαθισμάτων καθώς και για παρακώλυση επέμβασης πυροσβεστικών οχημάτων ή ασθενοφόρων σε περίπτωση ανάγκης. Ο νομοθέτης προβλέπει 1,5 μέτρο καθαρό πεζοδρόμιο. Όπου δεν τηρείται αυτή η διαγράμμιση το ελέγχουμε και το προωθούμε αρμοδίως και εγγράφως. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο κέντρο αλλά και στην υπόλοιπη πόλη». Ο κ. Ακριβόπουλος  από την πλευρά του, επεσήμανε ότι ο Δήμος θέλει να βοηθήσει όλους τους επιχειρηματίες αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να βοηθήσουν τηρώντας τα νόμιμα όρια τους.

«Όποιος  επιμείνει στην παρανομία θα εφαρμόσουμε και τη μέθοδο της μήνυσης. Δε το κάναμε ακόμα αλλά θα προχωρήσουμε και σ’ αυτό, ενώ με τρεις βεβαιωμένες παραβάσεις αφαιρούνται και τραπεζοκαθίσματα. Εμείς θέλουμε να δουλεύουν τα μαγαζιά, δεν είμαστε εχθροί τους αλλά πρέπει να προστατεύσουμε και τους υπόλοιπους πολίτες ή επαγγελματίες» πρόσθεσε ο κ. Καπουρτίδης.

 

Κλήσεις μεν, αλλά χωρίς πάρκιγκ στην πόλη

Για το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης στην πόλη, πολλοί εκ των οποίων έχουν καταργηθεί χωρίς να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα, ο κ. Ακριβόπουλος παραδέχθηκε ότι ναι μεν χάθηκαν θέσεις από το μοντέλο που κυριάρχησε στις πρόσφατες Δημοτικές Αρχές να είναι το κέντρο πιο φιλικό προς τους πεζούς, αλλά και σ’ αυτό, όπως είπε, μπορούν με λίγη καλή θέληση, οι οδηγοί να βρουν κάποιο πάρκινγκ στην πόλη έστω και λίγο πιο έξω από το εμπορικό κέντρο. «Βέβαια, το πρόβλημα επιτείνεται με την έλλειψη πάρκινγκ όμως κι εμείς όπου διαπιστώνουμε αυτά τα προβλήματα τα μεταβιβάζουμε και υπηρεσιακά αλλά και στα πρόσωπα που μπορούν να δώσουν μια πολιτική λύση» ανέφερε. Επί του θέματος ο κ. Καπουρτίδης υπενθύμισε ότι έχουν απελευθερώσει τους τελευταίους μήνες 150 θέσεις στάθμευσης που καταλάμβαναν τα παρατημένα αυτοκίνητα τα οποία απομακρύνθηκαν από την Υπηρεσία.

Κλείνοντας κάλεσαν τους πολίτες να απευθύνονται με θάρρος στη Δημοτική Αστυνομία όταν συναντούν καταστάσεις παρανομίας και να ενημερώνουν την Υπηρεσία στο τηλέφωνο 23310 62355.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...