Τραγωδία με πρόσφυγες στη Λέσβο: Δύο παιδιά  και δύο ενήλικες νεκροί

Τραγωδία με πρόσφυγες στη Λέσβο: Δύο παιδιά και δύο ενήλικες νεκροί

Νέα τραγωδία στα νερά του Αιγαίου χθες το πρωί. Ένα κοριτσάκι, ένα αγοράκι και δύο ενήλικες ανασύρθηκαν νεκροί, όταν η φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν 13 άτομα ανατράπηκε και βυθίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αεροδρομίου, νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι ηλικίας 4-6 ετών, ένα αγοράκι, μία γυναίκα και έναν άνδρα.

Αντιθέτως, σώοι ανασύρθηκαν έξι πρόσφυγες, πέντε από τη Συρία (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) και ένας από την Παλαιστίνη.

Ωστόσο, εξακολουθούν να αγνοούνται άλλα τρία άτομα -οι αρχικές πληροφορίες του Λιμενικού έκαναν λόγο για έναν αγνοούμενο, καθώς οι δύο πρώτοι διασωθέντες ανέφεραν ότι στη βάρκα επέβαιναν 11 άτομα.

Το ναυάγιο έγινε γνωστό περίπου στις 8.30 το πρωί όταν στη θαλάσσια περιοχή ένα μίλι από την ακτή νότια της πόλης της Μυτιλήνης εντοπίστηκαν από διερχόμενο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού δύο σύροι πρόσφυγες να κολυμπούν προς το νησί. Αυτοί ενημέρωσαν για την ανατροπή της λέμβου που τους μετέφερε από το Δικελί της Τουρκίας προς τη Λέσβο και ξεκίνησε έκτοτε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν δύο σκάφη του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο και τρία σκάφη της Frontex, καθώς και ένα ρυμουλκό.

Οι διασωθέντες και οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Από το πρωί έχουν εντοπιστεί στη θάλασσα στα ανοικτά του νησιού άλλες δύο πλαστικές βάρκες με πρόσφυγες. Περίπου 90 άτομα έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στην ακτή.

Στην περιοχή πνέουν βοριάδες έντασης 4 μποφόρ.

Η επίσημη 

καταμέτρηση

 για τους πρόσφυγες στη χώρα

Σε 57.079 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.  Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 44, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά υπολογίζεται σε 8.475.

Στη βόρεια Ελλάδα, φιλοξενούνται 23.250 άτομα, στην κεντρική Ελλάδα 1.713 και στη νότια Ελλάδα 251. Στις οργανωμένες δομές της Αττικής διαμένουν 10.234 πρόσφυγες και στις μη οργανωμένες του Ελληνικού και του Πειραιά 4.717. Στους χώρους που διαχειρίζεται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ φιλοξενούνται 6.539 άτομα, ενώ 1.900 πρόσφυγες εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας. 

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016 μέχρι τις 10 Ιουλίου έφτασαν 160.460 άτομα, από τα οποία τα 1.738 μπήκαν από τα χερσαία σύνορα. Το ίδιο χρονικό διάστημα 2.942 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...