Και πάλι κόντρες και αποχωρήσεις από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Και πάλι κόντρες και αποχωρήσεις από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Ένταση ξανά στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με κορώνες αναφορικά με ζητήματα από το παρελθόν και το παρόν που οδήγησαν στην αποχώρηση του τέως δημάρχου Τάσου Καραμπατζού και του Γιάννη Γκαρνέτα. Από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης φάνηκε ότι η διαδικασία θα ήταν θερμή. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης στη διάρκεια της ενημέρωσης χαρακτήρισε απαράδεκτη συμπεριφορά τη φυγή της παράταξης της Δημοτικής Ανανέωσης για ένα «προεκλογικό πουλ πάρτι» όπως είπε, αναφερόμενος στην προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση για τους πρόσφυγες. Ενώ επί της ουσίας της εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης του τέως δημάρχου, ο νυν δήμαρχος μίλησε για προσβολή της νοημοσύνης των δημοτών το να συγκρίνεται μια διοίκηση 12 ετών με μία που δεν έχει συμπληρώσει ούτε 2. "Επί των ημερών μας παράγεται έργο που παίρνει σάρκα και οστά. Κινήσαμε όλες τις μεγάλες δράσεις για την αλλαγή της ιστορίας στον τόπο. Κανονισμός κοινόχρηστων χώρων, μελέτη μπράντινγκ, οριοθέτηση Αράπιτσας. Φέραμε στη Νάουσα την Πρόνοια, έρχονται το Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Ημαθίας, το Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων. Δεν φεύγουν υπηρεσίες, έρχονται νέες. Μπορούμε να αισιοδοξούμε. Η συνέχεια αναμένεται εντυπωσιακή, όσο κι αν δεν ποτέ θα την κατανοήσουν κάποιοι" σχολίασε ο κ. Κουτσογιάννης.

"Μίνι απολογισμό" χαρακτήρισε τις αναφορές του δημάρχου ο τέως δήμαρχος, θεωρώντας ότι η αποχώρηση από την προηγούμενη συνεδρίαση ήταν επιβεβλημένη λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης. Ο κ. Καραμπατζός προχώρησε στη συνέχεια σε σειρά ερωτημάτων: για το έργο κυκλικού κόμβου στην Ευαγγελίστρια που δεν προχωρά. Για την ανάπλαση του Σ.Σ. Νάουσας. Την εξαγορά του υδροηλεκτρικού σταθμού της Βαρβαρέσος. Για τα νεκροταφεία της Νάουσας. Για τις δηλώσεις περί 300 αστυφυλάκων τον Σεπτέμβριο. "Δεν έφυγαν υπηρεσίες μόνο της Νάουσας, αλλά και άλλων πόλεων" σημείωσε ο κ. Καραμπατζός, ζητώντας να μάθει τις ενέργειες του δήμου για την επικείμενη μετακίνηση του Υποθηκοφυλακείου. 

Ειδικά για την Πρόνοια ο τέως δήμαρχος σημείωσε ότι ήλθε στη Νάουσα γιατί το ήθελε ο νόμος. "Χάνονται σωρεία έργων για τον δήμο επειδή είναι δικοί μας σχεδιασμοί κι εσείς είστε στον κόσμο σας" είπε κλείνοντας ο κ. Καραμπατζός.

 

Κλέφτες και ψεύτες;

Στην εκδήλωση της παράταξης Καραμπατζού αναφέρθηκε και ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας. Σημείωσε ότι βλέποντας το βίντεο άκουσε μια αναφορά του τέως δημάρχου στο θέμα του κολυμβητηρίου Αγίου Νικολάου ότι ΄οι κλέφτες και οι ψεύτες τον πρώτο χρόνο χαίρονται΄. "Αν είμαστε εμείς κλέφτες και οι ψεύτες να το πει δημόσια ο κ. Καραμπατζός", τόνισε ο αντιδήμαρχος, μιλώντας για 60% αύξηση των εσόδων του κολυμβητηρίου επί νέας διοίκησης. "Εσείς είπατε ότι παραιτηθήκαμε από πρόεδρος μόλις αναλάβαμε εμείς τη διοίκηση, αλλά στις 15 Σεπτεμβρίου εσείς φαινόσασταν πρόεδρος στα έγγραφα" τόνισε επίσης ο αντιδήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι πλέον το κολυμβητήριο το δουλεύει κατά 99% ο δήμος, με δημοτικούς υπαλλήλους και όχι συλλόγους όπως πριν, με άψογη λειτουργία, τήρηση του κανονισμού λειτουργίας και άριστη εικόνα υποδομών, με όλες τις βλάβες να αντιμετωπίζονται στη γέννησή τους από την ομάδα εργασίας.

"Δεν εννοούσα καμία ποινική πράξη με την αναφορά μου" απάντησε επί του ερωτήματος Δάγγα ο κ. Καραμπατζός.

 

Απαντήσεις Κουτσογιάννη

Ανέτοιμο έργο χαρακτήρισε τη μελέτη του κόμβου στην Ευαγγελίστρια ο δήμαρχος, αλλά και παλιό τον σχεδιασμό της κυκλοφοριακής μελέτης της προηγούμενης δημοτικής αρχής με επίκεντρο το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία. Για την ανάπλαση στον Σ.Σ. Νάουσας ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο δήμος κέρδισε την υπόθεση στο ελεγκτικό συνέδριο και έτσι το έργο θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, αλλάζοντας μετά από πολλά χρόνια την τριτοκοσμική είσοδο της πόλης. Για το Υ/Η της Βαρβαρέσος τόνισε ότι υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τράπεζες για την εξαγορά, αλλά είναι μια σύνθετη διαδικασία σε εξέλιξη επειδή εμπλέκονται τέσσερις τράπεζες και ένα ομολογιακό δάνειο της εταιρείας. Για τα νεκροταφεία ο δήμαρχος αναρωτήθηκε αν ο κ. Καραμπατζός έκανε κάτι στα 12 χρόνια της δικής του θητείας, που ήταν χώρος πρασίνου με περιφερειακό δρόμο. "Προφανώς όχι. Εμείς προσπαθούμε να δώσουμε λύση με την ενδεδειγμένη οδό. Και θα γίνει" τόνισε.

Για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε οτι υπάρχει ενσωμάτωση των υπηρεσιών του στο Κτηματολόγιο.

 

Καμπ Νου και όχι Ζωσιμάδες

"Είμαστε μια διοίκηση που μελετά και εργάζεται. Είμαστε για το Καμπ Νου (σ.σ.: το γήπεδο της Μπαρτσελόνα), όχι για τους Ζωσιμάδες (σ.σ.: το γήπεδο των Ιωαννίνων). Σας ενοχλεί που μελετήσαμε. Περαστικά σας" τόνισε ο δήμαρχος, φράση που εξόργισε τον κ. Καραμπατζό, ο οποίος και αποχώρησε μαζί με τον κ. Γκαρνέτα, αφού ο δήμαρχος άφησε υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας πρώην προέδρων δημοτικού συμβουλίου κατά το παρελθόν.

Μετά την αποχώρηση Καραμπατζού η κόντρα συνεχίστηκε με τον κ. Βασιλείου. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε "τόπο κολυμβήθρα του Σιλωάμ" που όλα τα ξεχνά, με ορκωτούς λογιστές σε διάφορες υπηρεσίες. "Τιμητές ποιων είναι αυτοί που μιλούν; Το θράσος περισσεύει. Εγώ δεν καλύφθηκα για το ΄ψεύτες και κλέφτες΄. Δεν υπάρχει καμία σκιά πουθενά" τόνισε ο δήμαρχος.

-Θα αλλάξω κι εγώ στροφή έτσι όπως πάτε, απάντησε εκνευρισμένος ο κ. Βασιλείου.

Κουτσογιάννης: Εμένα μην με απειλείτε. Απαντώ σε ερωτήσεις σας.

Βασιλείου: Δεν είναι απαντήσεις αυτές. Ύβρεις είναι. Έχουμε και οικογένειες...

Κουτσογιάννης: Μόνο η μία πλευρά έχει οικογένεια; Την άλλη την έφερε ο πελαργός;

 

Διακοπή

Ακολούθησε διακοπή πέντε λεπτών. Μετά τη διακοπή ο κ. Βασιλείου αποχώρησε διαμαρτυρόμενος ότι στις τρεις ερωτήσεις που έθεσε δεν απαντήθηκε.

Η κ. Μπαλτατζίδου αναφέρθηκε στην έλλειψη διάθεσης συμμετοχής που τη διακατέχει λόγω των εκατέρωθεν συγκρούσεων, ζητώντας τη συμβολή όλων στην αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου. "Κάνω έκκληση προς όλους να μην γίνονται προσωπικές αναφορές. Βάλτε νερό στο κρασί σας να σταματήσουν οι αψιμαχίες" προέτρεψε.

"Ας αφήσουμε τα παλιά κι ας κοιτάξουμε μπροστά. Παίζετε με τις λέξεις και τσατίζετε ο ένας τον άλλον" σχολίασε επί του θέματος ο κ. Τριανταφύλλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...