Τσαφ τσουφ, το τρένο περνά!

Τσαφ τσουφ, το τρένο περνά!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα, 

 

ο προηγούμενος περίπατός μας είχε ολοκληρωθεί με την πρόταση, εγώ θα φορώ σαράντα πέντε νούμερο και η κυβέρνησή μας πούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για  σαράντα πέντε εκατομμύρια ευρώ. 

Εάν κύριοι, με είχατε ενημερώσει, ότι εγώ και το πληκτρολόγιό μου, καθορίζω το τίμημα των “ιδιωτικοποιήσεων”, θα σας είχα πει ότι ο Μητσάρας δεν κυκλοφορεί με παπούτσια, αλλά με βατραχοπέδιλα!

Επίσης σας πληροφορώ ότι σε λίγα χρόνια, ο επίτιμος θα συμπληρώσει τα 150 έτη, πολιτικής ζωής. Λέτε να τσιμπήσουμε κανά ευρουλάκι, παραπάνω!

Βέβαια, καλό θα ήταν να θυμηθούμε ότι το “ακατονόμαστο” δίδυμο Σαμαράς - Βενιζέλος, επιθυμούσε ποσό τριακόσια εκατομμύρια και οι σημερινοί υπουργοί, τότε μιλούσαν για ξεπούλημα και προδοσία. Τώρα πετύχανε σαξές στόρυ!

Και να μην ξεχάσουμε, τον “τεράστιο” υπουργό μας, ο οποίος προεκλογικά σε σποτάκι, έσωζε το τρενάκι από εκτροχιασμό, λέγοντας: “όταν είσαι οδηγός πρέπει να ελέγχεις πάντα την ταχύτητα”.

Και όταν κύριε, είσαι πολιτικός πρέπει να γνωρίζεις τι λες και τι κάνεις, λέει ο χοντρούλης!

Εμείς πάντως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τραγουδήσουμε χτυπώντας παλαμάκια: “τσαφ τσουφ το τρένο περνά, τσαφ τσουφ περνά και σφυρά. Τουουουουουουουυου!”

Ας αφήσουμε όμως πίσω τα τρένα και ας πάμε στα αεροδρόμια. 

Εκεί πρόκειται να έχουμε “ραγδαίες” εξελίξεις. 

Κάποια σαίνια, σύμβουλοι προφανώς, θα “σκεφθήκανε”. Αφού θα ψηφίζουν τα 17χρονα, γιατί να μην ψηφίζουν και οι σκύλοι!

Έτσι λοιπόν φίλοι μου, πλησιάζει η στιγμή (επιτέλους!) που θα προσληφθούν σκύλοι ράμπο, στα αεροδρόμια. 

Σύμφωνα με το τεύχος των προδιαγραφών, θα τους ονομάζουμε σκύλους - εφοριακούς και θα εκπαιδευτούν για να μυρίζουν ευρώ!

Θα σας συμβούλευα να τους μάθετε να μυρίζουν σάμαλι και λουκουμάδες με μέλι, αφού το ευρώ σε λίγο δεν θα υπάρχει!

Επίσης διαβάζοντας, κάποιος το τεύχος των προδιαγραφών, παρατηρεί ότι ζητείται και προυπηρεσία σε ανάλογους χώρους, αλλά εξαιρούνται τα Ηλύσια πεδία, γιατί φοβούνται μήπως οι συγκεκριμένοι σκύλοι έχουν κολλήσει λύσσα! 

Φίλοι μου, τι άλλο να περιμένουμε όταν ψηφίζουμε (ανεξαρτήτως κόμματος), ανθρώπους που τους ρωτάς πόσο κάνει έξι και έξι και σου απαντάνε εξάρες!

Και αφού έγινε αναφορά στα Ηλύσια πεδία, να σας πληροφορήσω, ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, του διεθνούς δικτύου μου (άντε και αρχηγός συμμορίας σε λίγο!), τα πεδία θα μετονομαστούν σε ηλίθια, διότι πως αλλιώς να ονομάσει κανείς ένα χώρο του οποίου ο φαλακρός ένοικός του δίνει 10.000 ευρώ μηνιαίο μισθό στον κουρέα του, τη στιγμή που ο λαός του είναι στους δρόμους και διαμαρτύρεται για τα μέτρα λιτότητας - ηλιθιότητας!

Βέβαια, υπάρχει μία δικαιολογία, διότι ο σημερινός πρόεδρος δεν είναι κοντός όπως ο Νικολά και ο κουρέας χρησιμοποιεί … σκαλωσιά!

Αφού όμως ο ευσωμούλης σας (καλά παρατηρήσατε καινούρια φωτογραφία!), έχει φύγει από την Ψωροκώσταινα Ελλαδίτσα και βρίσκεται στη Γαλλία, θα ήθελα να σας πω ότι είμαι πάρα πολύ ανήσυχος. 

Ας αναλογιστούμε τι θα σημαίνει σε μία χώρα που η Δημοκρατία έχει κάνει άλματα, να ανέβει η ακροδεξιά, η οποία φουλάρει τις μηχανές της σε όλη την Ευρώπη.

Α και να μην ξεχάσω. 

Αγαπητέ, κύριε υπουργέ Σκουρλέτη που είστε περήφανος που ο υιός σας συνελήφθη, λόγω της αντιφασιστικής συμπεριφοράς του, θα ήθελα να σημειώσω ότι και οι γονείς αυτών που σπέρνουν το θάνατο στη Γαλλία και στον υπόλοιπο κόσμο, εάν ρωτηθούν, περήφανοι θα δηλώσουν.

 

Είναι καιρός πλέον να δείτε την πραγματικότητα. Σταματήστε επιτέλους να τελείτε υπό πλήρη σύγχυση και να μην αντιλαμβάνεστε τον περίγυρό σας!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...