ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εξερεύνηση συνεχίζεται  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η εξερεύνηση συνεχίζεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας #KE2016gr και διοργανώνει δράσεις για παιδιά από τις 16 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μπορείς να εξερευνήσεις κάτι πορτοκαλί; Κάτι μικροσκοπικό; Κάτι φανταστικό; Φέτος στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας  όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν. 

Δράσεις για παιδιά

Τετάρτη 20 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Κάτι πορτοκαλί». Τι θα γίνει αν ο Τζωρτζ κι ο Ντέιβιντ δεν είναι φρόνιμοι; Εργαστήριο αφήγησης βασισμένο στα βιβλία «Ωχ όχι, Τζωρτζ» του Chris Haughton και  «’Οχι Γιωργάκη» του David Shannon. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 21 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένας φανταστικός τόπος». Ποια πόλη έχει 118 κτίρια με 454 παράθυρα, 51 αυτοκίνητα, 12 πλοία και 94 γλυκά; Το μαθαίνουμε στο βιβλίο «Μεγάπολις» της Clea Dieudonne και κτίζουμε τη δική μας φανταστική πόλη. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 22 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί

«Μια μηχανή». Μπορείς να φωτογραφήσεις τη σκιά σου; Πόσο αστείος ή πόσο περίεργος φαίνεσαι; Εργαστήρι φωτογραφίας. Με τη Δέσποινα Φάκα. Για παιδιά 9-15 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 26 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Κάτι μικροσκοπικό». Μικροοργανισμοί βρίσκονται παντού, τόσο μικροί που μοιάζουν αόρατοι στα μάτια μας. Πρέπει να συστηθούμε μαζί τους και να γνωρίζουμε πώς να αποφεύγουμε δυσάρεστες συναντήσεις μαζί τους. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 27 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένα μανταλάκι». Με τα μανταλάκια απλώνουμε τα ρούχα μας αλλά και τα αγαπημένα μας παραμύθια. Εργαστήριο χρονογραμμής. Με την Ιωάννα Φωτιάδου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 28 Ιουλίου, 10:30-12:00 το πρωί

«Κάτι που είναι φανταστικό (της φαντασίας, που δεν υπάρχει πραγματικά)». Γράφουμε έναν χάρτη της Μνήμης. Εργαστήριο δημιουργικής γραφής όπου συζητάμε για τις όμορφες εμπειρίες της ζωής μας, μέσα από συγκεκριμένα τοπία ή σημεία και τις αποτυπώνουμε στο χαρτί. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 

στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.  Με την Diane Thiel, συγγραφέα 10 βιβλίων και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Νέο Μεξικό και Κώστα Χατζηλαμπρινό, καθηγητή Γεωγραφίας και Περιβαλλοντικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Νέο Μεξικό. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 29 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένα σπιτικό». Πόσοι άνθρωποι ζουν στο σπίτι σας; Πόσα πόδια, χέρια, δόντια και τρίχες έχουν; Θα το ανακαλύψουμε μαζί και θα κάνουμε το δικό μας σπίτι. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 30 Ιουλίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Μια ευχή». Θέλεις να γράψεις κάτι που να μην το καταλαβαίνει κανείς; Δημιούργησε τον δικό σου κώδικα και γράψε την ευχή σου. Παιχνίδι με τα γράμματα. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 1 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί

«Πλαστικά αντικείμενα διαφορετικών σχημάτων».  Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο. Εργαστήριο ρομποτικής.

Τρίτη 2 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί

«Κάτι σπασμένο ή κατεστραμμένο».  Φέρτε μαζί σας φτυαράκι και τσουγκράνα, ελάτε να γίνετε αρχαιολόγοι και να πάρετε μέρος σε ένα εργαστήριο αρχαιολογικής ανασκαφής. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 3 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί

«Κάτι που έχει μια τρύπα».  Πόσες τρύπες μπορείτε να βρείτε στη Βιβλιοθήκη; Ποια μουσικά όργανα έχουν τρύπες; Ανακαλύψτε το και φτιάξτε το δικό σας μουσικό όργανο. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 4 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί «Ένας λεκές από κάτι υγρό». Αν αναμίξουμε κίτρινο και μπλε χρώμα τι νέο χρώμα θα βγει; Τα χρώματα φτιάχνουν καινούργια χρώματα; Εργαστήριο εικαστικών. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 5 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί

«Κάτι με βούλες». Ελάτε να ανακαλύψουμε τι θα σχηματισθεί εάν ενώσουμε τις βούλες, που βρίσκονται σκόρπιες σ’ ένα φύλλο χαρτιού! Εργαστήριο εικαστικών.Με την Κατερίνα Αναστασίου.Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 8 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί

«Τέσσερα τετράγωνα». Με τέσσερα τετράγωνα φτιάχνουμε μια ιστορία! Εργαστήριο κόμικς.Για παιδιά 7-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 9 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένα οριγκάμι». Γνωρίζουμε την τεχνική της χαρτοδιπλωτικής μέσα από τις προσωπικές μας κατασκευές! Εργαστήριο οριγκάμι. Με την Ιωάννα Φωτιάδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Club Ρομποτικής για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών

Εγγραφές από Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Club Ρομποτικής LEGO MindStorms EV3.

Έλα να γνωρίσουμε μαζί το ανανεωμένο Club ρομποτικής που έχει τα νέα Lego MindStorms EV3. Για παιδιά και νέους από 12 έως 21 ετών.

Με τον Γιώργο Μπίκα (geobikas@libver.gr)

Δευτέρα 25, Τρίτη 26, Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουλίου,

11:00-14:00 το πρωί – (κύκλος 5 συναντήσεων)  Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων πρόσφερε είδη ένδυσης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βέροιας

Το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων πρόσφερε είδη ένδυσης στο...

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, Βαθμοφόροι και μέλη του...

6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας: Από 27 -30 Αυγούστου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας

6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας: Από 27...

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας με...

Πανηγυρίζει στη Βέροια ο ιδρυτής της τοπικής Εκκλησίας Απόστολος των Εθνών Παύλος (Φωτό - Βίντεο)

Πανηγυρίζει στη Βέροια ο ιδρυτής της τοπικής...

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου το πρωί στον πανηγυρίζοντα...

Ενθρονίζεται και επίσημα Ηγούμενος στη Μονή Καλλίπετρας Βέροιας ο Αρχιμ. Παλαμάς

Ενθρονίζεται και επίσημα Ηγούμενος στη Μονή...

Επίσημη ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής Καλλίπετρας...

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά

Τα «Παιδιά της Άνοιξης» στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά

Την Πέμπτη 25/6/2020, τα «Παιδιά της Άνοιξης» ...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών...

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής...

Ξεκινάει αρχές Ιουλίου το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Βέροιας, με φιλόδοξη «εύηχη πόλη» τον Σεπτέμβριο!

Ξεκινάει αρχές Ιουλίου το πολιτιστικό καλοκαίρι στο...

-Για τις φετινές εκδηλώσεις μίλησε στον ΑΚΟΥ 99.6 ο...

H 5η Αγέλη Λυκοπούλων Βέροιας στο Μεγαλύτερο Green Challenge του καλοκαιριού του Let’s do it Greece

H 5η Αγέλη Λυκοπούλων Βέροιας στο Μεγαλύτερο Green Challenge...

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 5ο Σύστημα Προσκόπων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής,  πατινάδες και χορούς θα γιορτάσει η Νάουσα την Τσικνοπέμπτη«Ταυτότητά μας,  η Παράδοση»Στην Πλατεία Καρατάσου στις 19:00Ένα παραδοσιακό γλέντι με πατινάδες, χορούς και...

Το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος πιστό στο ραντεβού του συμμετέχει και φέτος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις των καταστημάτων της πόλης."Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από το...

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου του Νέου Πολιούχου Βεροίας επί τη...

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου το Vespa Club Veria έκοψε την πίτα του, παρέα με την λέσχη "Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" σε τοπική ταβέρνα της πόλης. Live μουσική, πολύ καλό φαγητό, ποτό, δωράκια για τους τυχερούς,...