Πρόεδρος Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας: Μην παραδίνετε την πόλη στην Αρχαιολογία

Πρόεδρος Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας: Μην παραδίνετε την πόλη στην Αρχαιολογία

Πολλαπλές αντιδράσεις προκαλεί το θέμα που θα συζητηθεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και αφορά τον χαρακτηρισμό (από το ΥΠΠΟ) όλης της πόλης της Βέροιας ως αρχαιολογικός χώρος (βλέπε πρωτοσέλιδο χθεσινού “Λαού”). Για το θέμα, ο πρόεδρος των Αστικών Βέροιας και πρ. δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Παυλίδης, έστειλε δημόσια επιστολή που αφορά την πόλη και τη σχέση της με την Αρχαιολογία καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να μην παραδώσει την πόλη στην Αρχαιολογία τονίζοντας ότι τα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ σε κάθε περίπτωση διατρανώνει την αντίθεσή του σ’ αυτό τον σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Παυλίδης αναφέρει:

“Σήμερα στο Δημ. Συμβούλιο της πόλης θα συζητηθεί αν θα κηρυχτεί η πόλη ολόκληρη σε αρχαιολογικό χώρο, έτσι ώστε όλα μα όλα να περνανε από το χέρι της Αρχαιολογίας. Με τα γνωστά αποτελέσματα σε όσους χρειάστηκε να συναλλαχτούν ή να εξυπηρετηθούν.

Είναι γνωστό και το αποτέλεσμα της συζήτησης, αφού θα καταναλωθούν ώρες ολόκληρες για ένα θέμα που δεν υπάρχει αντίθετη γνώμη, αλλά και να υπήρχε μπροστά στην κοινή κατακραυγή….  Και φυσικά δεν είναι ώρα και για κροκοδείλια δάκρυα.

Είναι πολύ σοβαρό όμως να αναλύσει κάποιος το πώς και γιατί φτάσαμε ως εδώ. Γιατί δεν έγιναν αυτά νωρίτερα σε άλλες θητείες;  Γιατί γίνονται τώρα;  Από ποιον και γιατί γίνονται;  Τι επιδιώκεται; Θα υπάρχει Δήμαρχος στην πόλη αυτή ή θα πρέπει αύριο να παραδώσει τα κλειδιά στην αρχαιολογία; Γιατί πρώτο μέλημα της Δημοτικής αρχής ήταν η μονοδρομηση της Μητροπόλεως, κλπ

Βέβαια αν ψάξει κανείς να δει που θα παραδοθούν, αποκτά ιδιαίτερη σημασία για να αντιληφτεί κανείς πολλά περισσότερα.

Κινδυνεύουν πλέον επιχειρήσεις, δραστηριότητες, φορείς ενεργοί που δραστηριοποιούνται στην πόλη, κλπ ώστε να είναι ερμαιοι των αποφάσεων μιας άλλης αρχής  κι όχι των αιρετών που εκλέγει η πόλη και μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον της. 

Κύριοι, 

Δώσατε βήμα όταν αφήνατε τον νομικό Σύμβουλο του Δήμου να σας λέει ότι αν δεν ψηφίσετε έτσι θα σας κάνει μήνυση η αρχαιολογία,

Δώσατε βήμα όταν ενώ δεν απαιτείτε από τον νόμο, εσείς σε εκείνη την αίθουσα ζητούσατε την γνώμη της αρχαιολογίας ή την λαμβάνατε υπόψη.

Δώσατε βήμα όταν για 30 χρόνια η αφετηρία των αστικών βρίσκεται μπροστά στην εκκλησία κι εσείς τον 31 χρόνο συντασσόσασταν με την αρχαιολογία κι ανακαλύπτατε ότι «εμποδίζεται η ορατότητα του μνημείου». 

Και με αυτά αλλά και αλλά, όταν δίνεις χώρο για το πρώτο βήμα, τότε αφού βρίσκουν πεδίο κάνουν και το δεύτερο... Στο Δημ. Συμβούλιο η ψήφος δεν είναι σηκώνω απλά το χεράκι μου ή πάω τουαλέτα…. Οι συνέπειες αργά ή γρήγορα έρχονται μπροστά…. 

Μην κάνετε κάποιοι τους ανήξερους και κάνετε  πως δεν γνωρίζετε πως φτάσατε ως εδώ. Αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις και σώστε το. Αφήστε τα ψηφίσματα (γράμματα στο Θεό….) και πολεμήστε γι αυτήν την πόλη. Αφήστε ότι «το βρήκαμε στο δεύτερο βήμα κι όχι στο πρώτο», γιατί δεν σας τιμά να το λέτε ότι πιάνεστε αδιάβαστοι. Δεν γίνετε να μην έχει φωνή η πόλη. Δεν γίνετε να μαθαίνει για το μέλλον της από άλλους. Δεν είναι «απλά ενημερωθήκαμε…». Δεν είναι απλά «διαφωνώ με το πρώτο βήμα…». Κι αν δεν σας υπολογίζουν πρέπει να μάθουν να το κάνουν. Επιτέλους!!!!!!

Τα ΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΒΕΡΟΙΑΣ Α.Ε. στην απεργία που είχαν κάνει στις 10-11-2015 και στην πορεία των λεωφορείων μέσα στην πόλη,  σας προειδοποιούσαν με το καρφιτσωμένο στα τζάμια το μήνυμα «ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ». 

Αλλά εσείς το διαβάσατε την άλλη μέρα στις εφημερίδες μόνο και το βλέπατε σε φωτογραφίες επάνω στα λεωφορεία. Αύριο θα το συζητάτε επί ώρες . Τι εποχές Θεέ μου….

Μπορεί αύριο στο Δη. Συμβούλιο να καλέσατε μόνο λίγους φορείς. Μπορεί να μην καλέσατε όλη την πόλη κι όλο τον κόσμο να αντιδράσει σε ένα έγκλημα που πάει να συντελεστεί και να το περιορίσατε σε μια αίθουσα. Σας δινόταν η ευκαιρία να ενώσετε για ένα θέμα που απασχολεί όλη την Βέροια. Δεν το κάνατε. Γιατί άραγε ;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση εμείς στα ΑΣΤΙΚΑ διατρανώνουμε την αντίθεση μας στον σχεδιασμό αυτό και σας ξανάλεμε «ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ». Και κάντε τα πάντα γι αυτό, έστω και την τελευταία στιγμή. 

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια «έφυγε» ο ιδρυτής του ΛΑΟΥ

Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια «έφυγε» ο ιδρυτής του ΛΑΟΥ

21 Νοεμβρίου 1987. Σημαδιακή η μέρα που ο Ζήσης Πατσίκας,...

Α. Τζιτζικώστας: «Κατασκευάσαμε στο ΑΧΕΠΑ  τα πιο σύγχρονα χειρουργεία στην Ελλάδα»

Α. Τζιτζικώστας: «Κατασκευάσαμε στο ΑΧΕΠΑ τα πιο...

-Χρέος της Πολιτείας να τα στελεχώσει και να τα...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων: «Η ασφυξία των τούρκων λαθροδιακινητών  στην Ελλάδα οδηγεί στην τούρκικη προπαγάνδα»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων: «Η ασφυξία...

Από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών...

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 1926 – 2018

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 1926 – 2018

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή ο γνωστός Ιατρός...

16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των  αριστούχων μαθητών

16 χρόνια η Eurobank στο πλευρό των αριστούχων μαθητών

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στη Βέροια-62  βραβεία σε...

Το ντοκυμαντέρ «So far,  so close» του Βαλάντη Λιόλιου παρουσιάζεται στο τρίμερο  «Νάουσα, πόλη του Οίνου 2018»

Το ντοκυμαντέρ «So far, so close» του Βαλάντη Λιόλιου...

Το Σάββατο 8 ΔεκεμβρίουTo ντοκιμαντέρ “So far, so close” (Τόσο...

Κάλεσμα αγροτών από τον  «Μαρίνο Αντύπα» στην απεργιακή συγκέντρωση των Εργατικών  Σωματείων στην Πλατεία Καρατάσου

Κάλεσμα αγροτών από τον «Μαρίνο Αντύπα» στην...

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στη ΝάουσαΟ Αγροτικός...

Υπογράφηκε χθες η ανάθεση μελέτης για κατασκευή Μονάδας  Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Υπογράφηκε χθες η ανάθεση μελέτης για κατασκευή...

-Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 21 δήμων των νομών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

21 Νοεμβρίου 1987. Σημαδιακή η μέρα που ο Ζήσης Πατσίκας, ιδρυτής του ΛΑΟΥ ξεκίνησε το αιώνιο ταξίδι του. Ημέρα που γιόρταζε η Παναγία μας και οι ένοπλες δυνάμεις που υπηρέτησε πιστά σε δύσκολες περιόδους της...

-Χρέος της Πολιτείας να τα στελεχώσει και να τα αξιοποιήσει πλήρως»Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης επιθεώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...

Από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων γνωστοποιούνται τα εξής: «Φαίνεται πως δεν είναι τυχαία η τουρκική προπαγάνδα για βασανιστήρια μεταναστών από τις Ελληνικές Αρχές. Η αναπαραγωγή...

Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από την ζωή ο γνωστός Ιατρός Στέργιος Οικονόμου και κηδεύτηκε στην  γενέτειρα του το Πολυδένδρι  Ημαθίας. Τον αλησμόνητο  Στέργιο συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, εκτός από την...