H εξερεύνηση συνεχίζεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

H εξερεύνηση συνεχίζεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας #KE2016gr και διοργανώνει δράσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα:

 

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟY – 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δράσεις για παιδιά

Εγγραφές από Δευτέρα 22 Αυγούστου

 

Πέμπτη 25 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί

«Ταξιδεύοντας με το Compasito….» (μία συνάντηση).

Βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης και δημιουργικότητας από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΣΒΑΣΗ, με οδηγό το Compasito, ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά. Για παιδιά ηλικίας 6–8 ετών. Με προεγγραφή. Τα εργαστήρια συντονίζουν: Τσολάκη Χριστίνα-Εκπαιδευτικός ΦΠΨ Επιστημονικά Υπεύθυνη, Γεωργιάδου Σέβη-Κοινωνική Λειτουργός, Μπασιούρη Φανή-Ψυχολόγος, Γεώργου Σοφία- Κοινωνιολόγος. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Δευτέρα 29 Αυγούστου, 10:30-12:00 το πρωί

«Ταξιδεύοντας με το Compasito….».

Βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης και δημιουργικότητας από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΣΒΑΣΗ, με οδηγό το Compasito, ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά. Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Τα εργαστήρια συντονίζουν: Τσολάκη Χριστίνα-Εκπαιδευτικός ΦΠΨ Επιστημονικά Υπεύθυνη, Γεωργιάδου Σέβη-Κοινωνική Λειτουργός, Μπασιούρη Φανή-Ψυχολόγος, Γεώργου Σοφία- Κοινωνιολόγος. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 30 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένας κύλινδρος».

Το νου σας στους ήχους… Παρατηρούμε και ακούμε διάφορους ήχους… Παίζουμε παιχνίδια με ήχους και δημιουργούμε το δικό μας μουσικό όργανο. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 31 Αυγούστου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένας χάρτης».

Σχεδιάζουμε ένα μεγάλο χάρτη που θα περιλαμβάνει χώρες, δρόμους, σπίτια, κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται. Εργαστήριο χαρτογράφησης. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, 10:30-12:00 το πρωί

«Ταξιδεύοντας με το Compasito….» (μία συνάντηση).

Βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης και δημιουργικότητας από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΣΒΑΣΗ, με οδηγό το Compasito, ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα για παιδιά. Για παιδιά ηλικίας 6–8 ετών. Με προεγγραφή. Τα εργαστήρια συντονίζουν: Τσολάκη Χριστίνα-Εκπαιδευτικός ΦΠΨ Επιστημονικά Υπεύθυνη, Γεωργιάδου Σέβη-Κοινωνική Λειτουργός, Μπασιούρη Φανή-Ψυχολόγος, Γεώργου Σοφία-Κοινωνιολόγος. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Μια σκούπα».

Τι θα γίνει εάν σπάσει το σκουπόξυλο μιας μάγισσας; Με τι θα πετάει τώρα; Ελάτε να το μάθουμε και να κάνουμε το δικό μας κύβο της ιστορίας. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Κάτι από τη χρονιά που γεννήθηκα».

Ποια χρονιά  γεννήθηκες; Τι σημαντικό γεγονός έγινε εκείνη τη χρονιά; Συγκεντρώνουμε όλα τα στοιχεία και κάνουμε τη δική μας χρονογραμμή. Για παιδιά 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένα κομμάτι από ένα βιβλίο»

“…εκείνο το πρωί του Οκτώβρη του 1872 ο Φιλέας Φογκ είχε ραντεβού με τον καινούριο του υπηρέτη…”. Από ποιο γνωστό βιβλίο είναι αυτό το απόσπασμα; Γνωρίζουμε κλασικά παιδικά βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από παιχνίδια. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 10:30-11:30 το πρωί

«Ένα μήλο».

Ελάτε να γίνουμε ο καθένας μας  ξεχωριστά ένα δέντρο που θα δίνει αγάπη, χαμόγελα και όμορφες στιγμές! Σαν «Το δέντρο που έδινε» του ταλαντούχου  Σελ Σίλβερσταιν,  που μας μαθαίνει την ομορφιά της δοτικότητας αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να ανταποδίδουμε με αγάπη. Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα. Με την Πόπη Κελεσίδου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, 5:30-6:30 το απόγευμα

«Ένα λουλούδι».

Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι εξερευνώντας τον κήπο της Βιβλιοθήκης. Μαθαίνουμε πώς να  τον φροντίζουμε και φυτεύουμε λουλούδια και αρωματικά φυτά.  Εργαστήριο κηπουρικής.

Για παιδιά 5-9 ετών. Με προεγγραφή. Στην αυλή της Βιβλιοθήκης.

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, 7:00-8:00 το απόγευμα

Γιορτή λήξης – μια ανάμνηση

 

Ποια μέρη, ζώα, βιβλία, αντικείμενα, ήχους εξερεύνησες το καλοκαίρι; Έλα να το μοιραστείς μαζί μας στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας και θα κερδίσεις το βραβείο του «Εξερευνητή».  Για όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στην καλοκαιρινή εκστρατεία. Είσοδος ελεύθερη. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...