Στη διαπασών και πάλι η ένταση, μεταξύ δημοτικών συμβούλων για τη γέφυρα Κούσιου - Νέα μελέτη για το “βαλτωμένο έργο”

Στη διαπασών και πάλι η ένταση, μεταξύ δημοτικών συμβούλων για τη γέφυρα Κούσιου - Νέα μελέτη για το “βαλτωμένο έργο”

Τη σύνταξη νέας μελέτης, με τη σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής επιτροπής για τη γέφυρα Κούσιου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας (δεν ψήφισαν το θέμα οι παρατάξεις της μειοψηφίας) το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου να τελειώσει το ζήτημα που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την κοινωνία της Βέροιας.

Για τρόπο πλήρους απεμπλοκής από την προηγούμενη εργολαβία μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. «Θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε το βαλτωμένο έργο» σημείωσε.

«Να τελειώσει επιτέλους το έργο, καρκινοβατεί και δυσφημεί τον δήμο» τόνισε ο κ. Μπέκης.

Για επίδειξη ανικανότητας όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά του δήμου μίλησε ο κ. Καγκελίδης.

«Η αδράνεια που μας αποδόθηκε ήταν ένα διάστημα επαφών και ενημερώσεων για να λυθεί το ζήτημα όπως έρχεται σήμερα» σημείωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Λαζαρίδης.

Είχε προηγηθεί ένταση για μια ακόμη φορά επί του θέματος μεταξύ των κ.κ. Λαζαρίδη και Καγκελίδη, με αφορμή αναφορά του πρώτου για παλαιότερη δήλωση του δεύτερου περί “εκβιασμών υπαλλήλων” στο γραφείο της δημάρχου επί θητείας Χ. Ουσουλτζόγλου. “Αν δεν πει τα ονόματα αυτών που εκβιάστηκαν εκτίθεται” σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

“Φαίνεται πως όσο πλησιάζει η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη κάποιοι ενοχλούνται” απάντησε ο κ. Καγκελίδης, μιλώντας ωστόσο για “πιέσεις και όχι εκβιασμό” εναντίον υπαλλήλων.

Οίκοι ανοχής

Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο στο θέμα της απομάκρυνσης των οίκων ανοχής στην περιοχή Γιοτζαλίκια, με την αφορμή της λειτουργίας του νέου σχολείου και τις αντιδράσεις γονέων. Το σώμα αποφάσισε την αύξηση της απόστασης των οίκων από τα 200 στα 300 μέτρα από το σχολείο. «Πρόκειται για δύο απολύτως νόμιμα σπίτια, που φορολογούνται, βγάζουν ζήτα, που έχουν μάλιστα ήδη περιορίσει το όποιο πρόβλημα υπάρχει, κάνοντας την είσοδο τους από την άλλη πλευρά» ανέφερε νωρίτερα ο νομικός τους σύμβουλος Κώστας Πουλασουχίδης, εστιάζοντας παράλληλα στην αναγκαιότητα της λειτουργίας των οίκων ανοχής (“βλέπουν πολύ χειρότερα πράγματα στο σπίτι τους τα παιδιά”, είπε) και προτείνοντας την απόρριψη της εισήγησης ή την απόσυρση του θέματος και την κατάθεση πρότασης μεταφοράς τους σε νέο χώρο.

Για “κυνήγι μαγισσών” και “αίσθηση υποκρισίας και πουριτανισμού που δεν ταιριάζει στην πόλη” μίλησε ο κ. Μπέκης, προτείνοντας να παραμείνουν οι οίκοι ανοχής ως έχουν ή να έλθει μια άλλη πλήρης πρόταση μεταφοράς.

“Αν τα βγάλουμε από εκεί, πού θα πάνε;” αναρωτήθηκε ο κ. Γουλτίδης, με τον αντιδήμαρχο κ. Ασλάνογλου να απαντά: “Το πού θα πάνε το λέει ο νόμος. Παντού, αρκεί να είναι πάνω από 200 μέτρα από σχολείο, ναό κ.λπ”.

Για “υποκριτική ιστορία” έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος κ. Σοφιανίδης, σχολιάζοντας ότι η ύπαρξη οίκων ανοχής βοηθά στη μείωση της σεξουαλικής εγκληματικότητας.

Το φεστιβάλ χορών

Κριτική για “σκοτάδι στην Πλατεία Ωρολογίου στη διάρκεια του φεστιβάλ δημοτικών χορών” έκανε ο κ. Μαρκούλης, μιλώντας για προχειρότητα από την πλευρά του δήμου, παρά το ότι χαρακτήρισε όμορφες τις εκδηλώσεις.

Για “πρόχειρες τοποθετήσεις στο δημοτικό συμβούλιο” απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Λυκοστράτης. “Δεν τον είδα πουθενά πέντε μέρες”, σημείωσε, ενημερώνοντας για το κόστος των εκδηλώσεων που ήταν μόλις 1.800 ευρώ (ήχος και φως) και 800 ευρώ (νερά και αναψυκτικά) με όλα τα υπόλοιπα χορηγίες.

Για έναν επιτυχημένο θεσμό που χρειάζεται βελτιώσεις μίλησε ο κ. Καγκελίδης, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους.

Πρόβλημα στους παιδικούς με τα voucher

Στο πρόβλημα γονέων σχετικά με τη φιλοξενία παιδιών στους βρεφικούς σταθμούς αναφέρθηκε η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Μαρία Παπαϊωάννου. “Παρότι έχουν εξασφαλίσει voucher για δωρεάν φιλοξενία μέσω ΕΣΠΑ, αυτά είναι περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις και αρκετοί δεν βρίσκουν θέση για τα παιδιά τους” σημείωσε η κ. Παπαϊωάννου, ενημερώνοντας ότι στον Δημοτικό Βρεφικό θα φιλοξενηθούν 39 παιδιά με voucher του ΕΣΠΑ και 11 παιδιά χωρίς voucher. “Υπάρχουν ακόμη 36 παιδιά τα οποία παραμένουν ξεκρέμαστα, διότι δεν βρήκαν θέση ούτε στους ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα” είπε κλείνοντας η κ. Παπαϊωάννου.

Το πάρκινγκ κάτω από τη Λεωφόρο Στρατού

Έτοιμος να δοθεί σε χρήση είναι ο χώρος στάθμευσης κάτω από τη Λεωφόρο Στρατού, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης στην κριτική του κ. Πατσίκα.

“Το πάρκινγκ είναι εδώ και μήνες είναι έτοιμο. Θέλαμε να συνδυαστεί η έναρξη της λειτουργίας του με τη λειτουργία του ανελκυστήρα. Προέκυψε ένα θέμα με τον κλιματισμό και τον εξαερισμό του ανελκυστήρα. Τώρα που λύθηκε και δόθηκε σε λειτουργία ο ανελκυστήρας, μένει να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο αν θα είναι με χρήματα ή δωρεάν η χρήση του” σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Επίσκεψη μαθητών του ΕΠΑΛ Νάουσας στο Δημαρχείο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας και στον...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ  Ενημέρωση μελών  για απαγόρευση αλιείας στους  ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ενημέρωση...

Γνωστοποιείται στα μέλη του συλλόγου και τους...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων ΣΟΧ στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων...

Χθες Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο...

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

Δήμος Νάουσας: Δράσεις της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας...

 Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ο καθαρισμός και ο...

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του Τμήματος Βρεφονηπιοκόμων της Δ.ΥΠ.Α. ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Βέροιας

«Έρασμος»: Δράση δημιουργικής απασχόλησης του...

Επίσκεψη διαδραστικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν, για...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Στεφ. Πιλιτσίδης σε ηλικία 81...

Έφυγε από τη ζωή  και κηδεύεται την Παρασκευή 19...

Πρόεδρος Εμπορικού  Συλλόγου Βέροιας:  Σημαντική η παρέμβαση της ΕΣΕΕ για την τρίμηνη παράταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας  στο λιανεμπόριο

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας: Σημαντική η...

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την...

Δήμος Βέροιας  προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10 Μαΐου, η οριοθέτηση των χώρων ανάπτυξης  τραπεζοκαθισμάτων

Δήμος Βέροιας προς καταστήματα Εστίασης: Μέχρι τις 10...

Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...