ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με συμμετοχή σε εκδήλωση στην Πλάκα Λιτοχώρου αποχαιρέτισε το καλοκαίρι η Πρωτοβουλία για το Παιδί

Με συμμετοχή σε εκδήλωση στην Πλάκα Λιτοχώρου αποχαιρέτισε το καλοκαίρι η Πρωτοβουλία για το Παιδί

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Πλάκα Λιτοχώρου το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραβρέθηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, προσκεκλημένο από τη διευθύντριά του Συλβάνα Καρασαββίδου.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αποτελεί ένα από τα 12 Κέντρα που προέκυψαν ανά την επικράτεια από τη συνένωση όλων των πρώην Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας της περιοχής. 

Η εκδήλωση με τίτλο «Ελάτε στη σχεδία μας» έγινε στο πρώην camping Μινέρβα, το οποίο πρόκειται να μετεξελιχθεί σε Διεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των Ατόμων με Αναπηρία και με το όνομα «ΑΘΗΝΑ». Στην πρότυπη αυτή δομή άτομα και ομάδες Ατόμων  με Αναπηρία, ανεξαρτήτως ηλικίας ή βαθμού αναπηρίας θα εκπαιδεύονται στην αυτόνομη διαβίωση με σκοπό τη βελτίωση ποιότητας της ζωής τους. 

Η εκδήλωση ήταν μία γιορτή αποχαιρετισμού του καλοκαιριού. Παιδιά από Δομές όλης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας παρουσίασαν ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορό, χοροθέατρο, θεατρικό παιχνίδι κ.ά., ενώ χόρεψαν και τραγούδησαν συγκροτήματα της περιοχής.

Το κλιμάκιο του Οργανισμού συμμετείχε με όλα τα παιδιά από το Σπίτι της Βεργίνας, αρκετά από το Σπίτι της Βέροιας και τους συνοδούς τους, που χάρηκαν τη θάλασσα και το υπέροχο περιβάλλον της νέας Δομής και συγκινήθηκαν από τα όσα κατάφεραν επί σκηνής τα παιδιά που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν παλιούς γνώριμούς τους.

Η Διοίκηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά την κ. Καρασαββίδου, τον κ. Καζαντζίδη και την κ. Χατζηχρήστου για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να συγχνωτιστούν με άλλα παιδιά που βρίσκονται επίσης σε ανάγκη και να χαρούν στιγμές ξεγνασιάς, χαλάρωσης και ανταλλαγής θετικών συναισθημάτων.

 

 

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε το Σπίτι της Βεργίνας κλιμάκιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (Ε.Ο.Π.Α.) αποτελούμενο από:

τον κύριο Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Γενικό Γραμματέα της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος, τον κύριο Βασίλειο Παπαδόπουλο, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλανοδικών και τον κύριο Σταμάτη Ανδριόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλανοδικίας Πελοποννήσου και Πρόεδρο της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας.

Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Οργανισμού και τις Διευθύντριες των Σπιτιών για το συντελούμενο σε αυτά έργο, που τόνισαν τη σημασία που έχει στην διαδικασία κοινωνικοποίησης των παιδιών η συμμετοχή τους σε εξωτερικές δραστηριότητες και ιδιαίτερα τη σημασία της άθλησης στην απόκτηση αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συμμετοχή στις προπονήσεις του αθλήματος, ήδη τεσσάρων παιδιών, κατά την προηγούμενη περίοδο. 

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αφού άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επισήμαναν τους κοινούς τόπους που έχει η στοχοθεσία των δύο Οργανισμών έναντι των φιλοξενούμενων ή αθλούμενων παιδιών και με μεγάλη προθυμία πρόσφεραν:

Δωρεάν προπονήσεις σε όσα παιδιά το επιθυμούν, υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση του δασκάλου του Παγκρατίου κ. Βασίλη Παπαδόπουλου.

Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας στο προσωπικό του Οργανισμού.

Δωρεάν τακτικές επιδείξεις του αθλήματος στο Σπίτι της Βεργίνας, ανοικτές στην Κοινότητα.

Την πραγματοποίηση μίας εκδήλωσης εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Οργανισμού.

Οι άνθρωποι της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστούν θερμά τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Παγκρατίου, τόσο για την ευγενή καλοσύνη να επισκεφθούν τη Δομή και τα παιδιά μας, όσο και να συνεισφέρουν από τη δική τους θέση στην κοινωνικοποίηση και εξέλιξή τους και θα προγραμματίσουν σύντομα τις προσφερόμενες δράσεις, που προέρχονται από το απόθεμα ψυχής και καλοσύνης ανθρώπων ζυμωμένων στην πραγματικότητα της ζωής και στις καθημερινές δυσκολίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» από το 3o Γυμνάσιο Βέροιας

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το «Πανηγύρι...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το 3o Γυμνάσιο Βέροιας...

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η δίτομη «Ιστορία της Βέροιας», του Γιώργου Χιονίδη

Πενήντα χρόνια μετά, επανεκδόθηκε και παρουσιάστηκε η...

Πενήντα  περίπου χρόνια από την εξάντλησή της, η...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου: Μουσική παράσταση του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Βέροιας ενόψει του Πάσχα

Την Τετάρτη 24 Απριλίου: Μουσική παράσταση του...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Μαθητική συναυλία σήμερα της τάξης Βιολοντσέλου Δαμιανού Καϊλόγλου

Μαθητική συναυλία σήμερα της τάξης Βιολοντσέλου...

Σήμερα 22 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ οι μαθητές της τάξης του...

Εκπαιδευτική Εκδήλωση - ΔΔΕ Ημαθίας: Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2023-24 – 2η φάση

Εκπαιδευτική Εκδήλωση - ΔΔΕ Ημαθίας: Γιορτή Μαθητικής...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16, την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...