Απάντηση του Αργύρη Φουκαλά στην επιστολή Γιώργου Τροχόπουλου για το ωράριο των φαρμακείων

Απάντηση του Αργύρη Φουκαλά στην επιστολή Γιώργου Τροχόπουλου για το ωράριο των φαρμακείων

Σε δημοσίευμα του φαρμακοποιού Γιώργου Τροχόπουλου σχετικά με τα ωράρια των φαρμακείων απαντάει ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας Αργύρη Φουκαλά τονίζοντας τα εξής:

“Αγαπητε κυριε Διευθυντα 

Χωρίς εκπληξη και... αναμενομενη, εκλογες γαρ, η δημοσιευση του Γ.Τροχοπουλου περι δικαιωσης του για το ωραριο που απεπειραθει να εφαρμοσει προ μηνων και ξεσηκωσε την κατακραυγη του 98% των φαρμακοποιων της Βεροιας.

Ο ιδιος μπορει να ανεκρουσε πρυμναν ,αφησε ομως πισω του θαυμαστες-λατρεις του ελευθερου ωραριου που απομονωθηκαν ομως παραυτα .

Προς αποκαταστασην ομως της αληθειας για τις προτασεις του ΠΦΣ που κατατεθηκαν εγγραφως στο Υπουργειο Υγειας και αποτελουν εναν συγκερασμο ολων των αποψεων,τασεων  και επιθυμιων ,σας τις αποστελω αυτουσιες και παρακαλω πολυ  να τις δημοσιευσετε, για να ξεχωρισει η ηρα απο το σιταρι .

Διοτι η μιση πληροφορηση πολλες φορες κρυβει ολη την αληθεια...

Η αληθεια και η διεκδικηση δικαιωματων δεκαετιων δεν δυσφημισαν  κανεναν,και ποτε.

Αυτα αλλωστε τελεσιδικησαν στα δικαστηρια οπου συρθηκαμε και εγω και ο προεδρος του συλλογου.

Αργύρης Φουκαλάς

Γ.Γ. Φ.Σ.Η.

 

Οι προτάσεις - τροπολογίες 

του Πανελλήνιου Συλλόγου

Παραθέτουμε τις  τροπολογίες διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας τις οποίες κατέθεσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απο 24 ιουλιου στο υπουργειο οι οποίες έχουν ως εξής:

ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

1. Τα φαρμακεία δύναται να λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή εντός των χρονικών ορίων από 8.30 έως 20.30, και το Σάββατο εντός των χρονικών ορίων από 08.00 έως 14.30.

Τα χρονικά όρια λειτουργίας των φαρμακείων, η μεσημβρινή διακοπή και κλείσιμο, ο αριθμός των φαρμακείων που διημερεύουν και διανυκτερεύουν κάθε έτος, η σειρά διημέρευσης και διανυκτέρευσης (μερική ή ολική) αυτών, καθώς και οι περιπτώσεις και οι λόγοι απαλλαγής των φαρμακοποιών από την υποχρέωση διημέρευσης και διανυκτέρευσης, καθορίζονται με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη κατόπιν σύμφωνης γνώμης του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου.

2. Τα φαρμακεία (συμπεριλαμβανομένων των λειτουργούντων σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 3918/2011 ως ισχύει) παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά τις κάτωθι αργίες: 25 Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, 15 Αυγούστου, 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, 1 Μαΐου, 28 Οκτωβρίου, Αγίου Πνεύματος, καθώς και τις Κυριακές. Επίσης, θα παραμένουν υποχρεωτικώς κλειστά την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης, κατόπιν αποφάσεως του οικείου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

3. Η παράγραφος 2α του άρθρου 36 του N. 3918/2011, ως προστέθηκε με την περ. 12 του άρθρου 1 της υποπαραγράφου ΣΤ1 του Ν. 4254/2014, καταργείται.

4. Στο τρίτο εδάφιο της παραγράφου 2β΄ του άρθρου 36 του N. 3918/2011 (ΦΕΚ Α΄ 31), ως έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 15 του Ν. 4052/2012 (ΦΕΚ Α΄ 41) και με την περ. 12 του άρθρου 1 της υποπαραγράφου ΣΤ1 του Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ Α΄ 41), διαγράφονται οι λέξεις «κατ’ ελάχιστον».

5. Η περίπτωση 35 του άρθρου 75 της παρ. II του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006), ως συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 παρ. 6 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης, καταργείται.

 6. Οι κατά το άρθρον 22 του Ν. 1483/1984 (ΦΕΚ 153 Α’) πίνακες διημερεύσεως και διανυκτερεύσεως των φαρμακείων της περιοχής κάθε φαρμακευτικού συλλόγου συντάσσονται με τη φροντίδα και ευθύνη αυτού, ισχύουν για ένα χρόνο και είναι υποχρεωτικοί για τα περιλαμβανόμενα σε αυτούς μέλη τους. Οι πίνακες διημερεύσεως και διανυκτερεύσεως των φαρμακείων, καθώς και οι πίνακες των φαρμακείων που λειτουργούν πέραν του νομίμου ωραρίου σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 36 του N. 3918/2011 αναρτώνται επί των προσόψεων των φαρμακείων κατά τις ημέρες και ώρες που αυτά παραμένουν κλειστά.

7. Η παρ. 5 του άρθρου 9 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ Α΄ 138) αντικαθίσταται ως εξής:

«Με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη μετά από έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ή από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας, ή από τον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο, στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από υπαιτιότητα τους δεν τηρούν το ωράριο που ορίζεται σύμφωνα με τα ανωτέρω ή το ωράριο που οι ίδιοι έχουν δηλώσει σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 3918/2011 (Α΄ 31), επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής με πρόσκαιρο κλείσιμο του φαρμακείου από δύο (2) έως έξι (6) μήνες.»

8. Η παρ. 4 του άρθρου 9 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ Α΄ 138) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι παραβάτες φαρμακοποιοί των περί διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων διατάξεων τιμωρούνται α) με φυλάκιση έως έξι (6) μηνών, και β) με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη με χρηματικό πρόστιμο από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής με πρόσκαιρο κλείσιμο του φαρμακείου από δύο (2) έως έξι (6) μήνες.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...