Με αγιασμό ενόψει του νέου δικαστικού έτους - Οι δικηγόροι της Ημαθίας τίμησαν τον προστάτη της Δικαιοσύνης (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Με αγιασμό ενόψει του νέου δικαστικού έτους - Οι δικηγόροι της Ημαθίας τίμησαν τον προστάτη της Δικαιοσύνης (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Η καθιερωμένη εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας πραγματοποιήθηκε χθές  Δευτέρα, το πρωί, ημέρα του εορτασμού του Διονυσίου Αρεοπαγίτη, προστάτη της Δικαιοσύνης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας και το μνημόσυνο των αποβιωσάντων δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστικών υπαλλήλων και δικαστικών επιμελητών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας Καμπανίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονα. Ακολούθησε αγιασμός με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στα γραφεία του δικηγορικού συλλόγου στην πλατεία Ρακτιβάν και σύντομη ομιλία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου κ. Δ. Ζυγουλιάνου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «τις δύσκολες αυτές μέρες οι δικηγόροι, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία ζούμε μια πραγματική λαίλαπα και προς τούτο ο κλάδος κάνει αγώνες για την προάσπιση όχι μόνο των δικαιωμάτων του, αλλά και της ίδιας της δικαιοσύνης». Υπογράμμισε ότι την άσχημη αυτή περίοδο το τελευταίο προπύργιο του πολίτη είναι η δικαιοσύνη και γι ‘αυτό πρέπει να αποκατασταθεί η αίγλη και εμπιστοσύνη προς αυτήν. Στη συνέχεια μέλη του Δ.Σ. απένειμαν αναμνηστικές πλακέτες στους αποχωρήσαντες δικηγόρους: Μαρία Καραγιάννη, Ζωή Ευγενιάδου, Χρήστο Μοσχόπουλο, Φίλιππο Ντυμένο, Όλγα Χειμωνίδου και υποδέχθηκαν τους νεοεισελθόντες στο σύλλογο δικηγόρους: Αναστασία Πλαστήρα, Ναυσικά Πέτκου, Βασιλική Γεωργοπούλου, Ελένη Παράσχου, Παναγιώτη Δαβόρα και Ευδοξία Κότσυφα. 

Σύντομο χαιρετισμό απήυθυνε εκ μέρους των νέων δικηγόρων η Ελένη Παράσχου η οποία εξέφρασε τον ζήλο και την διάθεση των νέων δικηγόρων να υπηρετήσουν το δικηγορικό λειτούργημα σε τούτους τους δύσκολους από κάθε άποψη καιρούς. 

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της νέας δικηγόρου Αναστασίας Πλαστήρα με θέμα: « Η αποχή των δικηγόρων και ο αντίκτυπος στους νέους δικηγόρους», αναφέρονται τα εξής: 

«Με αφορμή την εκδήλωση που κάθε χρόνο πραγματοποιεί ο Σύλλογός μας προς τιμήν των αποχωρούντων και των νεοδιορισθέντων  δικηγόρων αξιοποιώ την ευκαιρία να διατυπώσω κάποιες σκέψεις που σχετίζονται με την πολύμηνη αποχή του κλάδου μας από τα καθήκοντά του και τις συνέπειες που αυτή επέφερε στους νέους δικηγόρους.

Κρίνω σκόπιμο να αναφερθώ στους λόγους που μας οδήγησαν σ’ αυτή την αποχή. Οι βασικότερες αιτίες αυτής της πανελλήνιας στοχευμένης δράσης ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που επιχειρούσε η κυβέρνηση να ψηφίσει το οποίο θα οδηγούσε σε συγχώνευση όλων των ασφαλιστικών ταμείων και θα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το δικό μας ταμείο την αυτοτέλειά του.

Επίσης, αντισταθήκαμε και στις νέες διατάξεις του Κώδικα Πολιτιστικής Δικονομίας που επιχειρούσαν να ψηφίσουν. Οι  αλλαγές αυτές θα παραβιάζουν την αρχή της δίκαιης δίκης θα συντόμευαν την ακροαματική διαδικασία και γενικότερα υπήρχαν αστοχίες που αν δεν βελτιωνόταν δεν θα απονέμονταν ουσιαστική Δικαιοσύνη.

Φυσικά όλα αυτά τα μέτρα θα ήταν καταστροφικά για τον κλάδο μας. Εκπροσωπώντας, όμως, τη γενιά των νέων δικηγόρων θα ήθελα να επισημάνω τα αποτελέσματα που επέφερε αυτή η πολύμηνη αποχή σε εμάς. Σε ένα επάγγελμα που ήδη μαστιζόταν από την κρίση προστέθηκαν και νέα προβλήματα. Η απουσία από τις δικαστικές αίθουσες οδήγησε σε πραγματική εξαθλίωση μεγάλος μέρος του δικηγορικού σώματος. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους ακόμη και να αποσυρθούν αναζητώντας άλλες επαγγελματικές διεξόδους. Καθώς έστω και μια κατάθεση δικογράφου ή μια παράσταση σε δικαστική αίθουσα θα προσέφερε μια ανάσα και ένα έναυσμα , ένα κίνητρο, σε έναν νέο δικηγόρο για να αντιμετωπίσει  την ήδη υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση.

Θα ολοκληρώσω με την ευχή να μην αντιμετωπίσουμε στο νέο δικαστικό έτος τέτοιου είδους προβλήματα καθώς είμαστε ένας κλάδος που προσφέρει πολλά στην κοινωνία και δεν νοείται κοινωνία χωρίς Δικαιοσύνη και χωρίς δικηγόρους».

Ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ για τους παρευρισκόμενους μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Βέροιας κ. Χρ, Ματσκίδης, ο Αστυνομικός Δ.ντης Ημαθίας κ. Τουλίκας, ο Υποδ/της της ΙΜΠ Ταξίαρχος κ. Πουλικάκος, συνταξιούχοι και εν ενεργεία δικηγόροι. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...