Ενημερωτική Ημερίδα  για τον Καρκίνο του Μαστού από τον Σύλλογο «Οι Κομνηνοί»

Ενημερωτική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Μαστού από τον Σύλλογο «Οι Κομνηνοί»

O Σύλλογος Ποντίων Πλατέος ¨ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ¨ στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού πραγματοποίησε μια εδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική Ημερίδα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 6.00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.

Ομιλητές στο πρόγραμμα της Ημερίδας ήταν: o κ. Μάκης Φιλιππόπουλος, υπεύθυνος εκδηλώσεων συλλόγου ο οποίος προλόγισε, ο Γεώργιος Κυρόπουλος - Ιατρός Ακτινολόγος, ειδικευθείς σε παθήσεις μαστού που έκανε τοποθέτηση με θέμα ¨Η σημασία της πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού¨, η Δέσποινα Παπαδοπούλου - Ψυχολόγος που αναφέρθηκε στη ¨Φροντίδα του εαυτού μας ως παράγοντα πρόληψης¨, η κ. Έφη Στεφ. Καραγιάννη, Δημοσιογράφος, η οποία οργάνωσε την οπτική και διαφημιστική επικοινωνία της εκδήλωσης και απηύθυνε μία ενθαρρυντική ομιλία για τις αληθινές νικήτριες της ζωής με θέμα ¨Θα περάσετε απέναντι¨ και η κ. Ελένη Ντελιοπούλου - Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (EΛΛOK) η οποία παρουσίασε βιωματικά την προσωπική της εμπειρία και μάχη απέναντι σε ένα εχθρό που πλέον νικιέται με θέμα ¨21 χρόνια μετά...Τι αποκόμισα από τον Καρκίνο του Μαστού¨

Η ημερίδα αυτή ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες που είναι αληθινές νικήτριες με έπαθλο την ίδια τους τη ζωή και καταφέρνουν να μετατρέπουν το αρνητικό που τους συμβαίνει σε θετική στάση ζωής!

Αυτή η ασθένεια αφορά τους πάντες και δεν χρειάζεται να τους «χτυπήσει την πόρτα» για να νοιαστούν. Άλλωστε ο καρκίνος έχει πάψει να αποτελεί ταμπού.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ο καρκίνος του μαστού είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ιάσιμος, αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Και είναι γνωστό πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Άλλωστε η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας,είναι αυτή που μας κάνει ικανούς ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού όταν είσαι γυναίκα ...είσαι μια δύναμη από μόνη σου!

«Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό, όσο ενημερωμένος κι αν είναι. Η είδηση ότι διαγνώστηκε καρκίνος στο στήθος σε χτυπάει σαν κεραυνός.

Αλλάζει εντός σου τον ρυθμό του κόσμου. Σε θυμώνει, σε τρομάζει, σε απελπίζει. Απλώνεται γύρω σου ένας γυάλινος θόλος που αφήνει έξω όσα μέχρι τότε ήταν η καθημερινότητά σου. Μετά η ζωή σε τραβάει από το μανίκι κι έτσι πρέπει. Ανασκουμπώνεσαι και ορμάς κατά πάνω στον εσωτερικό εχθρό. Όταν σου συμβαίνει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι σου συμβαίνει. Αλλά μην αποθαρρύνεστε.

Έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι. Απλώς οι γύρω σου χρειάζεται να μπορούν και να θέλουν να κολυμπήσουν μαζί σου στην ίδια φορά του χειμάρρου. Αρκεί να είναι εκεί για να σε κρατήσουν μην πέσεις δίνοντας τη μεγάλη μάχη.

Η μάχη σε αυτή την περίπτωση είναι πόλεμος. Ιδίως στους δύσκολους καιρούς μας περισσότερο από ποτέ είναι και ένας πόλεμος οικονομικός διαχωρισμών- αποκλεισμών.

Πάντοτε όμως θα είναι ένας αγώνας προσωπικός που έχει στρατηγική, έχει τακτική, απώλειες, μικρές ήττες, αλλά φέρνει τη μεγάλη νίκη. Τα γεγονότα μετά την είδηση ότι εμφάνισες καρκίνο του στήθους έχουν πολύ πόνο και φόβο. Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται δια βίου.

Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα. Να το πω αλλιώς. Μπαίνεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με άγρια θηρία. Θα σε κομματιάσουν, αλλά είναι στο χέρι σου να βρεις την έξοδο και να βγεις στο φως. Γιατί ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ.

Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Μετά όλα ασφαλώς θα είναι αλλιώς. Αλλά δεν θα είσαι λιγότερο γυναίκα. Η ζωή μετά θα είναι πιο ουσιαστική. Αναδιατάσσονται οι προτεραιότητες. Αξιολογείς διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το κακό. Αλλά το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. ΠΙΣΤΕΨΤΕ και... θα περάσετε απέναντι».

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Σύλλογος, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν o Bουλευτής Ημαθίας κ. Αντωνίου, ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Ναλμπάντης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλης, η πρώτη κυρία του Δήμου Αλεξάνδρειας η ιατρός κ. Αμοιρίδου, η Δημοτική σύμβουλος κ. Μοσχοπούλου, η Πρόεδρος της Δ.Ε. Πλατέος κ. Παντοπούλου, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Τρικάλων κ. Παπαϊωαννίδου και το μέλος της ΚΕΔ Αλεξάνδρειας κ. Σταυρογιαννοπούλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ:  Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στη Λέσχη Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ: Το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου στη...

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού ...

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας  σε παρουσίαση βιβλίου

Επίσκεψη του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας σε παρουσίαση βιβλίου

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου, το ΚΔΑΠ Δήμου...

Έκθεση παιδικού - νεανικού βιβλίου διοργανώνουν τα  κατηχητικά τμήματα της ενορίας του Αγίου Μηνά Ναούσης

Έκθεση παιδικού - νεανικού βιβλίου διοργανώνουν τα ...

Τα κατηχητικά τμήματα της ενορίας του Αγίου Μηνά...

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου...

Είναι η παράδοση δεντρίπου όταν το ποτίζειςγεννά ...

Μ.Α.μ.Α: Μια συνάντηση αποδοχής με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Μ.Α.μ.Α: Μια συνάντηση αποδοχής με τους μαθητές του...

Στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου μας για την...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στον Χώρο Τεχνών: Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Την Τετάρτη 17 Απριλίου στον Χώρο Τεχνών: Συναυλία του...

Συναυλία στον Χώρο Τεχνών θα δώσει η Ορχήστρα...

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το βιβλίο του γιατρού Αλέξανδρου Λυσιμάχου, «Μερόνυχτα Εφημερίας»

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το βιβλίο του γιατρού...

Με επιτυχία, σε κλίμα συγκίνησης και με την παρουσία...

Πρόσκληση του Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ την Τετάρτη 17 Απριλίου σε εκδήλωση

Πρόσκληση του Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ την Τετάρτη 17 Απριλίου σε...

Ο Α.Π.Σ. ΡΩΜΙΟΣ σε συνεργασία με το Pavlidis Dyslexia Center...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...