Νοέμβριος με εκδηλώσεις από τους Μικρασιάτες της Ημαθίας

Νοέμβριος με εκδηλώσεις από τους Μικρασιάτες της Ημαθίας

Μήνας μικρασιατικού πολιτισμού είναι ο Νοέμβριος για τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, που κλείνει φέτος 37 χρόνια ζωής και δράσης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την παρουσίαση του βιβλίου του πανεπιστημιακού καθηγητή Γιάννη Πίκουλα την περασμένη Παρασκευή στη Στέγη, όπου παρουσίασε το βιβλίο του «Η άγνωστη Μικρά Ασία» ξεναγώντας με έναν γοητευτικό λόγο και τρόπο το κοινό σε άγνωστες πλην αξιόλογες πολιτιστικά και τουριστικά πόλεις της Μ. Ασίας.

 

Το Σάββατο τσίπουρα στην Άμμο

Επόμενη εκδήλωση, αύριο απόγευμα Σαββάτου, στο καζάνι του Ηλία στο χωριό Άμμος της Βέροιας, που είναι το χωριό των Μικρασιατών, καθ’ ότι το 100% του πληθυσμού του είναι Μικρασιάτες, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Τύπος Fm 99,7, η πρόεδρος Αν. Παυλίδου. Στην Άμμο εξάλλου λειτούργησε και το πρώτο καζάνι τσίπουρου στην Ημαθία. Εκεί λοιπόν ο Σύλλογος καλεί όλο τον κόσμο για δωρεάν τσίπουρο, μεζέδες και ζωντανή μουσική.

 

Συνάντηση χορωδιών στη Νάουσα

Για δεύτερη χρονιά ο Σύλλογος Μικρασιατών με τη στήριξη της Π.Ε. Ημαθίας διοργανώνει καλλιτεχνική συνάντηση χορωδιών την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα πολιτισμού «Έρια» της Νάουσας με τη συμμετοχή των Φίλων του Ωδείου «Αριστοτέλης» Νάουσας, της παιδικής χορωδίας «diapason», της χορωδίας «Αγία Παρασκευή» από τη Ν. Κρήνη Θεσσαλονίκης και της χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας που θα πρωτοτυπήσει με το ρεπερτόριό της αφού, αυτή τη φορά επέλεξε κανταδόρικα τραγούδια, όπως ανέφερε η πρόεδρος.

 

«Με τα μάτια του δημιουργού»

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 8.30 μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας θα παρουσιασθεί η παράσταση: «Με τα μάτια του Μικρασιάτη δημιουργού». Πρόκειται για μία αφηγηματικομουσικοχορευτική παράσταση, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Εστίας Μικρασιατών Πέλλας.

 

Χορωδίες στην Αλεξάνδρεια

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στην Αλεξάνδρεια, στο αμφιθέατρο του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει μία ακόμη καλλιτεχνική συνάντηση χορωδιών με τη συμμετοχή του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης και του πολιτιστικού συλλόγου Βεργίνας «Αιγές».

 

Δραστηριότητες του Συλλόγου

Πώς κρατιέται ένας Σύλλογος σε δύσκολους οικονομικά καιρούς; ρωτήσαμε την πρόεδρο: «Βιώνουμε δύσκολες συνθήκες, η κρίση χτυπάει και τους συλλόγους, παρ’ όλα αυτά κάνουμε έναν αξιόλογο αγώνα, δημιουργήσαμε τμήματα χορωδιών, χορού για ενήλικες (με συνδρομή) και για παιδιά (δωρεάν) ενώ έχουμε δημιουργήσει και τμήματα οικοτεχνίας, για κάποιες ημέρες δημιουργικής απασχόλησης. Κάθε Τρίτη έχουμε κοπτική-ραπτική, κοινώς νοικοκύρεμα, και κάθε Πέμπτη κάνουμε ντεκουπάζ, διακοσμητικά, κεριά και άλλες δημιουργίες για το σπίτι αλλά και για δωράκια» μας είπε η κ. Παυλίδου.

Και βέβαια όλα αυτό το υλικό και άλλα πολλά αποτελούν και μία βάση για το χριστουγεννιάτικο παζάρι που ετοιμάζουν οι Μικρασιάτες στις 5-6 Δεκεμβρίου, στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Να θυμίσουμε ότι ο Σύλλογος στεγάζεται στο διατηρητέο της Βούλας Χατζίκου, στην οδό Κεντρικής της Βέροιας.

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...