ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτική συνάντηση  στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Εκπαιδευτική συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας

Στη Βέροια βρέθηκαν για δεύτερη φορά οι “NATURE DETECTIVES”, σε ένα εκπαιδευτικό αντάμωμα με το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας.

Η συνάντηση χαρακτηρίζεται συντονιστική και αντικείμενό της ήταν ο απολογισμός της έως τώρα πορείας του προγράμματος, η αξιολόγησή της και η χάραξη της νέας πορείας για το υπόλοιπο του προγράμματος που ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς 2016-17.

Ο σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με το σχολείο εξασφάλισαν ένα όμορφο, φιλόξενο και παραδοσιακό περιβάλλον εντός του σχολείου για το πρώτο καλωσόρισμα και τις ανάγκες της συνάντησης.

Στα πλαίσια του καλωσορίσματος, εκτός από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις και καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα προσπαθήσαμε να τους βάλουμε στο κλίμα των ελληνικών Χριστουγέννων με παραδοσιακά κάλαντα,- με το ελληνικό καράβι στα χέρια των μαθητών, κατασκευάσαμε, με τη βοήθεια των γιαγιάδων των παιδιών του σχολείου και τη συμμετοχή των ίδιων των φιλοξενουμένων πίτες, ανάμεσα σ’ αυτές και την παραδοσιακή βασιλόπιτα με φλουρί κ.τ.λ. και εξηγήσαμε κάθε έθιμο και κάθε συνήθειά μας καθώς και τους συμβολισμούς της.

Στην προσπάθειά μας να γνωρίσουν τη χώρα μας επισκεφθήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίον, το κάστρο του Πλαταμώνα και απολαύσαμε μαζί τους μια προγραμματισμένη, αλλά έκπληξη για αυτούς, βαρκάδα στα νερά του Αιγαίου με φόντο τις πανέμορφες παραλίες της Κατερίνης και απέναντι της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Ο καιρός σύμμαχος και συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας να μετατρέψουμε τους φίλους και συνεργάτες του προγράμματος σε πρεσβευτές της χώρας μας στην Ευρώπη.

Την επόμενη ημέρα η πορεία ήταν προς την Πίνδο. Ανάμεσα σε εικόνες φανταστικές που διαρκώς εναλλασσόταν, ήλιος, σύννεφα, ομίχλη, ψιχάλα και πάλι ήλιος και φως φτάσαμε στο Μαντείο των Δελφών, όπου μας έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση, γνώρισαν μιαν άλλη γεωγραφική και ιστορική περίοδο από αυτή της Μακεδονίας, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Βρέλλη , την πόλη των Ιωαννίνων και ένα εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας και καταλήξαμε το απόγευμα στο μαγευτικό, παραδοσιακό και έτοιμο να καλωσορίσει τον χειμώνα, Μέτσοβο.

Γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις, μοιράστηκαν στιγμές με ανθρώπους ηλικιωμένους, παππούδες και γιαγιάδες ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές, συνομίλησαν, αγκαλιάστηκαν, ένιωσαν ανθρώπινη ζεστασιά, τέτοια που μόνο εμείς, ως Έλληνες (και ας μην εκληφθεί κάπως…) έχουμε το μαγικό κουμπί να μεταδίδουμε.

Παράλληλα, έγιναν οι προγραμματισμένες δράσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής σε σχέση με το αντικείμενο μελέτης και διερεύνησης του προγράμματός μας σχετικά με τα ξενικά είδη.

Τελικό συμπέρασμα, μετά από κάθε συνάντηση, είναι ότι από τη συμμετοχή ενός σχολείου σε παρόμοια προγράμματα μόνο οφέλη μπορεί να προσδοκά κανείς για το ίδιο το σχολείο (όραμα, στρατηγική, προοπτική, εγρήγορση…), για τους εκπαιδευτικούς (επαφή, γνωριμία με άλλους συναδέλφους, άλλα συστήματα, άνοιγμα οριζόντων…), και τους μαθητές (νέες φιλίες, πρωτόγνωρες εμπειρίες, παραστάσεις και ερεθίσματα).

Η Δ/νση του Σχολείου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως

Με επιτυχία το οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη...

Tη Δευτέρα 22 Απριλίου το απόγευμα στο Μητροπολιτικό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...