Δήμαρχος Βέροιας: «Ηθικό χρέος η ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου» τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμαρχος Βέροιας: «Ηθικό χρέος η ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου» τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ηθικό χρέος της διοίκησης χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της γέφυρας Κούσιου ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα έφερε στο συμβούλιο ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών για τον δήμο Βέροιας Νίκος Μπέκης, μιλώντας για «πληγή στην πολιτική και διοικητική λειτουργία του Δήμου Βέροιας που πρέπει να θεραπευτεί». Τη διεξαγωγή ειδικής ενημερωτικής συνεδρίασης για το θέμα πρότεινε ο δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Χρ. Πατσίκας, προκειμένου να διευκρινιστούν τα πάντα.

Απαντώντας ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι μετά την απαγκίστρωση από την παλιά εργολαβία, ο δήμος προχώρησε στην αλλαγή της μελέτης του καταστρώματος, αφού αντί για σκέτο μπετόν θα προβλέπεται πλέον σύμμεικτη κατασκευή. Ο δήμαρχος τόνισε μάλιστα ότι χθες παραλήφθηκαν από τον δήμο τα πρώτα σχέδια της γέφυρας και οι στατικοί υπολογισμοί, ενώ βάσει νόμου θα ακολουθήσει ένας μήνας διαβούλευσης, αμέσως μετά εισαγωγή στο τεχνικό συμβούλιο δημοσίων έργων και τέλος εισαγωγή στο δημοτικό συμβούλιο για οριστική απόφαση. Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε επίσης ότι παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για τη δεύτερη φάση της μελέτης, αλλά και της τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων της γέφυρας, με τελικό ορίζοντα τη νέα διακήρυξη του έργου. «Δουλεύουμε εντατικά και γιατί θέλουμε να κάνουμε το έργο, αλλά και γιατί έχουμε ηθικό χρέος να το ολοκληρώσουμε» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Παραμένουν για 200 μέτρα για τους οίκους ανοχής στα Γιοτζαλίκια

Για μία ψήφο δεν πέρασε στη συνεδρίαση το θέμα της αύξησης της απόστασης από τα 200 στα 300 μέτρα των οίκων ανοχής από το νέο σχολείο στα Γιοτζαλίκια.

Στην εκκίνηση του θέματος ο προεδρεύων Μιχάλης Σουμελίδης σημείωσε ότι μαζί με τον πρόεδρο του σώματος Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου κάνανε επίσκεψη και συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος απάντησε ότι ουδέποτε έχει τεθεί θέμα από γονέα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

 Τοποθετήσεις συμβούλων

Ν. Μπέκης. Εμείς οι ίδιοι προκαλούμε το πρόβλημα και το δημιουργούμε εκ του μηδενός. Κανένας μαθητής δεν περνάει από εκεί. Λειτουργούμε με μια παλαιολιθική πουριτανική ηθική, δείγμα ανδροκρατίας. Χάνουμε πολλές εργατοώρες για όχι κεντρικά ζητήματα. Ως έχει να μείνει το ζήτημα.

Α. Μαρκούλης. Να επανέλθει παρουσία του νομικού συμβούλου. Προτείνω αναβολή.

Ζ. Πατσίκας. Το παραφουσκώσαμε το θέμα. Πρακτικά δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Ας αναβληθεί.

Σ. Αποστολόπουλος. Άλλα ζητήματα έπρεπε να μας απασχολούν. Πρόχειρη η προσέγγισή μας.

Θ. Κορωνάς. Πολιτική σπέκουλα έχουμε υποστεί. Δεν είμαστε ενάντια στους οίκους. Πρέπει να υπάρχουν οι δομές για συναισθηματική ή σωματική αποσυμφόρηση.

Στ. Ασλάνογλου. Μπορούν να πάνε παντού με αυτά τα ενοίκια. Ενημερώσαμε για το σχολικό κτίριο. Για έναν οίκο γίνεται ουσιαστικά η συζήτηση, αφού οι άδειες των άλλων δύο λήγουν. Έχει δικαίωμα το δημοτικό συμβούλιο να αυξήσει τα μέτρα σε 300. Πρέπει να φύγουν.

Κ. Βοργιαζίδης. Ο νόμος είναι πουριτανικός, όχι η δική μας προσέγγιση. Κατά την προσωπική μου άποψη οι οίκοι ανοχής έπρεπε να βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων για να μπορούν να αστυνομεύονται, κι όχι απόμερα.

Τον παλμό των νέων επί του θέματος ζήτησε ο κ. Τσαπαρόπουλος, με την ευκαιρία της παρουσίας μαθητών της β΄ τάξης του 5ου Λυκείου. Παίρνοντας τον λόγο μαθητής τόνισε ότι εφόσον δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Λευκό ψήφισαν ο κ. Τσαπαρόπουλος και η μειοψηφία, ενώ απείχε ο κ. Μαρκούλης, με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να ψηφίζουν υπέρ αλλά να μην αρκούν οι ψήφοι για να περάσει το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

Δώρα Κουρκουτά:  «Προσπαθούν σε λίγες  ημέρες να κάνουν ό,τι  επιδεικτικά αγνόησαν 9 χρόνια»

Δώρα Κουρκουτά: «Προσπαθούν σε λίγες ημέρες να κάνουν...

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης της Δώρας Κουρκουτά...

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη:  Ερώτηση στη Βουλή για την δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Από Βελόπουλο, Κουπελόγλου και Κοτίδη: Ερώτηση στη...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...