Με κονδύλια της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης οι τάξεις των προσφυγόπουλων σε Αλεξάνδρεια και Βέροια

Με κονδύλια της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης οι τάξεις των προσφυγόπουλων σε Αλεξάνδρεια και Βέροια

Διευθυντές Εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων στις οποίες θα λειτουργήσουν τάξεις για προσφυγόπουλα καθώς και αντιδήμαρχοι Παιδείας, συναντήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας (με ευθύνη της αρμόδιας ομάδας της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης) το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των Δήμων σχετικά με τις δαπάνες των σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα (καθαριότητα, θέρμανση κ.λπ.). Από τη Βέροια παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης. Από την συνάντηση προέκυψε ότι τα υπάρχοντα κονδύλια (που δεν προέρχονται από εθνικούς πόρους) θα μεταφερθούν μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης και υπήρξε διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την επιπλέον καθαριότητα των σχολείων θα πληρωθούν μεν, αφού υπάρχουν, αλλά αναζητείται αυτές τις ημέρες ο τρόπος και η φόρμα πληρωμής.

Όπως τονίστηκε, από τη μέχρι σήμερα εμπειρία από σχολεία της Θεσσαλονίκης που ήδη λειτουργούν τάξεις προσφυγόπουλων, η συνύπαρξη ήταν ομαλή και συνεργάσιμη, χωρίς κρούσματα μπούλιγκ ή ασθενειών. Κατόπιν τούτου, ο προϊστάμενος της Ημαθίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσουν και θα πάνε όλα καλά και στο νομό μας.

Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή μας, τρία σχολεία θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα. Τα, 4ο και 5ο Δημοτικά της Αλεξάνδρειας και το σχολείο της Αγ. Βαρβάρας στη Βέροια, σε απογευματινό ωράριο. Στο 4ο Αλεξάνδρειας θα λειτουργήσουν τέσσερις τάξεις, στο 5ο τρεις τάξεις και μία στην Αγία Βαρβάρα.

Αρχικά, θα ξεκινήσουν οι τάξεις της Αλεξάνδρειας, ενώ εντός των ημερών θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου, ανάλογα με τις ανάγκες και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν μαθήματα και στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας.

Το ωράριο θα είναι από τις 2.00 το μεσημέρι, μέχρι τις 6.00 το απόγευμα και η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με λεωφορεία που θα εκμισθώνονται από τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης.

 

Ποια μαθήματα θα διδάσκονται

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων στις τάξεις των προσφυγόπουλων περιλαμβάνει 3 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες ζωγραφική, 4 ώρες αγγλικά, 6 ώρες ελληνικά, 2 ώρες πληροφορική και 2 ώρες γυμναστική. Τα μαθήματα θα γίνονται το πρώτο διάστημα με μεσολαβητή-διερμηνέα από τις Μ.Κ.Ο. ώστε τα παιδιά να μάθουν τη βασική λειτουργία του σχολείου.

Για τις ανάγκες του μαθήματος της Πληροφορικής τα σχολεία μπορούν να ζητήσουν από την Ύπατη Αρμοστεία, τον αναγκαίο εξοπλισμό (υπολογιστές, λάπτοπ κ.λπ.) κάτι που σκοπεύουν να κάνουν και τα τρία σχολεία της Ημαθίας. Όπως εκτιμάει, επί του θέματος, ο κ. Διαμαντόπουλος, θα πάνε όλα καλά, αφού «και τα κονδύλια υπάρχουν για τα λειτουργικά κόστη, αλλά υπάρχει κι ένας τρόπος επιχορήγησης εξοπλισμού από την Ύπατη Αρμοστεία, που αργότερα θα μείνει στα σχολεία μας».

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων POLIS TRUCKS στο δρόμο από την Πατρίδα προς τον Αγ. Γεώργιο.@@ads-95@@Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...