Με κονδύλια της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης οι τάξεις των προσφυγόπουλων σε Αλεξάνδρεια και Βέροια

Με κονδύλια της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης οι τάξεις των προσφυγόπουλων σε Αλεξάνδρεια και Βέροια

Διευθυντές Εκπαίδευσης, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολικών μονάδων στις οποίες θα λειτουργήσουν τάξεις για προσφυγόπουλα καθώς και αντιδήμαρχοι Παιδείας, συναντήθηκαν σε επίπεδο Περιφέρειας (με ευθύνη της αρμόδιας ομάδας της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης) το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση των Δήμων σχετικά με τις δαπάνες των σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα (καθαριότητα, θέρμανση κ.λπ.). Από τη Βέροια παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σοφιανίδης. Από την συνάντηση προέκυψε ότι τα υπάρχοντα κονδύλια (που δεν προέρχονται από εθνικούς πόρους) θα μεταφερθούν μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης Μετανάστευσης και υπήρξε διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την επιπλέον καθαριότητα των σχολείων θα πληρωθούν μεν, αφού υπάρχουν, αλλά αναζητείται αυτές τις ημέρες ο τρόπος και η φόρμα πληρωμής.

Όπως τονίστηκε, από τη μέχρι σήμερα εμπειρία από σχολεία της Θεσσαλονίκης που ήδη λειτουργούν τάξεις προσφυγόπουλων, η συνύπαρξη ήταν ομαλή και συνεργάσιμη, χωρίς κρούσματα μπούλιγκ ή ασθενειών. Κατόπιν τούτου, ο προϊστάμενος της Ημαθίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσουν και θα πάνε όλα καλά και στο νομό μας.

Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή μας, τρία σχολεία θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα. Τα, 4ο και 5ο Δημοτικά της Αλεξάνδρειας και το σχολείο της Αγ. Βαρβάρας στη Βέροια, σε απογευματινό ωράριο. Στο 4ο Αλεξάνδρειας θα λειτουργήσουν τέσσερις τάξεις, στο 5ο τρεις τάξεις και μία στην Αγία Βαρβάρα.

Αρχικά, θα ξεκινήσουν οι τάξεις της Αλεξάνδρειας, ενώ εντός των ημερών θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου, ανάλογα με τις ανάγκες και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν μαθήματα και στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας.

Το ωράριο θα είναι από τις 2.00 το μεσημέρι, μέχρι τις 6.00 το απόγευμα και η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με λεωφορεία που θα εκμισθώνονται από τη Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης.

 

Ποια μαθήματα θα διδάσκονται

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων στις τάξεις των προσφυγόπουλων περιλαμβάνει 3 ώρες μαθηματικά, 2 ώρες ζωγραφική, 4 ώρες αγγλικά, 6 ώρες ελληνικά, 2 ώρες πληροφορική και 2 ώρες γυμναστική. Τα μαθήματα θα γίνονται το πρώτο διάστημα με μεσολαβητή-διερμηνέα από τις Μ.Κ.Ο. ώστε τα παιδιά να μάθουν τη βασική λειτουργία του σχολείου.

Για τις ανάγκες του μαθήματος της Πληροφορικής τα σχολεία μπορούν να ζητήσουν από την Ύπατη Αρμοστεία, τον αναγκαίο εξοπλισμό (υπολογιστές, λάπτοπ κ.λπ.) κάτι που σκοπεύουν να κάνουν και τα τρία σχολεία της Ημαθίας. Όπως εκτιμάει, επί του θέματος, ο κ. Διαμαντόπουλος, θα πάνε όλα καλά, αφού «και τα κονδύλια υπάρχουν για τα λειτουργικά κόστη, αλλά υπάρχει κι ένας τρόπος επιχορήγησης εξοπλισμού από την Ύπατη Αρμοστεία, που αργότερα θα μείνει στα σχολεία μας».

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο...

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν...

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στη Βέροια -Κεντρικοί ομιλητές ο Ανδρέας Βλαζάκης και ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των...

Μεγάλο  πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της...

Η θέση του συνδυασμού μας  για την Συμφωνία των Πρεσπών

Η θέση του συνδυασμού μας για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ασφαλώς και δεν είναι αρμοδιότητα ενός εκλογικού...

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας...

Από την Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά,...

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη...

Αναφορά στη συγκέντρωση των Αθηνών κατά της συμφωνίας...

Σήμερα Τρίτη   η κηδεία του  Ναουσαίου ζωγράφου   Τάκη Σκούπερ

Σήμερα Τρίτη η κηδεία του Ναουσαίου ζωγράφου Τάκη...

Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο λαϊκός...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, θα θέλαμε να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο της Βέροιας για τη Μακεδονία!Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία δημαρχείου της πρωτεύουσας της Ημαθίας για να διαδηλώσει κατα της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κυβέρνηση...