Ισοπαλία 1-1 η Βέροια στο Καυτατζόγλειο με Ηρακλή. Έχασε ευκαιρίες για τη νίκη

Ισοπαλία 1-1 η Βέροια στο Καυτατζόγλειο με Ηρακλή. Έχασε ευκαιρίες για τη νίκη

Το  παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε Ηρακλή και Βέροια έμεινε στο 1-1. Ένα πολύ σημαντικό ματς, αφού και οι δύο ομάδες είναι χαμηλά στη βαθμολογία και ήθελαν το τρίποντο. Αμφότερες είχαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά νικητής δεν υπήρξε. Η ομάδα της Ημαθίας διατήρησε το +5 από τον Γηραιό.

Οι Θεσσαλονικείς, παρότι μένει ακόμη δρόμος για το φινάλε της σεζόν, γνώριζαν πόσο μεγάλη σημασία είχε μια επικράτηση, αλλά η Βέροια έπαιξε συγκεντρωμένα και είχε τις ευκαιρίες να πάρει και το "διπλό". Το αποτέλεσμα πάντως αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την ομάδα του Θωμά Γράφα, αφού παραμένει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο Γηραιός καθηλωμένος στην ουρά του πίνακα.Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι κατά το οποίο η Βέροια παίρνει αποτέλεσμα. Για τον Ηρακλή οι ισοπαλίες δεν είναι αρκετές για να επιτευχθεί η παραμονή.

Η Βέροια πήρε χρυσό βαθμό για την παραμονή της. 

Με σχήμα 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες. Ντεμπούτο για τον Ηρακλή ο Χρήστος Δώνης, για τη Βέροια ο Τιχανί Μπελαΐντ. Ο Τυνήσιος δεν έδειξε πολλά πράγματα στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα στην ανάπαυλα να αντικατασταθεί από τον Θωμά Γράφα. Μοιρασμένο το παιχνίδι στο 45λεπτο, αν και η Βασίλισσα του Βορρά απείλησε περισσότερο, κυρίως με τον Σαρπόνγκ από αριστερά. Ο Ολλανδός έκανε πολύ καλό παιχνίδι και ταλαιπώρησε την άμυνα του Γηραιού. Η πρώτη εξαιρετική στιγμή στο παιχνίδι, βέβαια, καταγράφηκε στο 11' με το πλασέ του Περόνε που εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης. Μέχρι το πρώτο 20λεπτο το ματς ήταν εξαιρετικό και χάθηκαν καλές στιγμές, εκατέρωθεν.

Γκολ και φάσεις 

Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, ο ρυθμός έπεφτε, αλλά οι δυνατές μονομαχίες  έδιναν και έπαιρναν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Βέροια να έχει μία τελική περισσότερη (4-3) και τον Ηρακλή 52% κατοχή μπάλας. Στην πρώτη ευκαιρία που έγινε στο δεύτερο μέρος υπήρξε γκολ. Ο Μοντέιρο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά στο 51', η μπάλα δεν είναι βέβαιο ότι πέρασε τη γραμμή, βρήκε όμως δοκάρι, Καπετάνος και Καλί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν, ο Γάλλος αμυντικός σηκώθηκε για κεφαλιά με τον Δώνη, αυτή έφτασε στον Στάμου, ο οποίος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Από εκείνο το σημείο και μετά η Βέροια μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Στο 59' ήρθε το 1-1 για την ομάδα της Ημαθίας. Από γέμισμα του Τομάς, ο Ρούσσος νίκησε στον αέρα τον Καπετάνο, αλλά η μπάλα έφτασε στον Λινάρδο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια. Στο 65' ο σκόρερ της Βέροιας απείλησε ξανά με σουτ στο 65', ο Δώνης απάντησε με κεφαλιά στο 66', ενώ στο 71' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-2, όταν από έξοχη ενέργεια του Σαρπόνγκ, το σουτ του έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

Ο Περόνε στο 72' παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του όταν από κόρνερ του Σαρπόνγκ έπιασε στραβοκλωτσιά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς κρεμόταν από μία  λεπτή κλωστή. Ενώ έως το 75' οι κυανέρυθροι έπιασαν εξαιρετική απόδοση, ακολούθως ο Ηρακλής ισορρόπησε και πίεσε για το γκολ της νίκης. Όχι όμως ότι η Βέροια κλείστηκε πίσω για να κρατήσει το μηδέν, αφού όταν της δινόταν η ευκαιρία έφευγε στην αντεπίθεση. Στα τελευταία πέντε λεπτά ο Γράφας γύρισε το σχήμα σε 4-4-2. Πέρασε εκτός αγώνα τον Σαρπόνγκ και μέσα τον Μελίσση για να κλείσει χώρους.

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 ένα αποτέλεσμα που αδικεί την Βέροια αφού για μία ακόμη φορά ενώ οι επιθετικοί της δημιούργησαν ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να πάρουν την νίκη . Ο Σάρμποργκ ήταν και πάλι ο κορυφαίος ενώ τον ακολούθησαν οι Λινάρδος Μπαλάφας , Βασιλαντωνόπουλος και Ασίγκμπα. Ανέτοιμος ο Τυνήσιος Μπελαίντ που έπαιξε ένα ημίχρονο είναι καλός παίκτης χρειάζεται γρήγορη προσαρμογή . 

Συνθέσεις των δύο ομάδων 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (72' Καραγκούνης), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος. Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Λουκίνας), Πασάς (69' Ηλιάδης), Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ (Θ. Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (71' Κάλβο), Μπελαΐντ (46' Κάλβο), Λινάρδος, Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Καπετάνος.

 

Γκολ: 51' Στάμου - 59' Λινάρδος

Κάρτες: 41' Ρούσσος - 84' Μπαλάφας, 89' Κάλβο

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)

Βοηθοί: Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών), Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...