"Αυτοκτόνησε" η Βέροια 0-2 από τον Ηρακλή

Στην μάχη "ζωής ή θανάτου" της Βέροιας ο Ηρακλής βγήκε νικητής επικρατώντας με 2-0 της ομάδας της Ημαθίας και έδειξε ότι έχει σφυγμό παραμένοντας ζωντανός στην υπόθεση παραμονή, ιδίως αν πάρει πίσω και τους τρεις βαθμούς που έχασε λόγω της οφειλής στον Πορτουλίδη.

Το ματς στην Βέροια  ήταν συγκλονιστικό με τις δυο ομάδες να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες, τουλάχιστον μέχρι να επιτευχθεί το γκολ του Γροντή με το οποίο ο "Γηραιός" άνοιξε το σκορ στο 81' και τις δυο ομάδες να χάνουν σωρεία ευκαιριών.

Ήταν λογικό η ομάδα που έπαιρνε το προβάδισμα να έπαιρνε και τη νίκη και από τη στιγμή που ο Ηρακλής προηγήθηκε στο ματς βρήκε και ένα δεύτερο γκολ από τον Λεοζίνιο( δεν υπήρχε πέναλτι) στις καθυστερήσεις με το οποίο "κλείδωσε" το σημαντικό τρίποντο παίρνοντας τη δεύτερη νίκη στη φετινή Super League.

Η Βέροια από την πλευρά της γνωρίζοντας την ήττα παράμεινε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Θωμά Γράφα.

Τόσο στο πρώτο 45λεπτο όσο και στο δεύτερο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με τον Ηρακλή και την Βέροια  να απειλούν η μία την εστία της άλλης και είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δυο ομάδες είχαν 21 τελικές ευκαιρίες, τις 11 προς την εστία των Καντιμοίρη και Χουάντερσον που σε αρκετές φάσεις κράτησαν μόνοι τους το μηδέν.

Ο γκολκίπερ της Βέροιας όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 81' καθώς το γκολ που σημείωσε ο Γροντής, το πρώτο του με τη φανέλα του Ηρακλή ήταν απίστευτο σε εκτέλεση μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ των γηπεδούχων αφού είχε εξουδετερωθεί η άμυνα της Βέροιας. Ο ένας αμυντικός αντέγραφε το λάθος του άλλου.

Γκολ και φάσεις 

Σε ένα ματς "ζωής και θανάτου" και για τις δυο ομάδες η Βέροια ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Ήταν το 7' όταν ο Σαρπόνγκ από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Καπετάνος πήρε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο φορ των γηπεδούχων δεν είχε σωστά το σώμα του με αποτέλεσμα η μπάλα να μην πάρει τροχιά προς την εστία.

Ο Ηρακλής απάντησε στο 16' με μια κλασική ευκαιρία που προήλθε από ολέθριο λάθος του Ασίγκμπα. Ο στόπερ της Βέροιας σκόνταψε στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, ο Καντιμοίρης δεν μπλόκαρε και ο Μοντέιρο γύρισε την μπάλα προς την εστία, με τον γκολκίπερ της Βέροιας να παραχωρεί κόρνερ με το πόδι. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Μοντέιρο καθώς η μπάλα πέρασε από όλους στο ένα μέτρο από την γραμμή της εστίας χωρίς κάποιος παίκτης του "Γηραιού" να την σπρώξει στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 18' θα μπορούσαν και πάλι να πάρουν το προβάδισμα όταν ο Λουκίνας βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή, έκανε από δεξιά το παράλληλο γύρισμα αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Μοντέιρο, έδιωξε ο Ασίγκμπα.

Νέα καλή στιγμή για την Βέροια  στο 21' με τους γηπεδούχους να αναπτύσσονται όμορφα, τον Βασιλαντωνόπουλο να γυρίσει και τον Στόιτσεφ να παίρνει την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Ηρακλής απείλησε και πάλι στο 31΄με τον Ιντζόγλου. Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Κούρο ο Λουκίνας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Λινάρδος απομάκρυνε. Ο Ιντζόγλου πήρε την απόκρουση και εκτός περιοχής σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καντιμοίρη. 

.Ο Ηρακλής βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 81' όταν οι Λεοζίνιο και Πασάς άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα από δεξιά, ο τελευταίος έστρωσε στον Γροντή και αυτός με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα ψηλά στην δεξιά γωνία του Καντιμοίρη, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Αυτό έδωσε κενούς χώρους στους φιλοξενούμενους και στο 86' σε βαθιά μπαλιά από την άμυνα ο Λεοζίνιο βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ που επιχείρησε την τελευταία στιγμή έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Καντιμοίρη.

Στις καθυστερήσεις όμως ο Ηρακλής "κλείδωσε" τη νίκη του με ένα ακόμη γκολ από τον Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε το πέναλτι, σε ανατροπή από τον Μπαλάφα, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και νίκησε τον Καντιμοίρη γράφοντας το τελικό 2-0

Προβληματισμός στην Βέροια για την συνέχεια 

Τόσο το τελικό άσχημο αποτέλεσμα όσο και οι εξελίξεις που αναμένονται μετά  την χθεσινοβραδινή συνάντηση του προπονητού κ. Γράφα με τον Κώστα Παπαδόπουλο ίσως δρομολογήσουν εξελίξεις αφού ο κ. Γράφας τόνισε στην συνέντευξη τύπου ότι θα ζητήσει κάποια πράγματα από τον πρόεδρο και αν δεν γίνουν θα αποχωρήσει από την ομάδα. 

Σημασία πάντως έχει ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν τόσο άσχημο που ίσως στοιχίσει ακόμη και τον υποβιβασμό της Βέροιας.  Φυσικά όλοι περιμένουν την επικείμενη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό που μπορεί να δώσει μεγάλες και σοβαρές λύσεις στην ομάδα, αλλά κάθε μέρα που περνάει είναι εις βάρος της ομάδας.  

Συνθέσεις 

.ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Λινάρδος (70' Μπελαϊντ), Στόιτσεφ, Σαρμπόνγκ, Κάλβο (54' Άρσε), Καπετάνος (80' Τζιώρας).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Κούρος, Σαραμαντάς, Δώνης (68' Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Γροντής (85' Ρούσσος), Μοντέιρο, Λουκίνας (56' Λεοζίνιο), Πασάς,

Γκολ:  82' Γρόντης, 90+ Λεοζίνιο

Κίτρινες: 80' Άρσε, 87' Καλί, 90' Μπαλάφας/56' Ιντζόγλου, 89' Λεοζίνιο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου  προετοιμάζεται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου ...

Τη κ. Θεοδώρα (Νόρα) Δράκου πρωταθλήτρια κολύμβησης...

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Βέροια υποδέχθηκε χθες τις αποστολές για την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος χάντμπολ (ΦΩΤΟΣ)

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Βέροια υποδέχθηκε χθες τις...

Με την παρουσία του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη...

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε στη Βέροια η αποστολή του

Με πέντε μετάλλια επέστρεψε στη Βέροια η αποστολή του...

Με πολύ καλές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με την...

Πετρούνιας, ο κορυφαίος... των κορυφαίων!

Πετρούνιας, ο κορυφαίος... των κορυφαίων!

Στις 21 Αυγούστου 2022 στη Γερμανία, ο Λευτέρης...

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...