Σε σχόλιο του «Λαού» περί κόντρας Κουτσογιάννη - Βασιλείου, απαντάει ο δημοτικός σύμβουλος

Σε σχόλιο του «Λαού» περί κόντρας Κουτσογιάννη - Βασιλείου, απαντάει ο δημοτικός σύμβουλος

Στο χθεσινό σχόλιό μας με τίτλο «Η πρώτη κόντρα Κουτσογιάννη-Βασιλείου» απαντά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασιλείου ως εξής:

«Αγαπητή εφημερίδα. Καλό θα είναι, και προς αποφυγή δημιουργίας κακών εντυπώσεων σε βάρος κάποιου ατόμου, ειδικά όταν αυτό ασχολείται με τα κοινά, πριν από τη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου που τον αγγίζει, να ζητείται και η άποψη του κατονομαζόμενου σ’ αυτό.

Με αφορμή λοιπόν το σχόλιό σας αναφέρω επιγραμματικά τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το άρθρο 61 παρ.3 του Ν. 3852/2010, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος υποχρεούνται να απαντούν εγγράφως ή προφορικώς, στα ερωτήματα που τους υποβάλλουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μέσα σε ένα (1) μήνα. Σύμφωνα επίσης με το άρθρο 69 παρ. 3 εδ. 1 του ίδιου νόμου, κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.

Όταν λοιπόν έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη, όχι μόνον εγώ, αλλά και άλλοι  συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, απαραίτητες πληροφορίες και έγγραφα, όχι μόνο για την ενάσκηση των καθηκόντων μας, όπως μας επιτάσσει ο νόμος, αλλά πολύ περισσότερο για την προάσπιση των εαυτών μας, από έωλη μηνυτήρια αναφορά του κ. Δημάρχου, που ήδη και με Διάταξη του κ. Εισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης, που ακολούθησε ανάλογη Διάταξη του κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Βέροιας, και τούτο μετά από προσφυγή του ιδίου, τέθηκε στο Αρχείο, τότε αναγκαστικά προσφεύγεις προς τον φυσικό σου Δικαστή και ζητάς την έννομη προστασία, που βέβαια σου παρέχεται, όταν αποδεικνύεις τα δίκαιά σου. Και βέβαια όταν καταδικάζεται κάποιος σε κάποια πράξη, όπως είναι η υποχρέωση για χορήγηση εγγράφων, και παρόλα αυτά δεν συμμορφώνεται και πάλι, τότε το Δικαστήριο που εκδίδει την απόφαση, επιβάλει και παρεπόμενες ποινές, όπως είναι π.χ και μια χρηματική ποινή.

Για μια λοιπόν από τις αιτήσεις μου που δεν απαντήθηκε, και αυτή δεν αφορά τους εκκαθαριστές της ΤΑΒ, όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα -αυτή δεν έχει ακόμη εκδικαστεί-, αλλά τις περιβόητες πομώνες άρδευσης της  δημοτικής Ενότητας Ειρηνούπολης, υπήρξε καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Δήμου Νάουσας, στο περιεχόμενο  της οποίας δεν συμμορφώθηκε και πάλι ο κ. Δήμαρχος. Να σημειώσω ότι ακολουθούν και άλλες δικαστικές ενέργειες στο θέμα αυτό. Εγώ όμως δεν προβαίνω σε ανακοινώσεις, ούτε εκδίδω  δελτία τύπου για δημιουργία εντυπώσεων, γνωρίζοντας ασφαλώς και τις συνέπειες του νόμου.

Ως εκ τούτου, καλά θα κάνετε να ρωτήσετε τον ίδιο, τι υπόθεση ήταν αυτή στην οποία αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, τι περιεχόμενο είχε, αν υλοποιήθηκε από τον ίδιο, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει, τι ακολούθησε μετά, και πόσες άλλες αιτήσεις εκκρεμούν προς απάντηση.

Όσον για την αναγκαστική κατάσχεση που επέβαλλα, για την είσπραξη αυτών που επιδικάστηκαν με την απόφαση, θεωρώ ότι ήταν φυσικό επακόλουθο, από τη στιγμή που υπήρξε άρνηση ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μου. Πράγματι όμως βγήκαν από το  ταμείο του Δήμου, 1.800 ευρώ περίπου, τα οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνται αμοιβή για τους γνωρίζοντες. Σε κάθε περίπτωση όμως, υπεύθυνος για τη ζημία που προκλήθηκε στον Δήμο Νάουσας, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, γιατί αυτός παρανόμησε στη συγκεκριμένη περίπτωση, μη συμμορφούμενος σε  όσα τον επέτασσαν οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις. Να σημειώσω βέβαια, ότι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα υπάρξει για το ζήτημα αυτό, αλλά και για άλλες περιπτώσεις άρνησης συμμόρφωσής του με τις νόμιμες υποχρεώσεις του, αναλυτική και εμπεριστατωμένη ανάλυση, και αυτό, για να καταδειχθεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ποιος είναι του σωστού προγραμματισμού, και ποιος όχι.

                                                  Με εκτίμηση

                                            Γεώργιος Βασιλείου 

                              Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας

 

Σ.Σ.: Εμείς απλώς περιγράψαμε έναν ενδιαφέροντα -πιστεύουμε- διάλογο από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, στο πλαίσιο των παραπολιτικών σχολίων της εφημερίδας μας, όπως κάναμε και σε προηγούμενο φύλλο μας για άλλους αντίστοιχους διαλόγους ή αναφορές. Η πράγματι λανθασμένη αναφορά μας για τους εκκαθαριστές της ΤΑΒ οφείλεται στην έλλειψη ενός «και» από τη φράση σας. Ανθρώπινο λάθος, σε μια λεπτομέρεια του σχολίου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ. Ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη στην Βέροια

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ....

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου και...

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας ο κ. Παντελεήμων

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και...

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024...

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί...

Συνελήφθη στις 4 Μαΐου 2024 το πρωί σε περιοχή της...

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024...

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Σε μια μικρή και σεμνή τελετή τιμήθηκε την Πέμπτη 2-5-2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...