Βάσω Σιδηροπούλου-Καραμήτσου: «Τώρα πια τολμώ με πιο έντονα χρώματα και συναισθήματα»

Βάσω Σιδηροπούλου-Καραμήτσου: «Τώρα πια τολμώ με πιο έντονα χρώματα και συναισθήματα»

Μια ζωή θυμάται τον εαυτό της να ζωγραφίζει. Από τα μαθητικά της χρόνια, μέχρι σήμερα, που βρίσκεται πλέον σε πιο ώριμη φάση. «Στην αρχή ξεκίνησα δειλά, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια και μέσα από σπουδές και υποδείξεις καθηγητών, άρχισα να πειραματίζομαι και να βρίσκω την προσωπική μου έκφραση. Με τα χρόνια άρχισα να μπαίνω και σε άλλα χρώματα, απελευθερώνομαι περισσότερο, καταργώ τη γραμμή και ενώ έδινα μεγαλύτερη έμφαση στη λογική, τώρα μπαίνω πιο πολύ στο συναίσθημα και στο χρώμα. Χωρίς βέβαια να αφήνω τη δομή του έργου μου…» μας είπε η Βάσω Σιδηροπούλου Καραμήτσου, με την οποία βρεθήκαμε στο Mcoza όπου εκθέτει αυτές τις ημέρες τη νέα της δουλειά.

Η ίδια κατατάσσει τον εαυτό της στους «κολορίστες». Ενημερώνεται και πειραματίζεται σε νέα υλικά, που της δίνουν διαφορετικά καλλιτεχνικά αποτελέσματα μέσα από διαφορετικές παρεμβάσεις. Ωστόσο η αναζήτηση και το παιχνίδι με τα χρώματα παραμένει τα τελευταία χρόνια σταθερή επιλογή της.

«Τολμώ και ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι πλέον βαραίνει περισσότερο στη ζωή μου το συναίσθημα, ως απόρροια της ωριμότητας, που δεν καταργεί βέβαια τη λογική αλλά στέκεται στην ουσία κι αυτό είναι πολύ γοητευτικό».

Η θεματική της έκθεση, αποτελείται από τοπία, δέντρα, συνθέσεις χαρούμενες, εικόνες από τη φύση, λουλούδια, καθρέφτες, έργα με υλικά από ξύλο, πέτρες, ύφασμα και δέρμα.

Στο βιογραφικό της διαβάζουμε: «Η Β. Καραμήτσου είναι απόφοιτη της Ecole ABC de Paris, με καθηγητή τον Φάνη Γαλανό. Κατάγεται από το Πλατύ και ζει στη Βέροια για περισσότερα από 30 χρόνια. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ζωγραφικής. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικής και ομαδικές εκθέσεις στη Βέροια, την Αλεξάνδρεια, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, Δημαρχεία, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: Σερβία, Βουλγαρία,, Καναδά, Αυστραλία καθώς επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές».

Ένα άλλο κομμάτι που τη γοητεύει και τη συγκινεί ιδιαίτερα είναι η διδασκαλία. Έχει κάνει σε εκατοντάδες παιδιά εργαστήρια ζωγραφικής, σε συλλόγους, βιβλιοθήκες και δημοτικούς πολιτιστικούς φορείς. Μιλάει με περηφάνια για τα παιδιά που πέρασαν από τα εργαστήριά της, τα οποία μεγάλωσαν έκαναν δικά τους παιδιά, αλλά η επαφή με τη δασκάλα τους, παραμένει συγκινητική. «Από τα παιδιά πήρα και έδωσα πολύ αγάπη κι αυτό μένει μέχρι σήμερα», λέει η ίδια, συνειδητοποιώντας πόσο σημαντικό υπήρξε αυτό το κομμάτι της δουλειάς της.

Η έκθεση με τα νέα της έργα, που την γυρνούν στα πρώτα της βήματα, αλλά πιο αφαιρετικά σήμερα, θα διαρκέσει μέχρι αύριο Πέμπτη στο ισόγειο του Mcoza.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...