Αλλαγή προέδρων, γήπεδο, δαπάνες προβολής, δημόσια W.C. και πλατεία Ωρολογίου στα ενδιαφέροντα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Αλλαγή προέδρων, γήπεδο, δαπάνες προβολής, δημόσια W.C. και πλατεία Ωρολογίου στα ενδιαφέροντα του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Μέχρι την Κυριακή 5 Μαρτίου, ημέρα που θα γίνουν οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών, θα ανακοινωθούν τα ονόματα που θα στελεχώσουν τις θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων (ΚΑΠΑ και Σχολικές Επιτροπές) και των δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΒ, ΚΕΠΑ και ΔΗΠΕΘΕ) του δήμου Βέροιας. Αυτό ανακοίνωσε στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, θυμίζοντας την πολιτική συμφωνία στον συνδυασμό του για παραίτηση στο μισό της θητείας τους.

 

Ένταση για την κατάργηση της τουριστικής αστυνομίας στη Βεργίνα

Με αρκετά υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η συνεδρίαση μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γουλτίδη προς τον δήμαρχο για την κατάργηση της τουριστικής αστυνομίας στη Βεργίνα. Για παγκόσμια πρωτοτυπία να μένει η Βεργίνα απροστάτευτη από το κράτος μίλησε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κάνοντας λόγο για αδράνεια του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. «Είναι ηθικοί αυτουργοί για την εξέλιξη αυτή υπουργός και δήμαρχος» σημείωσε ο Βεργινιώτης σύμβουλος.

«Και για τους μισθούς που μειώθηκαν εγώ φταίω; Λίγη ντροπή…» απάντησε ο δήμαρχος.

«Εσείς να ντρέπεστε, που αφήσατε απροστάτευτο τον χώρο. Δεν καταλάβατε τι κάνατε. Για άλλα θέματα ξέρετε να διαμαρτύρεστε» ανταπάντησε με έντονο ύφος ο κ. Γουλτίδης.

 

Θέμα μισθωμάτων του δημοτικού σταδίου

Απαντήσεις με πολιτικές προεκτάσεις από τον αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά στον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας Ηλία Τσιφλίδη, για θέματα λειτουργίας του γηπέδου, αλλά και στο ερώτημα αν αποδίδονται από την ΠΑΕ Βέροια τα μισθώματα της σύμβασης στον δήμο.

«Η κριτική πρέπει να γίνεται στον τότε πρόεδρο του ΚΑΠΑ τον κ. Παυλίδη για τους όρους της σύμβασης με την ΠΑΕ, με κάποιους από τους οποίους και εγώ διαφωνώ. Δεν είχε καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από το 2013 μέχρι που αναβάλαμε το 2014. Εμείς προχωρήσαμε σε διαταγή πληρωμής. Ο κ. Παυλίδης δεν έστειλε ούτε μία επιστολή στην ΠΑΕ για τα μισθώματα. Δεν ασκήθηκε καν αγωγή από την προηγούμενη διοίκηση του ΚΑΠΑ. Εμείς τα κάναμε όλα και πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε» είπε ο αντιδήμαρχος.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κορωνάς επανήλθε στο όνομα του κ. Παυλίδη, αναφερόμενος σε σειρά έργων που θα γίνουν στον εξωτερικό χώρο του ΕΑΚ Μακροχωρίου, με βελτίωση των γηπέδων και κατασκευή νέων στο μέλλον, που θα το καταστήσουν πρότυπο αθλητικό κέντρο. «Τα έργα αυτά τα ξεκινάμε με εξοικονόμηση χρημάτων στο ΚΑΠΑ και όχι με δαπάνες σε έλαια και πετρέλαια όπως η προηγούμενη διοίκηση» τόνισε ο κ. Κορωνάς.

 

Στέργιος Κύρτσος: Ιστορία της Ελλάδας η φέτα

Ψήφισμα με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων έφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Στέργιος Κύρτσος. Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος στο πρόσφατο θέμα της ανάγκης προστασίας της φέτας με τη δημιουργία διεπαγγελματικής. «Θα χαθεί η μπάλα με Καναδά, Κίνα και Ιαπωνία στο παιχνίδι. Η φέτα είναι η ιστορία της Ελλάδας. Είναι εθνικό προϊόν που προσδίδει στο ΑΕΠ» σημείωσε, ζητώντας στήριξη όλων των φορέων, αφού αν το ελληνικό κοινοβούλιο δεν ψηφίσει την πρόταση δεν περνάει με τίποτε από την Ε.Ε.

«Αυτά τα θέματα πρέπει να συζητάμε στα δημοτικά συμβούλια και όχι να ξοδεύουμε τον χρόνο μας στα ασήμαντα» υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κούτρας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διπλασιαστεί η κτηνοτροφική παραγωγή ώστε να μην εισάγουμε μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

 

Πλατεία Ωρολογίου

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε τις παρεμβάσεις βελτίωσης της εικόνας της Πλατείας Ωρολογίου, με τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Νίκο Μπέκη να προτείνει έργα πρασίνου, τραπεζάκια για ηλικιωμένους, βρύση με πόσιμο νερό κ.ά. ώστε να γίνει χώρος αναψυχής και να ανοίξει στον κόσμο.

Πιο πίσω πήγε ο επικεφαλής της Προτεραιότητας στον δημότη Αντώνης Μαρκούλης, θυμίζοντας ότι το έργο της πλατείας σχεδιάστηκε από τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Σκουμπόπουλο υπό τη χλεύη της μετέπειτα δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου και της παράταξής της, η οποία μετά την εκλογή υλοποίησε το ίδιο σχέδιο.

 

Δημόσια ουρητήρια στα «Τενεκετζίδικα»

Το θέμα των δημόσιων ουρητηρίων συζητήθηκε στη συνεδρίαση, με αφορμή δαπάνες τουριστικής προβολής του δήμου.

«Αν θέλουμε να είμαστε αντάξιοι των προκλήσεων, θεωρώ ντροπή να μην υπάρχει σημείο για τη φυσική τους ανάγκη των επισκεπτών. Για να αποδώσει η διαφήμιση, πρέπει η συνολική εικόνα που θα παίρνει ο τουρίστας να είναι καλή, από το πάρκινγκ μέχρι και τις τουαλέτες» ανέφερε ο κ. Μαρκούλης.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης τόνισε ότι τα δημόσια ουρητήρια στην πλατεία Αγίου Αντωνίου καταργήθηκαν από την αστική ανάπλαση. Ενημέρωσε ότι πρόκειται να κατασκευαστούν δημόσια ουρητήρια στα ‘Τενεκετζίδικα’, στάθηκε όμως και στο κακό παρελθόν που είχαν τα ουρητήρια στον Άγιο Αντώνιο.

 

Αντιδράσεις για βιντεοσκόπηση τουριστικής προβολής

Το σώμα ψήφισε κατά πλειοψηφία επιπλέον δαπάνη 1.500 ευρώ για βιντεοσκόπηση ενόψει (τουριστικής) προβολής του δήμου στην εκπομπή «Πολιτιστικό Ημερολόγιο», αφού η Εφορεία Αρχαιοτήτων ζητά τέλη κινηματογράφησης. Τα 620 ευρώ της δαπάνης αφορούν το κόστος βιντεοσκόπησης από συνεργείο του καναλιού, με τη δημοτική σύμβουλο Σοφία Ελευθεριάδου να αντιδρά τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι άδικο για τους επαγγελματίες της Βέροιας.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης ανέφερε ότι έγιναν προσπάθειες ακόμη και στην υπουργό Πολιτισμού για να γλιτώσει ο δήμος τα τέλη κινηματογράφησης, χωρίς όμως επιτυχία. Απαντώντας στην κ. Ελευθεριάδου ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι προσέφυγε σε επαγγελματίες του χώρου στη Βέροια που του ανέφεραν κόστη 2.000 ή 3.000 ευρώ. Δεν κατονόμασε όμως, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας.

«Δεν διανοούμαι να πληρώνει ο δήμος χρήματα στην αρχαιολογία» σχολίασε επί του θέματος ο κ. Μπέκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...